Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie od odejscia tzw czopu dostałyście skurcze porodowe

Polecane posty

Gość gość
Odszedł na 2 tygodnie przed porodem. Skurcze dostałam po odejściu wód i podaniu kroplówki.

Gość gość
u mnie po 10 minutach od odejcia czopu rozpoczęły się skurcze parte, ale był do drugi poród, więc może dlatego tak szybko

Gość gość
po 7-8 godz. skurcze co 10 minut, a urodziłąm 14 godzin po odejściu czopa

Gość gość
wody odeszly razemn z czopem, pol godz skurcze regularne co 2 min

Gość gość
po pol godz mialo byc

Gość gość
Czop wyleciał w środę lub czwartek, nie pamiętam. W sobotę od rana sączyły mi sie wody płodowe, ale to były bardzo małe ilości, myślałąm, że to jakis śluz. Jednak ok 16 zaczęło się sączyć bardziej.. lekko ciekło po nogach, więc zorientowałam się, że to wody mi "kapią". Ok 18 (sobota) byłam na porodówce... skurcze pojawiły się później.. jakoś przed 21 dopiero.. Po 22 dali mi oksytocynę.. Przed samym porodem jeszcze lekarka przebijała pęcherz płodowy, a urodziłam w nocy z soboty na niedzielę, po 4.

Gość gość
Czop wyleciał w środę lub czwartek, nie pamiętam. W sobotę od rana sączyły mi sie wody płodowe, ale to były bardzo małe ilości, myślałąm, że to jakis śluz. Jednak ok 16 zaczęło się sączyć bardziej.. lekko ciekło po nogach, więc zorientowałam się, że to wody mi "kapią". Ok 18 (sobota) byłam na porodówce... skurcze pojawiły się później.. jakoś przed 21 dopiero.. Po 22 dali mi oksytocynę.. Przed samym porodem jeszcze lekarka przebijała pęcherz płodowy, a urodziłam w nocy z soboty na niedzielę, po 4.

Gość gość
piątek - odszedł czop poniedziałek - odeszły wody skurcze? dopiero wywołane efekt? cesarka po 12 godzinach bezowocnego porodu

Gość gość
U mnie wszystsko jednego dnia, czop, wody, skurcze i porod

Gość gość
Rowno po 2 tygodniach

Gość gość
Czop zaczal schodzic w nocy z poniedzialku na wtorek, od razu skurcze sie pojawily, nieregularne, malo bolesnie, w srode ok.22zaczely odchodzic wody a od 2 dostalam meeega bolesne skorcze.dobrze ze w szpitalu bylam juz bo na czwartek mialam cc:) w 1 ciazy czap schodzil dluzej ok.4-5 dni, bylo go mniej a potem odejscie wod, kilka h skurczy i pilne cc.