Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nietuzinkowa91

Zasypianie w łóżeczku i przesypianie całej nocy

Polecane posty

Gość Nietuzinkowa91

Witajcie. Nie przeszkadza mi to tak naprawdę, ale chodzi o bezpieczeństwo mojego dziecka. Podczas snu bardzo się wierci i już kilka razy uderzył głową w ścianę a raz prawie spadł z łóżka. Problem jest taki: Nie chce sam zasypiać w łóżeczku, musi być do mnie przytulony-po prostu leży, pije z niekapka i się tuli-tak zasypia. Ok 4-5 budzi się i muszę go brać do łóżka bo inaczej nie zaśnie. Odpowiem na pytania które na pewno padną Syn kończy rok Metody 3 5 7 z tym wychodzeniem z pokoju i płaczem odpadają

Gość gość
Kladz bo od sciany, na scianie oprzyj kilka plaskich poduszek zeby nie walnal glowka za mocno i juz :-)

Gość Nietuzinkowa91
kładłam go tak, zawsze tak leży, zwijam kołderkę w rulon i układam od ściany, ale on wszystko skopuje (nie pytaj jak bo to wygibus), z mężem mamy bardzo twardy sen i boję się, że pójdziew nogi i uderzy się o grzejnik albo tam też spadnie.

Gość gość
Mój zasypia w lozeczku - metoda odłożenia do lozeczka i wyjście z pokoju. Był płacz przez 10min przez ok miesiąc, teraz odłożony zasypia, śpiewa sobie, skacze co słychać. Mamy turystyczne więc nie boję się, ze się uderzy. Po ok 1,5 godz budzi się i biorę go do łóżka i zasypia ze mną. Mam między ścianę a łóżko wsadzone poduchy, ze nie wpadnie, położona poduche do karmienia, ze zrobił się taki wałek i dodatkowo obłożone stoliki, bo łóżko ma stoliki wbudowane drewniane. Też się wierci i czekam, aż nie będzie się budził.

Gość sys
o kurcze, wspolczuje, az sie przestraszaylam bo wiecie ostatnio karmilam na lezaco swojego na lozku i nawet nie wiem jak to sie stalo i wypadl mi z lozka, na szczescie wprost to koszyka mojzeszowego, strach pomyslec gdyby nie bylo akurat koszyka... mial wtedy 3 mce.

Gość gość
A trzymanie za rękę, glaskanie jak on leży w lozeczku? Ja mam to turystyczne i po odpieciu boku dasz radę się tam położyć, może wtedy zasnie przy tobie i zostanie jedynie wyjście i zasuniecie zamka w lozeczku. Ja mam lekki sen i każdy *******ie wybudza.

Gość gość
co to jest koszyk mojżeszowy??

Gość gość
Moze po prostu potrzebuje czulosci. Moja 2latka cala noc spala w swoim pokoju a nad ranem zawsze msiala przyjsc do naszego lozka. Teraz ma 3l i jej sie nie chce przychodzic to rano wola mnie albo meza. Maz zazwyczaj o 5 juz wstaje do pracy to chwilke i niej rano posiedzi

Gość gość
Tu Autorka. Ja nie wracam do pracy i jest ze mna caly dzien-wyglupiamy sie bawimy tulimy tanczymy probowalam tak jak wieczorem ze zasnie i odlozyc ale wybudza sie od razu. Dzisiaj przestawilismy lozeczko tak ze glowami prawie z Malym sie dotykamy i zobaczymy moze w ten sposob nam sie uda. Bedziemy probowac bo ma mega katar i ciagle tylko "mama"

Gość mar12
tutaj fajnie jest napiasne, moze cos sie Tobie przyda: www.zaradna-mama.pl/2013/jak-nauczyc-dziecko-samodzielnego-zasypiania/