Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposób na świąd pochwy

Polecane posty

Gość gość

Witam, zacznę od tego, że mam już tabletki od gina, ale kuracja trwa 6 dni, a za 3 zacznie mi się okres, wobec czego muszę przeczekać jeszcze jakiś tydzień zanim będę mogła zacząć e brać. Problem polega na tym, że swędzi mnie tak, iż mam problemy ze snem, więc nie wyobrażam sobie tego tygodnia... Potrzebne mi są jakieś domowe sposoby, żeby przetrzymać ten czas, ale kwestia jest taka, że mam ograniczone pole manewru... :P Szukałam już informacji w necie, ale wiele sposobów odpada, bo okres, a bo uczulenie (jogurt), a bo to leczenie na własną rękę i (najważniejsze)- mieszkam w akademiku, więc nie mam za bardzo prywatności, żeby sobie jakieś okłady, czy "moczenie tyłka w naparze" robić... Muszę tylko pozbyć się świądu na tydzień, zanim będę mogła zacząć brać tabletki. Ma ktoś jakiś sposób? :P Bardzo proszę o pomoc, bo oszaleję...

Gość gość
Clotrimazolum krem (5zł ok. ). Mi pomagał zawsze:)

Gość gość
zależy jak mocna jest infekcja, proponuję ci zakup narazie illadianu, jest bez recepty, aplikujesz sobie jak czopek "dowc*pnie". Też kuracja trwa 6-7 dni, czy nawet dłużej, ale powiem ci, ze w ub. roku miałam od gina pimafucin, to antybiotyk. W jednym miesiącu przeszło, wróciło w drugim, tuż po owulacji. Myślałam, że oszaleję. Znowu wzięłam go (to 3 dniowa kuracja. Przeszło, wróciło w kolejnym cyklu. Już się podłamałam, bo nie wiedziałam o co chodzi. A miałam tylko świąd, nie upławy, nie opuchnięcie, więc czort wie, co to było. Kupiłam w aptece illadian direct (nie płacą mi za reklamę:p), nie wierzyłam, że coś mi da, ale spróbowałam. Ulga była dopiero na 3 dzień, pociągnęłam do końca opakowania i przeszło. Mało tego, nie wróciło. Illadian jest ponoć na naturalnych składnikach, a próbowałam i innych środków ziołowych bez recepty. On mi pomógł, a cena średnia, ale da się przeżyć, nawet na studencką kieszeń. Tuż po okresie dalej ciągnij leczenie. Zacznij teraz, przerwa na okres. NIe ma innej metody.

Gość gość
Fakt, też jej daaawno temu używałam. :) Jeśli faktycznie jest taka tania, to idę dziś do apteki. :P No właśnie te wszystkie dopochwowe bajery mi potrzebne nie są, bo i tak będę miała okres, a po co mam kupować jakieś kuracje, jeśli moje tabletki już czekają na półce, aż mi się okres kończy. I nie, nie będę zaczynać teraz kuracji- na opakowaniu wyraźnie jest napisane, że to ma być 6 dni pod rząd i nie może być to podczas okresu. Ja nie wiem, ludzie używają leków niezgodnie z instrukcją, a potem cudują i szukają zamienników, bo "nie działa".

Gość agula8
racja-clotrimazolum do smarowania plus lactovaginal dopochwowo /lepiej z wkładką bo resztki mogą wypływać i najłatwiej na noc/ powinnaś dotrwać do leczenia. Mnie ten zestaw pomaga przy grzybicy.pozdr

Gość gość
Przy swędzeniu okolic intymnych pomaga mi podmywanie się tantum rosa i smarowanie okolic intymnych provag żelem, po leczeniu możesz stosować żel profilaktycznie, odkąd go stosuje problemy intymne mnie omijają. Oba kupisz w aptece bez recepty, żel jest wydajny i niedrogi, saszetki również.

Gość gość
Ja przy swędzących problemach zawsze używam Clotrimazol do smarowania, Tantum Rosa do podmywania i Lactovaginal aby odbudować mikroflorę pochwy dobrym polskim probiotykiem. Nawet jeśli będziesz stosowała ten zestaw tylko 3 dni, to i tak uważam, że lepsze to niż czekać na miesiączkę i wyć z powodu świądu. Pamiętaj też, że probiotyk musisz zastosować po leczeniu, więc lepiej teraz zastosować kilka globulek i powstrzymać choć trochę rozwój infekcji, niż nie robić nic. Ja po ostatnim leczeniu przeciwgrzybiczym(Nystatyna 10 dni) po zakończeniu kuracji stosowałam Lactovaginal przez 7 dni

Gość gość
może będziecie się śmiać ale na świąd mi zawsze pomaga gruba warstwa kremu bambino dla dzieci

Gość arlecia29
ja używam provag żelu, kupuję go za kilkanaście złotych i używam na świąd, podrażnienia po goleniu i profilaktycznie po basenie

Gość gość
A czy swędzi cie też po stosunku.

Gość gość
Dzięki za wszystkie porady, kupiłam sobie wczoraj Clotrimazolum i świąd znikł, więc teraz już tylko czekać, aż będę się mogła wziąć za tabletki. :) Po stosunku, też, a co? Przy zakażeniu bakteryjnym, to chyba oczywiste? :P

Pamiętaj aby po leczeniu zrobić kurację jakimś dobrym probiotykiem np. polecanym już wcześniej i chyba najbardziej znanym Lactovaginalem. Bez tego możesz się niestety spodziewać nawrotu choroby. Niestety infekcje intymne lubią się powtarzać, stąd tak ważna jest odbudowa mikroflory pochwy