Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna oddac 3miesieczne dziecko do zlobka

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że to b.wcześnie - ale nie mam wyjścia, muszę pracować, bo kasy nie ma, a nie stać mnie na opiekunkę...

Gość gość
a na żłobek będzie Cię stac? Rozumię że zlobek będzie prywatny, możesz nbapisac ile będzie kosztował i z jakich okolic jesteś? ja jestem z okolic krakowa i tu żłobek kosztuje 600 zł :o

Gość gość
Masakra... :-( Nikt nie moze c***omoc? Takie malenstwo no ale jak juz musisz to o ile wiem musi byc odrobine starsze w prywatnych biora od 4 msc podobno niektore

Gość big doopencja
napisz skad jestes,bedzie łatwiej.W Wwie do zlobkow panstwowych przyjmowane sa dzieci od 20 tyg zycia

Gość big doopencja
moze pomysl o opiekunce z własnym dzieckiem?

Gość gość
Żłobek jest tańszy niż opiekunka, dlatego o tym myślę. Jestem ze Szczecina.

Gość gość
Wiesz jak dzieci w żłobkach chorują ?

Gość gość
Wiem ,że żłobek tak wcześnie to nie jest dobre wyjście, nie robię tego dla kaprysu ;/ Naprawdę nie mam za bardzo wyjścia...

Gość gość
A ojciec dziecka co o tym mysli ?

Gość gość
Lepsza opiekunka . Dasz dziecko do żłobka to wiecej wydasz na lekarzy i leki niz opiekunkę .

Gość gość
Ojciec też ma dylemat, jak ja. A opiekunka...no sorry, ale naprawdę nie mam 2 tyś. zeby płacić opiekunce ;/

Gość gość
To gdzie ty pracujesz pół roczny macierzynski przecież jest 100% płatny

Gość gość
opiekunka 2 tyś? ha ha ha dobre jak znajdziesz kobietę z dzieckiem, która weźmie twoje pod opiekę-wydasz tysiaka.

Gość big doopencja
znajdz matke z dzieckiem i umow sie na stawke na jaka Cie stac.Jest portal niania.pl.jest tablica i gumtree.Znajdziesz kogos rozsądnego,tylko poszukaj !

Gość big doopencja
opiekunka za 2 tys owszem,ale w Wwie. Przeprowadz sie w mazowieckie to za 600 zł mies pomogę :)

Gość gość
gadasz bzdury moja sąsiadka zajmuje się dzieckiem 9 godz dziennie za 1 tys miesięcznie, KRAKÓW a po drugie przecież ma zasiłek macierzyński!

Gość gość
Opiekunka do dziecka to wydatek min. 1600 zł, nie opowiadajcie bzdur Autorce!

Gość gość
ja jestem z Krakowa, mogę się zająć twoim dzieckiem, tanio. Mam dwójkę przedszkolaków.

Gość gość
No właśnie, nie chcesz wiedzieć, ile mam zasiłku ;/

Gość gość
zgadzam się, za ok600 zł spokojnie znalazłabyś u nas jakąś studentkę czy emerytkę do niemowlaczka/ pomorskie/

Gość Jaamajka
do państwowego przyjmują od 20 tygodnia, opłaty są różnie np. w Karkowie to koszt 300zł z wyżywieniem, w przypadku prywatnego z wyżywieniem to juz koło 1000zł, opiekunka około 8zł/h. Z tego co wiem to te 20 tygodni to musisz byc na macierzynskim, zrezygnowac mozesz z 6 dodatkowych tygodni.

Gość gość
Co wy tak o tym macierzyńskim, przecież nie każdy je ma. Może pracowała wcześniej na umowie zlecenie, albo była po prostu bezrobotna, a teraz znalazła pracę. Nie każdy pracuje na etacie.

Gość gość
Pracowałam wcześniej na pół etatu, więc szału nie ma :/ A szykuje się perspektywa fajnej pracy, ale muszę się szybko decydować. Tak to wygląda.

Gość gość
Ja jestem z Polic mogę zająć się 3miesiecznym dzieckiem tylko kwestia dojazdu i kosztów. Myślę że jestem ugodowa. Sama mam 7miesieczne dziecko. Jestem z zawodu pielegniarka.

Gość gość
Oddaj do żłobka , ja z bratem za komuny wychowani od 2 miesiąca przez żłobek i przedszkole i nic nam nie jest i nie było . Teraz tutaj gdzie jestem dziewczyny po 1 miesiącu oddają do żłobka bo musza iść do pracy

Gość gość
zgadzam się, za ok600 zł spokojnie znalazłabyś u nas jakąś studentkę czy emerytkę do niemowlaczka/ pomorskie/ Chyba na wsi w pomorskim ,opiekunka mojego syna bierze 1400 zł a ja pracuje 5 dni w tyg ,najtańszą która znalazłam była właśnie studentką zaoczną bo dzienna odpada i chciała min 1000zł + 100 zł na kartę miejską ,moja sąsiadka jest emerytką i opiekunką i bierze za 6 dni w tyg po 8 -9 godzin 1600zł ,nie dojeżdża nigdzie bo ojciec dziewczynkę do niej przywozi o 8 rano .