Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pyt do mam karmiacych mm szukających najlepszego mleka ile zmian

Polecane posty

Gość gość

Ile razy w miesiącu zmieniłyście mleko szukając właściwego?moje dziecko skończyło 3tyg próbuje trzeciego mleka i zapowiada się kolejna zmiana. Najpierw było nan i zielone kupy teraz bebilon pepti kupy żółte ale wrzeszczy niemiłosiernie i chyba też jej nie pasuje. Ręce opadają.. Ile można zmieniać.. Szkoda mi dziecka

Gość gość
córka jak sie urodzila piła NAN ale miala po im zatwardzenia potem bylo Bebiko ok nic sie nie dzialo corci dostalismy w prezencie mleko Gerber i tez jest ok. corka ma 2 lata i pije na przemian gerber i bebiko zadnych problemow z brzuszkiem ani wysypki co tansze mleko nie znaczy ze gorsze....

Gość gość
Moj syn od urodzenia pil mleko Enfamil i zero problemow a jak skonczyl rok zaczal pic Bebiko tez dobrze toleruje.

Gość gość
takie maleństwo potrzebuje minimum 2 tygodni na dopasowanie się do trawienia mleka a Ty juz 3 razy zmieniałaś... ja dawałam Enfamil a wcześniej bebilon zwykły i comfort . Moim zdaniem najlepszy Enfamil i Hipp, który pije teraz a ma 17 m

Gość gość
a bebilon pepti to nie jest mleko tylko preparat mlekozastepczy o wysokiej hydrolizie białka i to sie wprowadza pod kontrola lekarz i jak jest medyczne wskazanie...

Gość gość
to ja z 2 postu corce tak po iesiacu zmienilysmy mleko nan na bebiko.... nie dalo rady zeby pila to nan chyba jest ogolnie tlustym mlekiem chwile siedze na tym forum i wiekszosc matek mowila ze ich dziec**** nan mialy problem z brzuszkiem...

moja miała raz 3 rodzaje mleka w ciągu 1 tygodnia i nic jej się nie stało

Gość gość
ogólnie mm to preparat mlekozastępczy dla dzieci, które nie mogą być karmione piersią.

Gość gość
Nutramigen to hipoalergiczny preparat mlekozastępczy. Zawiera hydrolizat białka o wysokim stopniu hydrolizy. Do stosowania w diagnostyce i postępowaniu dietetycznym. Dla niemowląt od urodzenia. np. bebiko 1 to mleko początkowe

Gość gość
Nie powinno się często zmieniać mleka, my w szpitalu-enfamil nie podpasował, pre-nan też i na koniec nan pro ha i było ok. Potem na własną rękę chciałam zmienić na humanę-nie tolerował i pediatra nas opieprzyła bo nie powinno się tyle razy mleka zmieniać.

w wieku 3 lat to już nie ma znaczenia, bo tu chodzi głównie o brzuszek- a wiadomo- noworodki i małe niemowlaki mają wrażliwe brzuchy i częste zmiany mogą po prostu nie służyć. Chociaż jak wspominałam, moja może dostawać codziennie inne mleko i nic jej nie jest.

Gość gość
czasem układ pokarmowy potrzebuje ok tygodnia na przyzwyczajenie się do nowego MM, jeśli dalej są problemy to trzeba szukać odpowiedniego mleka. Pediatra pediatrze nierówny. Mleko trzeba zmieniać niestety do skutku jeśli poprzednie ewidentnie dziecku nie służą. Nam pierwsza pediatra powiedziała, że nie ważne jakie mleko wybierzemy, przecież każde jest takie samo. W szpitalu dokarmiali Bebilonem to Małą zatkało, po powrocie kupiliśmy BabyDream ale po 2 tygodniach okropne wrzaski, bóle brzucha itp, spróbowaliśmy Gerber ale zaczęło się ulewanie i wymioty, więc wystraszeni że dziecku mleka często zmieniać nie wolno daliśmy z powrotem BabyDream, nie było poprawy więc zdecydowaliśmy się na HiPP Bio Combiotik, pomogło niestety na miesiąc, zmieniliśmy też pediatrę, zaproponowała Bebilon Pepti ale pogorszył sprawę zatkało Małą na 3 dni a ona darła się w niebogłosy w nocy podaliśmy z powrotem HiPP Bio Combotik i dziecko w końcu zaczęło "purkać" i zrobiła kupę, więc spytała czy nie spróbowalibyśmy przejść najpierw na mleko HA tej samej firmy, więc kupiliśmy HiPP HA i problemy jak ręką odjął. Mała jadła to mleko przez dwa miesiące, później sama odrzuciła cyca i to mleko, najpierw nie dojadała, później już płakała na widok butli, zaczeła też ulewać , więc powrót do HiPP Bio Combiotik i teraz cały czas jest na Hippie (skończone 8 msc) Z tym, że na mleku HA kupy będą zielone i śmierdzące bo jest tam częściowo hydrolizowane białko. Pomimo tego mankamentu (no i smak mleka, wyraźnie gorsze od zwykłego, lekko gorzkie) dziecko było w końcu pogodne, w końcu miała drzemki w ciągu dnia itp.

Gość pennnyyy
moja jest wcześniakiem i od razu w szpitalu dali jej bebiko. na początku było ok, ale po 3 tyg płacz, stękanie i zaparcia. pediatra kazał przejść na bebilon comfort ale dostała je tylko 1 raz, bo ryczała po nim 8h, aż się zanosiła. potem bebiko ha, było lepiej ale pierdki śmierdzące tak, że dorosły tak nie zasmrodzi. piła je miesiąc, potem coraz większe zaparcia i kolki. mieliśmy też 1 dzień przygody z nan, zielone kupy i wiatry takie, że w wanience to jaccuzzi było. no i teraz bebilon pepti i wszystko jak ręką odjął.