Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffgfdgdfvcvxcdfcvvcfsdd

Powtarzam raz jeszcze PO ŚMIERCI NIC NIE MA

Polecane posty

Gość ffgfdgdfvcvxcdfcvvcfsdd

Jest nicość... nikt z nas nie będzie istniał... z prochu powstałeś, w proch się obrócisz. Koniec twojej egzystencji nadchodzi razem z końcem życia ciała fizycznego. Pogódźcie się z tym w końcu, jest to NATURALNE. Sensem człowieka, tak jak i wszystkich istniejących zwierząt i roślin na świecie, jest przetrwanie gatunku, a więc to nasze dzieci są dowodem naszej wieczności. I to jedyne stwierdzenie, które z życia wiecznego jest prawdziwe. Czas się z tym pogodzić. Rozumiem, że dla niektórych to wizja przerażająca, ale tak naprawdę dla mnie to akurat dobrze - bo jakbym wiedział, że istnieje piekło i niebo i jakaś bozia, to bym się dopiero bał tej śmierci. A tak to prostu jest to NATURALNE. Nie zmienicie tego.

Gość gość
No bo nie ma. I o czym tu dyskutować? O fizyczny i chemicznym rozkładzie mięsa, wcześniej zwanego ciałem?

Gość PrawaeTywae
Ale to jest oczywiste ze cialo gnije :) Bo to dusza jest niesmietelna i idzie do nieba

Gość PrawaeTywae
A ja wierze że Bóg istnieje i zycie wieczne i sie nie boje wrecz przeciwnie czekam na ten dzien :) Bo tam bedzie o wiele lepiej niz tutaj nie bedzie zla grzechu i smutku

Gość gość
Dla ciebie nie ma Boga a dla mnie jest. Ty zyjesz w zwiedzeniu ze po smierci nic nie ma a ja wiem ze jest to na co zasłuzysz. Kazdy ma jedno zycie i jedna szansa na zycie wieczne. Wedlug Biblii szatan chce zeby ludzie wierzyli w to co ty wierzysz bo dzieki temu on ma punkt dla siebie.

Gość gość
jak juz to bedziesz wiedział (a) na 100% z udokumentowanego źródła to wtedy napisz ;) ja sie nie sprzeczam czy cos jest czy nie jest bo nie wiem skąd niby mam wiedziec, Ty tez nie wiesz i nigdy za życia sie nie dowiesz, wiec po co te wyowdy. Jak to sue mówi : DUPCZYK TEORETYK ;) pozdro.

Gość gość
jak to udowodnisz to ci uwierze

Gość gość
Wierzę, że nic nie ma. A gdybym się mylił, to będzie to miła niespodzianka. Bo jestem porządnym człowiekiem. Więc pewnie należy mi się nagroda :)

Gość gość
Nikt ci nie bedzie niczego udowadnial. To twoje zycie, twoja dusza i twoja szansa. Nie robisz nikomu łaski ze sie uratujesz. Czy ci sie to podoba czy nie masz Boga. I ty sam musisz zechciec zawalczyc*****starac sie o zbawienie. Bog ci dal zycie i to jedno zadanie jeden cel w zyciu. Zeby zostac zbawionym musisz miec Ducha Swietego, zyc wedlug scislych zasad i osiagnac swietosc w tym zyciu. To bardzo trudne do osiagniecia. Nikt ci w tym nie pomoze. Sam musisz tego dokonac.

Gość gość
Nie wystarczy byc porzadnym czlowiekiem. Jesli nie masz ducha swietego twoje uczynki sa dla Boga jak szmaty. I jak mowi Biblia nawet kąkol bedzie myslal w dniu ostatecznym ze zostanie zbawiony. Jestes zwiedzony. Nie widzisz prawdy. Czytaj Biblie. Tam jest wszystko czego potrzebujesz w tym zyciu.

Gość PrawaeTywae
Jesli wierzysz ze Niebo NIE istnieje, to niestety nie wiem czy bycie przykladnym obywatelem pomoze :( Bo do Nieba prowadzi nas wiara i łaska Jezusa a nie my sami.

Gość gość
To ja chrzanię takiego boga, dla którego nie liczą się moje uczynki.

Gość gość
jest muzeum dusz czyśćcowych była matka z córka i matka powiedziała ze jak umrze to powie jak jest w niebie i umarła i przyszła w snie i powiedziała ze to co księża nauczają to prawda jest i dała jej parę rad by dotrzymywała słowa resztę nie pamiętam bo to córka zadzwoniła do radia i opowiadała ale w mojej wiosce terz pokazali sie zmarli i to w dzień

Gość gość
Czlowieku nie unos sie. To ci nie pomoze. Zacznij czytac biblie i modl sie o to zeby Bógł odsłonil przed toba prawde , zebys rozumial co czytasz. Bóg cie kocha bardziej niz rodzona matka.

Gość PrawaeTywae
Uczynki tez sa pozyteczne, ale co po samych uczynkach? Nic :( Faryzeusze tez uczynki spelniali :(

Gość PrawaeTywae
Zmarli nie przychodza do zywych, nie kontaktuja sie z nami. Skoro Dusza idzie do nieba to nei moze chodzic po ziemi :) Nie ma na to czasu, w niebie dusze sa zajete przedewszystkim uwielbianiem Boga i radowaneim sie z wiecznego zycia.

Gość Amida butsu
jestem oświeconym i mowie samoświadomość po śmierci fizycznego ciala jest faktem. nawet nie nalezymy do tego swiata tzn czas i przestrzen- 3D Nie należymy. jestesmy czyms tak bardzo roznym od tego co tutaj znamy....... Nawet nie ma kogos kto by to wiedzial tak dokladnie jak ja?:)

Gość Amida butsu
uuuuuup

Gość a ja nie mogę się z tym pogodz
ić i jestem tego świadom. Uważam, że to straszne, chociaż też mi się wydaje że nic nie ma to jednak koniec wszystkiego jest wizją napawającą strasznym smutkiem i źle mi z tym.

Gość gość
Zmarli nie odwiedzaja ziemi. Nie ma czyscca.czytajcie Biblie to bedziecie wiedzieli ze to demony podszywaja sie pod zmarlych bliskich wam ludzi. Nawet we snie.

Gość PrawaeTywae
Zmarli nawet gdyby chcieli to nie mogą nas odwiedzic bo ten dystans jest neimozliwy do pokonania :)

Gość gość
Bóg was bardzo kocha. Czlowiek tak kochac nie potrafi. Ciezko przyjac do wiadomosci ze jedynym sensem zycia , celem i powodem dla ktorego zostaliscie powolani do zycia na ziemi jest walka ze zlem. Waszym zadaniem jest zostac swietym za zycia, przyjac ducha swietego. Nie wazna jest religia. Wazna jest Jezus i Biblia.

Gość a ja nie mogę się z tym pogodz
a jakiś cień dowodu?

Gość PrawaeTywae
Błogosławieni ktorzy nie widzieli a uwierzyli :)

Gość gość
Tak. Dostaniesz swoj dowod jak sie troszke postarasz. Zrob to dla siebie. Zacznij czytaj nowy testament i modl sie tylko do Jezusa. Wedlug Biblii nie wolno modlic sie do nikogo innego. pros Boga zeby odminil ciebie i twoje zycie zeby cie wyprowadzil z ciemnosci. Szybko zauwazysz ze Bog cie slyszy. blagaj Boga o znak.

Gość gość
w piśmie sw nie pisze co dzieje sie od śmierci do jak trafi na sąd boski

Gość Amida butsu
Poruszmy sie po Jazni Boga, on jest drogą tępaki, a nasza indywidualna Jazn tworzy umysł. A czy nasz umysl jest mną? no nie, bo nie umiemy poznac samych siebie poprzez umysl. tylko nieświadomość za naami kieruje i kieruje nami we wszystkim nasza podświadomość wie zasze lepiej, dlaczego tak jest? Dlaczego nieświadomość nie zna takiego słowa jak śmierć. Bo nie umieramy wcale. Dlaczego wszyscy mistycy opisują urzeczywistnienie siebie jako poznanie prawdziwej natury absolutu jako jedność. fizyka kwantowa kazda czastka splątana z inną. Jestesmy caloscią, dlatego buddha mowil o iluzji zycia, bo swiat jest iluzja.. fizyka kwantowa, zas umysl jest matryca dla materii. fizyka kwantowa.]] Doswiadczenie oswiecenia jest proste i mozliwe dla kazdego.....

Gość gość
Zasada jest taka ze Bog szanuje twoj wybor tak bardzo ze jesli go nie zaprosisz do swojego zycia to On nic nie zrobi. Zapros Boga do swojego zycia i popros go o to zeby odmienil twoje zycie na lepsze. Na marginesie dla tych ktorzy nie czytali Biblii. Nie wolno modlic sie dos wietych i matkki boskiej. Matka boska z objawien to demon. Czytajcie bible to zrozumiecie.

Gość Amida butsu
Prawda jesteście wy sami, nie wasz cholerny umysł. tylko Wy.. ffgfdgdfvcvxcdfcvvcfsdd

Gość gość
I chce wam się pisać o takich bzdetach? Co będzie, to będzie...