Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to alergia

Polecane posty

Gość gość

mam taki problem może jakoś będziecie mogły mi poradzić... na wstępie dodam (aby już nie było pytań i oskarżania, że leczę dziecko na kafe;) ), że w piątek mam planowaną wizytę u lekarza i wtedy dowiem się u źródła. Mój synek ma 6 mcy. Ostatnio od Świąt BN miał praktycznie cały czas kaszel. 31.12 byliśmy u lekarza i stwierdził zapalenie górnych dróg oddechowych i przepisał Fenspogal i mucofluid. Dziecko po 10 dniach kasłało mniej ale jednak dalej nie był zdrowy. Poszliśmy więc znowu do lekarza, tym razem dostał Flegaminę. Dostawał ją rano i nic się nie działo nie odkasływał więc wg polecenia lekarza jakby nie odkasływał miałam przestać podawać. Było ok dopóki nie pojechałam w niedzielę do mamy znowu mega kaszel i zaraz katar, jak wróciliśmy do domu to jeszcze wieczorem jak jadł mleczko to aż się dławił (bo nosek zatkany). Myślałam, że znów chory a tu niespodzianka następnego dnia już nie kasłał... Dopiero później pomyślałam, że te przeziębienia zaczynały się zawsze kaszlem u mamy. Mama ma psa czy to może być powód? Czy takie objawy może wywołać zbyt suche powietrze?

Gość Mani1990
Jasne , że to może być alergia ! Mam podobne objawy jak w pobliżu jest pies lub kot . Ja jeszcze np jak dotknę psa a później niechcący oczu to pieką i łzawią ale nie każdy tak ma ...

Gość gość
bardzo dziękuję za odpowiedź. Nie wiem czy jakoś da się to sprawdzić? chyba u tak małych dzieci nie robią jeszcze testów

Gość gość
Suchy kaszel może wywołać suche powietrze, ale na pewno nie katar, jeśli już to nie alergia, a astma..ale u tak małego dziecka to w sumie dziwne, lepiej idź do tego lekarza i jego zapytaj.. Dziecko ma problemy z oddychaniem ? Tzn duszności ? Przyłuż głowe do klatki piersiowej i w ciszy słuchaj czy co tam świszczy..drugie ucho zatkaj

Gość gość
nie ma problemów z oddychaniem i nic mu nie świszczy, po za tym już kilka razy osłuchiwali go lekarze bo ja zawsze bałam się zapalenia oskrzeli lub płuc więc zawsze z kaszlem szłam do lekarza żeby sprawdzić czy nic tam w "środku" się nie dzieje. Sapki ani duszności też nie ma... a przy astmie pojawia się katar? Miał niedawno taki czas (ale teraz już tak nie robi) jak kogoś zobaczył albo bardzo się ucieszył to wdychał tak głośno powietrze tak "łiiiiiiiiiiiii" a potem się śmiał, no ale teraz już tak nie robi dłuższy czas

Gość gość
czy któraś mama miała jeszcze taki problem z tak małym dzieckiem?

Gość gość
może dzisiaj jest tu jakaś mama która odpowie na moje pytanko...