Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sellana

Włoski u 2 letniej dziewczynki

Polecane posty

Gość Sellana

Witam, mam mały problem ponieważ moja córcia ma piękne długie włoski do pół plecków i po przespanej nocy córce robią się straszne kołtunki których nie możemy rozczesać. Używamy szamponu johnson's baby żółtego myjemy główkę 1-2 razy w tygodniu bo więcej nie ma potrzeby. Córka śpi w bawełnianej pościeli. Dodatkowo do pielęgnacji używamy olejku arganowego. Czy może jakąś szczotka z naturalnego włosia ? Suszymy włoski suszarką. Co może pomóc ?

Gość gość
kup odzywke w spreju do rozczesywania wlosow, w rossmanie jest taka dla dzieci

Gość gość
tylko sie nie zesraj z tymi ''włoskami''.

Gość gość
A nie myślałaś o tym, żeby jej na noc zaplatać warkocza? :)

Gość Sellana
Szczerze to nie myślałam o tym bo chciałam żeby główka jej trochę odpoczęła od fryzur. W dzień chodzi w warkoczu dookoła głowy bo tak jest najwygodniej. Jest problem z czesaniem bo jest płacz i ucieczki. Jak nazywa się ta odżywka ? Używa się po myciu ?

Gość gość
Autorko, 2 letnie dziecko i takie długie włosy ?? Po prostu je przytnij !! Włosy będą mocniejsze, a dziecku będzie wygodniej

Gość Sellana
Urodziła się z gęsta czupryną więc stąd ta długość włosów. Nie chce ścinać włosów, ma piękne grube i długie włosy. Szukam rozwiązań. Zawsze wymyślę coś przy czym mogę spokojnie uczesać córkę więc nie muszę obcinać włosków.

Gość gość
Boże autorko !! Ona ma 2 latka, a nie 12 ! Nie obetne, bo ma ładne włoski..bla, bla, bla..nie pomyślałaś o o tym, że dziecku jest nie wygodnie w takich włosach ?? Nie pomyślałaś ile dziecko się musi męczyć kiedy Ty chcesz rozczesać te kołtuny ?? Odżywki dla 2 letniego dziecka...? Kobieto ! Opanuj się !! Idź może zapytaj lekarza, bo ja już Cie nie ogarniam !

Gość Sellana
To nie są jakieś specjalnie duże kołtunki tylko poplątane włosy od tarcia główki o poduszkę. Dosłownie kilka kosmyków tylko z tyłu głowy. Mamy olejek arganowy i on bardzo dobrze działa i kołtuny się nie robią- włosy lśnią i dobrze się czeszą. Lekarka by mnie wyśmiała gdybym z tym poszła do lekarza.

Gość gość
u mojej 22 mies córci jest podobny problem z tym ze moja nie ma aż tak długich włosków... moze szampon Johnson baby ciemno zielony ułatwiający rozczesywanie pomoże? jest z dodatkiem zielonego ogórka...

Gość gość
No to skoro tej cały olejek pomaga to po co tu piszesz?? Bo ja już nie wiem w czym problem ?

Gość Sellana
Te splątania rozczesuj***ardzo delikatnie i nie ciągnę córki żeby ktoś mi zarzucał że dziecko cierpi.

Gość Sellana
Olejek pomaga tylko na kilka dni później jest to samo... Dlatego pytam o jakieś środki pielęgnacji naturalnej szczotki albo olejki ?

Gość gość
wiesz co autorko jesteś pokręcona, moja ccorka w wieku Twojej też miałaby takie długie włosy, ale jej obcięłam. Dziecku wygodniej. A suszenie suszarką to głupota, moja ma 3 lata ale zimą włosy schną jej 2 godziny bo ma gęste. I nie dziw sie że dziecko wlosy się kołtunią jak je suszysz.

Gość gość
moja zuzia też ma gęstą i ładną czuprynkę. Ale my jej ścinamy włosy tak do ramion. Ma obecnie 1 rok i 8 miesięcy. U mnie w rodzinie wszyscy są bardzo kudłaci ;] a lekarz jak nas widzi to zawsze mówi"a to pani z tym kudłatym dzieckiem". Nie wyobrażam sobie by zostawić jej dłuższe włosy. Po co męczysz dziecko? Dla ładnego wyglądu? Zetnij jej włosy. A ten warkocz na noc to przecież może być taki luźny- ja sama sobie taki wiążę i skóra głowy odpoczywa ale włosy się nie plączą.

Gość gość
Taaak, kup szczotkę z naturalnego włosia koszt ok 100zł :D powodzenia..

Gość gość
moze kup szczotke tangle teezer, dziala cuda na placzace sie wlosy.

Gość gość
obetnij wlosy i zrezygnuj z suszarki. kto suszy dziecku wlosy???

Gość gość
ja pierdziu, to juz nawet w kwestii wlosów trzeba pisac na forum?

Gość Sellana
Nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz ? Jakby córce miała ta szczotka pomóc to kupię bo chcę żeby miała piękne włosy w przyszłości.

Gość gość
Kobieto, odżywki i maski do włosów. Mówi ci to coś?

Gość Sellana
Susze bo córka jest chorowita i boję się że chodząc z mokrą głową zachoruje.

Gość gość
wiele osób suszy dzieciom włosy- to po pierwsze, po drugie to jest jej dziecko i nie wam decydować czy ma obciąć włosy czy nie. po trzecie dlaczego z was takie głupie k***y co się czepiają wszystkiego? Autorko nie przejmuj się tymi pustymi babami.

Gość gość
Oczywiście że olejek pomoże na kilka dni, tak samo jak wszystko inne, czego Ty oczekujesz, cudownego środka po którym włosy raz na zawsze przestaną się kołtunić? I nie ściemniaj że rozczesujesz delikatnie i mała nic nie czuje, jakby nie bolało to by nie uciekała z płaczem przed czesaniem... Obetnij jej włosy, trzeba mieć coś z głową żeby dwulatce fundować co dzień warkocze dobierane, w nocy plączące się i kołtuniące włosy, suszenie suszarką i odżywki tylko po to żeby pochwalić się jak ślicznie wygląda... Mój też ślicznie wygląda z bujną czupryną, ale latem golę na zero dla jego własnego komfortu, to nie lalka.

Gość gość
moja córka tak miała dokładnie tak autorko jak piszesz od pocierania włosów o poduszkę nie martw sie powinno jej to niedługo minąc samo to naturalne ,dużo dzieci ma taki puch mozesz jej psikac rano spreiem do włosów dla dzieci ja miałam z avonu kosztuje około 12zldlugo starcza i łatwo włosy się rozczesują ja mam 6 letnią córke i susze jej włosy suszarką i o zgrozo raz jej lokówka włosy pokręciłam:)

Gość gość
moja córka tak miała dokładnie tak autorko jak piszesz od pocierania włosów o poduszkę nie martw sie powinno jej to niedługo minąc samo to naturalne ,dużo dzieci ma taki puch mozesz jej psikac rano spreiem do włosów dla dzieci ja miałam z avonu kosztuje około 12zldlugo starcza i łatwo włosy się rozczesują ja mam 6 letnią córke i susze jej włosy suszarką i o zgrozo raz jej lokówka włosy pokręciłam:)

Gość mama to też kobieta
Moja cora ma rok i 9 miesiecy, nie ma dlugich ani gestych wloskow wrecz przeciwnie, raczej taki cienki puszek, ale tendencje do koltunienia sie maja te wloski straszne! Nie uzywamy odzywek bo ogolnie staramy sie ograniczac ilosc kosmetykow, ale do czesania uzywam grzebienia z rzadkimi zebami, takiego dosc duzego, z twardego tworzywa albo plastikowej szczotki, tez z rzadko rozstawionymi zebam. Uzywalam szczotki z wlosia to byla masakra, nic sie nie dalo rozczesac. A te najzwyklejsze grzebienie i szczotki sa super, nie placza wlosow, tylko wazne zeby byly z twardego tworzywa i nie za geste.

Gość gość
moja starsza córka miala ten sam problem , zaplatałam jej francuza , zwykły warkocz nie dawał rady , druga córka już problemu nie ma bo ścinamy włosy :) nie będe męczyłą dziecka , dla mojego widzimisię , poza tym , włosy które dziecko ma od urodzenia to nie są hmm normalne włosy , to powinno sie ścinac , a zapuszczać można zacząc w późniejszym wieku

Gość bfgbf
Ożesz... no studium infantylizmu, i ten problem, i podejście, i te żenujące zdrobnienia.