Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porannarosaaa

8 miesięczne dziecko dostało gorączki Poczekać czy od razu do lekarza

Polecane posty

Gość porannarosaaa

??? Mały wyjątkowo długo dzisiaj spał bo aż do 9 co mu się nigdy nie zdarzało. Czułam że jest jakiś ciepły ale był żywy, miał apetyt więc zignorowałam to. Teraz znowu zasnął. Zmierzyłam mu temperaturę i mi pokazało 38,3. Nie wiem, teraz co robić iść do lekarza? Nie ma żadnych innych objawów, żadnego kaszlu, kataru. Ząbkowanie to też raczej nie jest, bo mały ma już 4 zęby i wcześniej nie gorączkował jak mu się wyżynały. Mam w domu Ibum Forte dla dzieci, zamierzam mu dać jak się obudzi ale czy wizyta u lekarza jest teraz konieczna?

Gość Tata dziewczynek
Jesli podasz lek przeciwbolowy to goraczka powinna przejsc. Moze pojawic sie znowu wieczorem. Do lekarza mozna isc po 3 dniach goraczkowania. W tym wieku iprzy tej pogodzie goraczka to zjawisko normalne. Bez paniki. Tym bardziej ze niema innych objaw.

Gość gość
Po co do lekarza ? Chcesz zeby ci sie porządnie rozchorował? Podaj Ibum. TO może byc od zębów bo to ze przy 4 pierwszych nie gorączkował nie znaczy ze tak będzie caly czas.

Gość gość
Jak mozesz sama zbic goraczke to lekarz nie potrzebny. Lekarz i tak nie da Ci nic innego jak tylko srodek przeciwgoraczkowy. Do lekarza bierze sie dziecko dopiero gdyby pojawiaja sie inne dolegliwosci albo gdy goraczka utrzymuje sie powyzej 3 dni.

Gość porannarosaaa
podałam mu ibum. Gorączka spadła do 37,7, teraz znowu śpi. Poczekam z wizytą u lekarza te 3 dni tak jak piszecie. Może to taka trzydniówka tylko.

Gość gość
może jednak to ząbki - często zdarza się, że gorączka pojawia się przy dalszych zębach, nawet jak przy jedynkach jej nie było. Kiedyś rozmawiałam z pediatrą i powiedziała, żeby temp powyżej 38st zbijać czopkami, natomiast do 38 robić chłodne kąpiele - bo lepiej nie przedawkować leków :)