Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka praca dla osoby

Polecane posty

Gość gość

Z komunikatywnym angielskim, bez konkretnych kwalifikacji w UK?

Gość gość
żadna! skoro nic nie umiesz - nie nadajesz się do niczego! a twój komunikatywny angielski możesz sobie w buty wsadzić - dzisiaj to żaden atut!

Gość gość
Zmywak, sprzatanie, kelner, sprzedawca...

Gość gość
Lepszy komunikatywny angielski jak zaden chyba

Gość gość
taka jak w Polsce z komunikatywnym polskim, bez kwalifikacji.

Gość gość
Czyli gowniana za rownie gowniane pieniadze

Gość gość
Uwazasz, ze praca jest tylko dla super wyksztalconych...?

Gość gość
nie, praca jest dla tych, którzy coś potrafią!

Gość gość
A coz takiego trzeba by sprzatac - to chyba kazdy potrafi, nalewac piwo (kelner) itd.? Nie no Ci ludzie to musza ukonczyc Oxford i miec bezbledny angielski, co nie...?

Gość gość
gość Zmywak, sprzatanie, kelner, sprzedawca... xxx niestety, zmywaków już zabrakło dla nic nie potrafiących i nie znających języka - natomiast do pozostałych prac potrzebny jest język na poziomie wyższym niż komunikacyjny! DO SPRZĄTANIA RÓWNIEŻ!!! do sprzątania potrzebny jest również samochód, bo jak będziesz dojeżdżać do prywatnych domów umiejscowionych np na obrzeżach miasta??? i jak porozumiesz się z ludźmi u których sprzątasz nie znając języka? oni potrzebują kogoś, kto ich zrozumie i wykona ich polecenia a nie kukły z rozdziawioną gębą i wielkimi ze zdziwienia oczami!

Gość gość
gość A coz takiego trzeba by sprzatac - to chyba kazdy xxx umiesz czyścić łazienki z naturalnego kamienia albo prasować koszule na krochmalu?

Gość gość
Sprzataczka z samochodem, tak i na pewno utrzyma go pracujac za minimum :D

Gość gość
Kelner i sprzedawca, hm, wielu znam i wiekszosci daleko do bieglego angielskiego, ale Wy juz z bieglym angielskim i sporym doswiadczeniem zawodowym sie urodziliscie przeciez ...

z tego co wiem to akurat sprzataczki te ktore musza gdzies tam dojezdzac po domach nie zarabiaja minimum, to te co pracuja w hotelach zarabiaja minimum. gdybym lubila sprzatanie (a nienawidze hehe) to sama bym myslala o zalozeniu wlasnie takiego interesu, przeciez tam sobie licza po 15-20 za godzine!

Gość gość
15-20 za godz??? Gdzie? I za co? Za sprzatanie?:D

Gość MYSZULINA
Zdesperowana Domowa Żona z tego co wiem to akurat sprzataczki te ktore musza gdzies tam dojezdzac po domach nie zarabiaja minimum, to te co pracuja w hotelach zarabiaja minimum. gdybym lubila sprzatanie (a nienawidze hehe) to sama bym myslala o zalozeniu wlasnie takiego interesu, przeciez tam sobie licza po 15-20 za godzine! xxx ja jeżdżę sprzątać i prasować za 12f/h - pd Londyn okolice Bexley i Dartford

Gość MYSZULINA
pracuję na self employed od 5 lat, sama na siebie, nie mam ochoty do współpracy ani zatrudniania nikogo, bo to zawsze się źle dla mnie kończyło klienci wspaniali, mili, nigdy nie było żadnych problemów, często dają napiwki i prezenty, mam okazję zobaczyć z bliska jak żyją normalni, w miarę zamożni Anglicy - nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną!

Gość gość
Pracujesz jako sprzataczka?

Gość MYSZULINA
jak jeżdżę sprzątać i prasować to wg ciebie pracuję jako kto? ale skoro dla was być sprzątaczką to wstyd - to w takim razie jestem właścicielką "firmy sprzątającej" ;-)

Gość gość
No i super, radzisz sobie. Niektorzy wola tylko zrzedzic i narzekac oraz siedziec na d***e i biadolic jaka to Wielka Brytania jest zla...