Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile mm miały wasze dzieciaczki w 11 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Z moich obliczeń od ostatniego okresu wynika że jestem już na końcu 11 tygodnia ciąży a płód ma 33,39 mm natomiast USG obliczyło wiek płodu na 10tydzień ciąży. Prawie dwa tygodnie pomyłki?

Gość gość
O matko pomyśl to nie boli... 11tydzień od miesiączki - czy wtedy zaszłas w ciążę? czy jakieś dwa tygodnie później w czasie owulacji?

Gość gość
moj w 12tc od okresu mial6cm

Gość gość
O matko, nie muszę myśleć zbyt intensywnie by wiedzieć że zarówno lekarz w mojej pierwszej ciąży jak i w szpitalu potrafili obliczyć ciążę licząc od pierwszego dnia ostatniego okresu. Nie wiem czy to zbyt trudne?

Gość gość
No tak ale 12 tydzień a 11 to wielka różnica , nawet o 2 cm. Moje w 11 tygodniu miało 3 cm a tydzień później już 6 cm

Gość gość
Komputer obliczył wiek dziecka na 10 tydzień czyli pomiary płodu na to wskazują. Możesz mieć małego malca ale to bez znaczenia . Nie liczy się ciaży ani wieku płodu od owulacji ale od dnia ostatniej miesiączki i jeżeli minęło już prawie 12 tygodni to tak też jest zaprogramowany komputer i obliczenia wieku ciąży. Żaden program nie jest zaprogramowany tak by liczyć wiek płodu od dnia owulacji i jeżeli ciąża ma 12 tygodni to inteligentny komputer nie poda wieku 10 tygodni (owulacja) ale właśnie 12 tygodni.....chyba że....płód jest mniejszy jak to ma się w przypadku autorki ale te 33 ,39 mm odpowiadają też 11 tygodniowi wedle źródeł które znalazłam więc nie ma paniki :)