Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuch12

krwawienie podczas antykoncepcji

Polecane posty

Gość martuch12

Witam.Mam maly problem. Od 3 stycznia( pierwszy dzień miesiaczki) zaczełam brac pierwszy raz tabletki antykoncepcyjne lesinelle.W każdym opakowaniu jest jeden listek, wiec lekarz mi przepisal recepte na trzy opakowania. Na początku brania tabletek nie miałam poważnych objawów i czułam sie dobrze. A dzisiaj wystąpiło krawienie i wygląda to troche jakbym dostala okresu. Okres powinien wystąpić dopiero w przerwie 7-dniowej. Zostaly mi jeszcze dwie tabletki do końca listka i nie wiem dlaczego teraz pojawiło sie takie krawienie. Czuje sie tak jakbym dostala okresu czyli: bół brzucha,ból głowy, zmęczenie, jest mi caly czas zimno. Wiem, ze na ulotce było napisane, ze może wystąpić krwawienie. Ale boje sie trochę, bo to sa moje pierwsze tabletki. Czy powinnam sie udac do lekarza, zeby mnie zbadal? Czy nie mam sie czego obawiać i to jest normalne? Proszę o szybką odpowiedz, bo nie wiem co mam robic.

Gość gość
Przy pierwszym opakowaniu taka wahania to nic niepokojącego. wez pigulki do końca, zrob przerwe, wszystko wg planu :) hormony wymuszają "swój cykl", 28-dniowy, nie od razu wszystko musi pojsc jak w zegarku.

Gość gość
Dobrze, ze czytasz ulotkę, tam masz wszystko

Gość gość
Jeśli krwawienia będą sie pojawialy w kolejnych cyklach (poza tymi w czasie przerwy) idz kontrolnie do ginekologa

Gość martuch12
Czyli mam po prostu skończyć ostatni listek, zrobić przerwe 7-dniową i dopiero zacząc drugie opakowanie? ale jesli wystąpi miesiączka wczasie tej przerwy 7-dniowej? lub te krwawienie bedzie trwać przez przerwe która zrobie?

Gość gość
Niezaleznie od krwawienia kończysz blister, robisz przerwę i po niej zaczynasz kolejny. Jeśli odstawisz teraz pigulki (teoretycznie mozesz) to zanim wrócisz do naturalnego cyklu mozesz mieć nie unormowane miesiączki nawet do 3 miesięcy. To sie nie oplaca... skończ blister a jeśli krwawienie przy mnie niepokojący wymiar, tzn.bedzie bardzo obfite i przez cala przerwe, zawsze mozesz pojsc do ginekologa. A to krwawienie jest teraz mocne, jak miesiaczka, czy to raczej większe plamienie?

Gość gość
* jeśli krwawienie przyjmie

Gość gość
zabiłaś pewnie dziecko poczęte. /pójdziedz do piekła jędzo bezbożna

Gość gość
Nie sluchaj glupich bab...nie ma takiej mozliwosc****ewnie wcześniej przyszlo krwawienie z odstawienia

Gość gość
Chcac sie plawic w morzu kiedyś wzielam dwa blistry pod rząd, bez przerwy (krwawienie wypadlo by akurat na czas pobytu nad morzem). Producent takie rozwiązanie jak najbardziej przewiduje. Ale u niektórych kobiet dziala to krotko, a potem sie plami aż do kolejnej przerwy. I tak mi sie przydarzylo :D opowiedziałam o tym ginekologowi podczas kontroli, uspokoil mnie, ze to normalna reakcja i nie ma sie czym przejmować

Gość gość
To jest takie krwawienie brązowo/ czasami lekko czerwone. Wystąpili w ciągu dnia ale przez noc nic nie mialam. Zrobie tak jak mowicie a jeśli nie ustanie to pójdę do lekarza. Dziękuję bardzo za odpowiedzi trochę mnie uspokoilyscie :) balam się dlatego,bo to są moje pierwsze tabletki i myslalam, ze cos juz dzieje sie.