Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza na urlopie rodzicielskim

Polecane posty

Gość gość

Witam czy moze ktos mi pomoc ma umowe o prace do 2017r obecnie jestem do 23maja2014 na ur rodzicielskim i dowiedzialam sie ze jestem znowu w ciazu co powinnam zrobic? czy moge przerwac ten urlop i isc znowu na chorobowe by miec platne 100% czy wykorzystac musze rodzicielski

Gość gość
podnosze

Gość gość
i weź tu zatrudnij kobietę, jeszcze kombinuje jak kasy więcej dostać

Gość gość
A po co przerywać? Jesteś na rodzcielskim, po porodzie przedłuża sie o kolejny rodzicielski, tylko zgłość w kadrach że jesteś w ciąży i zadbaj o resztę dokumentacji. Pracownikiem jesteś przez cały czas i zachowujesz przysługujące ci z tego tytułu prawa.

Gość gość
musisz wrócić do pracy choć na tydzień i wtedy ale wcale nie powiedziane że pracodawca się zgodzi bo w końcu jesteś na wychowawczym jak będzie wredny to sam cię zgłosi do ZUS o wyłudzenie tak więc jedyne co c***ozostaje to porozmawiać z pracodawcą tak czy tak kontrola będzie

Gość gość
Ona nie jest na wychowawczym, tylko na rodzicielskim - czyli "macierzyńskim" pracodawca ma obowiązek udzielić jej takiego urlopu w pełnym wymiarze i przedłużyć w przypadku kolejnej ciąży. jak może niech rodzi - my z mężem zwlekaliśmy i teraz mamy problemy z zajściem, bo wiek już nie ten.

Gość gość
jak ty to zrobiłaś rany

Gość gość
ja też celowo czekałam aż dostane umowe o pracę na czas nieokreślony i dopiero zaszłam w ciąże i co w tym złego??pracodawca płacił mi tylko przez jeden miesiąc przecież a później zus więc o co ten cały szum

Autorko zrób tak wróć z rodzicielskiego wcześniej napisz podanie Możesz wrócić kiedy chcesz Potem wcale nie musisz wracać do pracy bo wybierzesz zaległy urlop i na urlopie zanieś L4 Nawet 2 dnia urlopu Reszta urlopu przejdzie na po kolejnym rodzicielskim Jeśli będziesz mieć l4 chodzące to się nie martw Pozdrawiam i życze zdrowia :-)

Gość gość
no ale kombinuj bo jak pracodawca się dowie to od razu cię wywali na zbity pysk więc kombinuj

dajcie spokój i co z tego ze zaszła w 2 ciąże Przy rocznym rodzicielskim wiele kobiet będzie w takiej sytuacji Autorko olej te jędze i bądź spokojna w końcu nosisz w sobie nowe życie

Gość gość
płacę miesiąc tylko? cholera jasna, jej miesiąc, kolejnej osobie na zastępstwo tez musze zapłacić, składki odprowadzać za pasożyta. A potem jeszcze jej etat trzymać itd. Pieknie. Szmaty mnożyc się tylko potrafią. czekaj krowo nikt cie nie zatrudni i obyś kontrolę miała z ZUS

Gość gość
ale jaką kontrole. pracownik ma prawo zajść w ciążę, iść na l4 gdy się nie nadaje do pracy i potem zajść w kolejną ciążę i jeszcze kolejną. Wiele osób chce dzieci rok po roku i to jest normalne. / Ale według większości to powinno być tak że laska która zachodzi w ciążę powinna się zwolnić i w ogóle kasy nie dostawać no nie? Niech pieniądze z nieba spadają. Proponuję w takim razie nie zatrudniać kobiet, a facetom dawać pensję 6 tysięcy na rękę.

Gość gość
naprawde osoby na tak niskim poziomie mają teraz własne firmy i zatrudniają ludzi??masakra...dobrze ze trafiłam na normlanego szefa ...jak nie chcesz odprowadzać składek to osobę na zastępstwo zatrudnij na umowe o dzieło proste

Gość gość
większość może ale część niestety nie może ja nie mogłam i nie jestem jakoś napiętnowana w miejscu pracy z tego powodu...wszyscy trzymają kciuki i czekają na rozwiązanie...jeśli jesteś faktycznie czyimś szefem to trochę empatii by się przydało

Gość gość
Panu który ZATRUDNIA I NIE WIE ŻE za pracownika na ciążowym L4 i macierzyńskim sie nie płaci składek PODZIĘKUJEMY, pieniacz a nie pracodawca jesteś.

Gość gość
obyście wszystkie pozdychały na tych umowach smieciowych :-D

Gość gość
ja rok czasu pracowałam na śmieciowej umowie i jakoś nie "zdechłam" amen

Gość gość
ale jak nie daj Bóg zajdziesz w ciąże i nie będziesz mogła pracować to z czego będziesz żyła?z pieniędzy męża?

Gość gość
mąż powinien utrzymać dzieci i żone

Gość gość
napisałam PRACOWAŁAM walczyłam o umowę o pracę i zaszłam w ciąże jak już miałam umowę na czas nieokreślony aby właśnie nie być na utrzymaniu mężą

Gość gość
ale kobieta powinna być niezależna a nie później płakać na kafe że mąż poszedł do innej a ona 77 zł z opieki dostaje... moim zdaniem kobieta w dzisiejszych czasach powinna przede wszystkim znać swoją wartość i być niezależna samowystarczalna

Gość gość
po co pracować? szkoda życia

Gość gość
Wracasz do pracy, dajesz 1 dnia zwolnienie a po porodzie znów urlop. Można tak :D

Gość Zdziśkaa
Witam. Jestem na urlopie macierzyńskim rocznym który kończy się 8.06.2014r. Właśnie się dowiedziałam że jestem znowu w ciąży. Czy mogę L4 zanieść od razu na macierzyńskim (ale wtedy trzeba wrócić chyba na 1 dzień do pracy) czy wnioskować i wydanie zaległego urlopu i wtedy zanieść? jak to teraz jest? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.