Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odchudzanie a potencjalna ciąża

Polecane posty

Gość gość

Hej mam ostatnio powiększony brzuch i nie wiem czy zwyczajnie przytyłam (bo zima), czy może udało się ustrzelić (bo się staramy). Jeszcze nie testowałam, ale zastanawiam się co jest bezpieczniejsze na duży brzuch we wczesnej ciąży - przegłodzić się czy poćwiczyć. Tylko poważne porady!

Gość gość
ani jedno ani drugie...

Gość gość
A w takim razie co? Źle mi z taką oponą... Zazwyczaj pływam i biegam, ale ostatnio wiecznie jestem przeziębiona i zaczynam wyglądać gorzej. Co można w takim razie?

Gość gość
najpierw potwierdź ciążę. Jak bedzie i bedzie z nia wszystko ok. To mozesz stosowac zdrową diete i normalnie ćwiczyć - tylko że nie licz na płaski brzuch do końca ciązy :D

Gość gość
A jak się okaże żę jeszcze się nie udało, to czy dieta i ćiwczenia mogą nam utrudnić zajście?

Gość gość
Ja zaszłam bedąc na spływie kajakowym - codziennie ponad 20km wiosłowania, w dodatku od miesiaca byłam na diecie dukana - nie byłam swiadoma jej szkodliwosci. Myslę że prawidłowej ciązy nie mozna zaszkodzic cwiczeniami a zdrową racjonalna dieta to juz napewno sie nie zaszkodzi. ooo... pamietam jeszcze jak czytałam że lekkoatletki z zsrr były zapładniane celowo pare mcy przed olipmiada bo we wczesniej ciązy ma sie wiekszą sprawnosc czy wydolnośc.. to mogła byc jakas bujda oczywiscie ale skądś się wzięła.