Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z kupa

Polecane posty

Gość gość

Jak przekonać dziecko do robienia kupy na nocnik. Ma 3 lata i od dłuższego czasu sama ładnie robi siku na nocnik. Bez przypominania. Z kupa jest tragedia. Odkąd pamiętam wstrzymuje. Robi małe bobki. Stoi i aż się trzęsie żeby nie zrobić. Robi tak czasem kilka razy dziennie. Nie ma zatwardzenia. Nie chce robić na nocnik. Odstawia historie. Żeby chociaż zrobiła raz a porządnie to jak tak zrobi to cud. Próbowałam ja przekonać prezentami. Mówiłam ze to nie boli i ze puka będzie czysta i nocnikczek szczęśliwy. Siedziałam kolo niej jak była na nocniku.... juz nie wiem co robic. ... ktoś spotkał się z takim problemem?

Gość gość
mój synek miał taki problem,że tylko na stojąco się załatwiał ,ale chyba coś extra mu obiecaliśmy,bo wreszcie usiadł i się udało....powodzenia !

Gość gość
Może schowaj ja gdzieś z tym nocnikiem żeby jej nikt nie widzial. W rodzinie jedna robila kupe tylko w pieluche do 4 lat chustka. Przeszło jej z dnia na dzień

Gość gość
No obiecałam juz jej chyba wszystko za ta kupę na nocnik. Krzyczy ze nie j koniec. Jak ja schować z nośnikiem to ona sobie z niego wstanie i pójdzie i tyle. Nie mam już pomysłów. Najgorsze ze nawet jak zrobi w majtki to tak po trochę. Stoi i cala się trzęsie. Nikt na nią nie nakrzyczal. Nigdy nie mówiliśmy ze kupa jest obrzydliwa czy coś takiego. Jej starsza kuzynka pokazywała jej na ubikacji jak robi. Myślałam że to ja zachęci. Nic z tego.

Gość gość
to ma podloze psychiczne,moja tez to miala wstrzymywala ile sie dało chyba ze juz musiala to robila na nocnik .Każdemu to mówie przejdzie jak bedzie miał biegunke;)

Gość gość
a do wc ? tez nie chce ?

Gość gość
Nie przejdzie przy biegunce bo nadal będzie robić w majtki. Na ubikacje tez zrobi tylko siku. Sama idzie, zapala światło, stawia stołek i wchodzi. Nie wiem skąd ten uraz z kupa :/ brak mi pomysłów. 3 latek robi w majtki kupę :/ wstyd...

Gość gość
Moja koleżanka miała identyczny problem. Wreszcie z bezsilności kazała synkowi samemu wyprać majteczki po tym jak zrobił w nie kupę. Pomogło. Wiem, że to może brutalne, ale w jej przypadku pomogło. Miał 3,5 roku.

Gość gość
Jak ja tak zrobię to ona będzie dopiero histerie pokazywać. Jestem wklonna kazać prac jej te gacie byleby to nie przyniosło odmiennego rezultatu, że będzie się całkiem bała zrobić kupę. Najgorsze, że ona wstrzymuje i robi tyle ile "musi"....

Gość gość z wcześniej
Przetrzymać przez większość dnia na nocniku, bez możliwości wstawania, zabaw itd, aż 'kupka' się pojawi. Po kilku dniach powinno przejść, bo nocnik niewygodny, więc lepiej będzie na ''kibelku'', do tego pranie ręczne gaci zrobi swoje.