Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Może teraz po tej tragedi lekarze

Polecane posty

Gość gość

zacznż\ zaczną poważnie traktować swoich pacjentów,zaniedbania nie tylko weWłocławku,także w innych szpitalach i przychodniach są na porządku dziennym,

Gość Felixtus
obawiam się że będzie coraz gorzej i jeszcze gorzej ponieważ lepiej już było

Gość gość
Nic to nie zmieni, olewactwo i brak empatii były, są i będą.

Gość gość
rutyna ,brak empati,traktowanie pacjenta jak przedmiot,nie proponuja badań,jezeli jest poważna choroba np.nowotworowa,nie badają całego organizmu,milczą,albo jezeli pacjent sie upomina o badanie,to odpowiedz jest jedna ''zbędne''badaniaa potem szok dla pacjenta bo za póżno.Oszczędnosci kosztem zdrowia i życia chorego.Skandal kiedy to sie zmieni,pytam????!!!!

Gość gość
nie sądzę tego formatu tragedie zdarzają się każdego dnia, tylko nie wszystkie są aż tak naglaśniane dopóki lekarze nie będą bali sie odpowiedzialności karnej za swoja głupotę i chamstwo oraz zupełny brak profesjonalizmu, dopóty będą umierali ludzie, którzy mogliby jeszcze żyć długie lata (chociażby dziś - starszy człowiek umarł w poczekalni, naprzeciw rejestracji w którejś przychodni, bo "siadł cicho w kąciku i nie podszedł do rejestracji")

Gość gość
NIGDY nie zaczną, a oto dlaczego: 1. lekarze nie ponoszą ŻADNEJ finansowej odpowiedzialności za swoje błędy. O ile sąd orzeknie jakiekolwiek odszkodowanie czy zadośćuczynienie płaci ubezpieczyciel szpitala, a więc de facto MY SAMI poprzez składki ubezpieczeniowe szpitali i ZOZów, które opłaca ich właściciel, czyli samorządy, czyli podatnicy 2. w Polsce sądy NIE MOGĄ orzekać zakazu wykonywania zawodu dla lekarzy. Mogą to zrobić tylko sądy przy Izbach Lekarskich, czy jak to tam się zwie. A jak wiadomo: k*****a k******e łba nie urwie. a więc: LEKARZE SĄ BEZKARNI

Gość gość
Dlatego trzeba od samego poczatku wybierać odpowiednich lekarzy i odkładać podczas ciąży na ''w razie czego''. Ja ciążę planuję za kilka lat (2-3), ale już teraz zaczęłam zbierać ''odpowiednie'' papiery na kręgosłup, aby w razie czego mieć podkładkę.

Gość gość
Tak jak się chce prawdę napisać to cię spamują,ale świnstwa obleśne tematy,to oczywiście spamu nie ma temat dalej na fali

Gość gość
Lekarze w POZ zarabiają napisane było ile,ale uznali za spam

Gość gość
tak jak ktoś komuś coś liże to spamu nie ma??!!!!

Gość Felixtus
czy pamiętacie historię znanego polskiego olimpijczyka i złotego medalistę ? jego żona urodziła pierwsze dziecko z ogromnym wysiłkiem a za moment doktorek powiedział przyj kobieto, przyj zamiast natychmiast wykonać cesarkę normalnie XV wiek i średniowiecze

Gość gość
Gdziekolwiek idziecie to naprawdę najpierw prywata miesiącami a potem efekt w szpitalu,TO jest POLSKA

Gość gość
15-20tyś

Gość Felixtus
wcale nie jestem zaskoczony, że nasze dziewczyny jadą do Niemiec, do Helwetów, do Francji , Austrii aby w normalnych ludzkich warunkach urodzić dziecko , wiem jedno gdyby lekarz ginekolog w UK pomylił się to zostałby powieszony na suchej gałęzi

Gość gość
Arogancja ginekologów,i nie tylko polega na tym że ,idzie np. wizyta po salach,przy każdym łużku się zatrzymują i ordynator pyta ''czyja pacjentka?''jak niczyja idą dalej i tak można leżeć i nikt sie tobą nie interesuje bo nie masz lekarza opłaconego,tak ja miałam,i gdyby nie interwencja mojej rodziny i postraszenie odpowiedzialnoscią za skutki pewnie bym miała dzisiaj niepełnosprawne dziecko,bo w ostatniej chwili juz zrobili cesarkę a po terminie byłam 2,5tyg,wody zielone dziecko sine,ale oczywiscie napisali skala Apgar10

Gość gość
ŁÓZKU miało być,sory

Gość gość
Ze tak sie dzieje u nas ,to wina systemu,lekarz powinien być ukarany tak jak kazdy inny obywatel jazeli przyczyni sie do pogorszenia stanu zdrowia lub śmierci,ale u nas lekarzy kryją prawnicy, sady prokuratura.

Gość gość
Lekarz powinien mieć świadomość tego że moze ktoś stracic życie jezeli cos zaniedba,i ze za to odpowie przed sadem,ale u nas nie ma ja lekarze strachu przed wymiarem sprawiedliwosci,bo tak naprawde nie ma wymiaru sprawiedliwosci!!

Gość gość
bo rzadko który idzie siedziec za swoje nieodwracalne błedy

Gość powinni odwolac ministra
TO WINA polityków, polityki w naszym kraju i zarządzających a nie lekarzy!!! lekarze są szkoleni 6 lat i dłużej do służby medycznej !! tu zawiodły inne sprawy, nie był błąd w sztuce lekarskiej zauważ

Gość gość
bzdury,minister chyba lekarzowi nie musi mówic co ma robić w danej sytuacji,to wszystko zależy od człowieka jego sumienia,itd,a lekarze czesto juz nie maja serca nawet.