Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celina2004

udana inseminacja

Polecane posty

Gość celina2004

witam, wcześniej byłam aktywna na topiku "inseminacja-komu się udało" -mi udało się przy II iui zapraszam do rozmów inne dziewczyny którym sie udało wymieniajmy się swoimi odczuciami i przeżyciami związanymi z oczekiwaniem na upragniony cud ja mam wiele pytań do dziewczyn które są w ciązy już trochę dłuzej ode mnie (ja 6-7 tydz), np kiedy u Was zaczeły się wymioty, czy boli Was brzuch ...

Ją byłam w piątek na usg to był 7 tydzień i widziałam bicie serduszka :-D brzuch mnie pobolewa wtedy biorę no-spe najbardziej co mnie nie pokoi to to że czasami mam brązowe uplawy i boję się żebym nie zaczęła plamic.Mam nadzieję że ta ciążą mi się utrzyma i w końcu będzie dobrze

Ja po iui mam półrocznika:-) Życzę Wam spokojnych ciąż i udanego rozwiązania.:-) Akkma (czesc)

Bahati,witaj:)U mnie ciagle cos,dwukrotnie krwawienie,przy drugim krew leciala ciurkiem la edwie godz pozniej mialam wizyte i okazalo sie ze maluchy maja sie dobrze.Od piatku plamienia jakies,czerwone,brazowe,dzis od rana czysto i teraz znow .Z tym ze zastanawiam sie czy nie zrobilam sobie jakiejs ranki bo podcierajac sie mocniej tak jakbym wlasnie ja na nowo pobudzila do krwawienia,nie jest to az taka czysta swieza krew.Dr mi powiedzial ze tak w ciazy sie zdarza,no nic mnie nie boli,wiec poki co nie panikuje,ale ciagle o tym mysle i sie martwie.

masakra akkma współczuje ci ja jestem taka panikara ze nie wiem co bym zrobiła gdybym zaczeła krwawić ja sie zamartwiam tym ze nie mam wymiotów, moja przyjaciółka przy pierwszej ciązy tez nie miała wymiotów i w 10 tc poroniła a lekarz jej na początku mówił ze brak wymiotów nie raczej nie jest dobry objaw, nie wim co mam mysleć..... siedze na L4 i wymyślam sobie jakieś dziwne jazdy

Gość gość
Witajcie! Ja tylko na szybko, mnie sie udala 5 IUI, nie rzygalam ANI RAZU!!!! Aktualnie czekam na porod,termin pojutrze,syn zdrowy Bogu dzieki! Wiec nie wkrwcajcie sobie glupot, ja z perspektywy czasu uwazam,ze spieprzylam sobie cala ciaze tym doszukiwaniem sie objawow lub ich braku i wyczytwaniy glupot w internecie. Mam nadzieje,ze bedziecie madrzejsze ,zycze Wam wszystkiego dobrego :)

ooo znalazłam Was!!! :D Byłam dziś na USG, 17tydzień, serduszko pięknie bije, maluszek ma 11cm i zdrowo rośnie, ja czuje się świetnie, wyniki mam rewelacyjne jak na razie więc juz się niczym nie stresuję i cieszę sie tym pięknym stanem. Wiem dziewczyny że początki są trudne, też miałam obawy ale głowa do góry bo stres Wam w niczym nie pomoże a może tylko zaszkodzić maleństwu!!! Będzie dobrze mamuśki :)

Nina to super że maluch zdrowo się rozwija cieszę. Niedługo to pewnie poznasz płeć dziecka :-)

Hejka ja w srode mam nastepna wizyte i dopiero jak zobacze malenka fasoleczke to bede spokojniejsza

Celina no ja myślę, że zobaczysz już nie fasolkę ale maleństwo w całej okazałości - jeśli to 9-10tydzień (dobrze liczę?)

Nina mialas racje malenstwo ma 18mm i widac serduszko a nawet raczki i nozki. Dr kazal odstawic juz duphaston a wy w ktorym tyg odstawilyscie

SUPER!!!!!!!!! :D to piękny moment jak już widzisz wszystko prawda ?? :D ja brałam luteinę pod język dość dużą dawkę bo 6 tabl.na dobę i lekarz mi stopniowo zmniejszał dawki więc dopiero w sumie całkowicie odstawiłam ok.12 tygodnia. buziaki :)

Hej dziewuszki jak tam Wasze dzidzie? U mnie chyba wspaniale . mdlosci mam wieczorne ale nie wymiotuje. Piersi juz nie bola. Dostalam skierowanie na badanie moczu i morfologie ale nastepna wizyte mam za 3 tygodnie wiec z badaniami jeszcze poczekam zeby dr pokazac najaktualniejsze wyniki. a u Was jak tam? Jak sie czujecie?

U mnie świetnie! Dziś zaczynam 20 tydzień :) Badania moje i maluszka super :) czuje sie teraz rewelacyjnie tylko mam juz meeega brzuchol :p i wieczorem mam bóle pleców i szybko mi sie spać chce. Ponadto od ponad tygodnia czuje ruchy!!! :D dostaje kilka kopniaków dziennie! rewelka!!!! :D W czwartek ide na wizyte i mam nadzieje że poznam płeć :D buziaki

Gość gość
Ja po inseminacji mam dwu letniego chlopca, ciaza przebiegala wzorowo, zero wymiotow, POWODZENIA :-)

Gość gość
Dodam ze po drugiej sie udalo, pierwsza na cyklu naturalnym

Gość gość
dziewczyny napiszcie jakie miałyście wskazania do IUI czym bylyście stymulowane, kiedy IUI czy przed pęknięciem pęcherzyka czy w trakcie czy tuż po, jak zachowywałyście się i jak funkcjonowałyście po IUI, czy seks uprawiałyście tak 10-12 dni po, czy robiłyście betę, czy brałyście duphaston/luteinę :) przyda się to info dziewczynom podchodzącym do iui :) pozdrawiam i gratuluję

Gość gość
i czy przed iui nie było seksu parę dni czy jak :) plis odpiszcie :)

Gość gość
podnoszeeeeee :)

U mnie już 25 tydzień :) jestem po USG połówkowym i USG 4D i moge się pochwalić że bedzie dziewczynka, zdrowa !!! :D teraz tylko niech zdrowo rośnie :) a co u Was ciężarówki? ;) Do gościa: U nas słaba morfologia nasienia (96% wady glówki), udała się 2 IUI przy mocnej stymulacji Gonal300 + 10tabl.CLO + 10tabl. estrofem + ovitrelle 26 godzin przed. Miałam na 4 niepękniętych pecherzykach i jeden zaskoczył :) po IUI brałam 3xdziennie po 2 tabl. luteiny50 podjęzykowo i 2x1tab.polocard. Co do sexu przed IUI 5 dni bez po IUI bez ograniczeń, jak najbardziej wskazane :) Pozdrowionka :)

Gość Gosia_maja
staramy się z meżęm o dziecko od trzech lat, w sierpniu tego roku skończę 31 lat i jestem trochę załamana że będę dopiero miała dziecko(innej myśli nie dopuszczam). leczę się u prof.Pawelczyka - na początku września miałam laparoskopię i usuniętą endometriozę, po miesiącu na wizycie kontrolnej prof. powiedział że nie widzi juz u nas żadnych przeciwskazań do tego żebyśmy zostali rodzicami ale dał mi trzy skierowania na IUI oraz recepty. Chcieliśmy najpierw jednak spróbować naturalnie-ale niestety nie robimy sie coraz mlodsi wiec pod koniec przyszłego tygodnia bedziemy gościć na Polnej na IUI. Dzisiaj zgodnie z zaleceniem zaczęłam brać Clo a gdy pecherzyk bedzie miał odpowiednią wielkość mam wziąć ovitrelle. Jestem przerażona całą tą "operacją" - coraz gorzej znoszę kolejne rozczarowania. Dziewczyny piszecie o jakiejś badaniu Beta po zabiegu co to jest?

Witam, ja mam za soba trzy inseminacje. Przy trzeciej udalo mi sie, ale zarodek zle sie zagniezdzil i poronilam bardzo wczesna ciaze. Miesiac pozniej "zaszlam" naturalnie, obecnie 12 tydzien, jutro usg genetyczne.

U nas wskazaniem bylo moje PCO i meza oligo-asteno-teratozoospermia (pogorszone wszystkie trzy wartosci - ilosc, jakosc i *****iwosc). Przez ponad rok czasu bylam stymulowana CLO, potem Femara a w zasadzie jej odpowiednikiem Clarzole. Przy pecherzyku 18-19 mm dostawalam zastrzyk z Ovitrelle i na szybko umawialismy inseminacje. Bylo ich trzy jak pisalam wczesniej. Na kilka mc przed "zajsciem" bralam Metformax 3 razy dziennie. Maz dostal antybiotyk i Proxeed na poprawe wartosci nasienia. Ogolnie leczenie trwalo 25 miesiecy. Dzis zaczal sie 12 tydzien, nudnosci dokuczaly mi miedzy 7-8 tygodniem ciazy, obecnie przeszly. Piersi poki co nie rosna, nie sa nabrzmiale tylko upierdliwie swedza.

Mała56 gratulacje!!! teraz trzymamy kciuki żeby maluszek zdrowo się rozwijał :D Gosia_maja samym zabiegiem się nie denerwuj bo nic nie boli i krótko trwa! Głowa do góry!!! Badanie betaHCG to badanie z krwi poziomu "hormonu ciązy", rosnie po zagnieżdżeniu zarodka w macicy, najlepiej 14 dni po zabiegu zrobić i jeśli jest powyżej 5 (w sumie im większy wynik tym lepszy) to znaczy że jest sukces:) powodzenia :)

Gość Gosia_maja
Nina0828 dziękuje za wsparcie i za odpowiedź:)