Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po wyjsciu ze szpitala musialyscie z dzieckiem chodzic po lekarzach

Polecane posty

Gość gość

tzn. czy na karcie informacyjnej mialyscie zalecenia udania się do poradni specjalistycznych?

Gość gość
tylko na wizyte patronazową i do ortopedy na usg bioderek

Gość gość
usg bioderek i kontrola dziecka jak się rozwija po porodzie tAk zwany bilans lub sczepienia jeśli szczepisz dziecko

Gość gość
pytam, bo u nas ortopeda, okulista, neurolog - niestety wszystko prywatnie a nie widać różnicy podczas tych wizyt specjalistycznych a wizyty w przechodni neonatologicznej po wypisie :o

Gość gość
to u mnie w przychodni sami zapisywali do ortopedy na wizyte itp specjalista super...

Gość szprotka na wakacjach
a dlaczego masz tylu specjalistów? Ja mialam tylko usg bioderek i pediatrę na początku co mc...i szczepienia. Ale to państwowo

Gość gość
może co szpital to inne zalecenia po wyjściu co też jest ciekawe :) generalnie u nas oprócz tych 3 specjalistów mieliśmy wizyty w przychodni neonatologicznej w sumie 4 kontrolne a oddzialną drogą pediatra i szczepienia....

Gość gość
jeżeli to nie standard to pewnie dlatego ze nasz jest wczesniakiem . wizyta u okulisty z mc dzieckiem porażka ( niby okulista dziecięcy przyjmujący noworodki) a nie wiedziała jak sie do niego zabrać:o

Gość gość
nasz tez wcześniak skad jesteś? ja miałam oprócz neurologa wszystko na NFZ

Gość gość
standard to usg bioderek, bilans i szczepienia nic poza tym jeśli pediatra nie widzi potrzeby

Gość gość
Rowniez mialam wizyte u okulisty z 3 tygodniowa corka i spojrzala jej w oczy za co wziela 120 zl, do tego kardiolog, bioderka, sprawdzanie sluchu i kontrole w patologii noworodka ( tam to porazka, juz nigdy z corka tam nie pojde). I corka wcale nie byla wczesniakiem tylko byla hipotrofia (niska waga urodzeniowa).

Gość gość
Ilość lekarzy, do których masz się zgłosić z dzieckiem po wyjściu ze szpitala jest zależna od stanu, w którym urodziło się dziecko. Skoro masz wcześniaka to chyba oczywiste, że trzeba się z nim zgłosić do okulisty czy neurologa. Mój synek był zdrowy ogólnie, urodzony w terminie, duży, tylko miał przedłużającą się żółtaczkę i też dostaliśmy skierowanie do okulisty i po poradni neonatologicznej, czy jakoś tak :)

Gość gość
ja mieszkam w okolicach Wrocławia, urodziłam wcześniaka: -mam z******tego prywatnego neurologa o ile teraz nie pomylę do Wojdyło się nazywa na Armii Krajowej przyjmuje -u okulisty byliśmy raz i to wszystko, na NFZ na Kamińskiego czy jak się tam ta ulica nazywa -słuch jeździmy na Borowską, jestem zadowolona, również NFZ Odradzam Promyk Słońca, ponieważ tam byliśmy u neurologa, wyszliśmy z opinią, że dziecko ogólnie rzecz biorąc jest niepełnosprawne, posiedziałam na forach, wróciłam do poprzedniego lekarza, tamta WCALE nie wzięła pod uwagę, że wcześniaki mają zapas, i np. nasz jest z 35 tc, to jeśli dzieci urodzone o czasie miały coś robić w wieku 3 mcy, on miał "zapas" i mógł to zacząć robić 5 tygodni później. ************ Zapraszam na fb-rodzice wcześniaków.

Gość gość
Wcześniaki do dwóch lat są pod opieką różnych specjalistów jestem mamą skrajnego wczesniaka i wiem coś na ten temat po wyjściu ze szpitala dwa razy w tygodniu okulista potem co tydzień potem co miesiąc - neurolog- neantolog- - im dziecko starsze Tym rzadziej

Gość gość
ja akurat z drugim dzieckiem nie musiałam ,bo po urodzeniu byliśmy 8 dni w szpitalu i wszystkie badania ,prześwietlenia mu zrobili zresztą wszystkim dzieciom które musiały dłużej zostać ,a pierwszym byłam tylko usg bioderek jak miał 6 tygodni.a z drugim jak miał 2 mies na kontroli bioderek .

Gość gość
gościu z 2:52 nie do 2 lat, zależy co się z dzieckiem dzieje, ja urodziłam w 35 tc, okulista po za szpitalem widział go raz, neurolog 4 razy i ostatni raz jeśli nic nas nie niepokoi mamy się stawić 2 miesiące po tym jak zacznie sam fajnie chodzić, badanie słuchu miał chyba 2 niedługo jedziemy na ostatnie. Do neonatologa nie mieliśmy jechać ani razu, jedyne co to wróciliśmy do szpitala, bo musiał mieć powtarzane badanie na mukowiscydozę, bo ja brałam leki na tarczyce w ciąży. Miał oprócz tego mieć kontrolowane wyniki krwi (przez to, że ma anemię) i teraz się okazało, że kontrolowany musi być mocz-ze względu na chorobę nerek męża. Oprócz tego byliśmy u alergologa, bo wynik jeden który przy alergii oraz robakach rośnie był podwyższony-na szczęście okazało się że alergologicznie jest zdrowy.

Gość gość
Moja córka urodzila sie w 36 tygodniu, i w sumie w szpitalu bylysmy tydzien ale to ze wzgledu na to ze miałam paciorkowca w ciazy i musiala dostawac antybiotyk.... Po wypisie ze szpitala, okulista, usg główki, usg bioderek....

Gość gość
moja siostra urodziła syna w 6 miesiącu ciązy chlopiec ma 8 lat jeszcze dwa lata temu miał różne wizyty związane ze swoim wczesniactwem miał problemy ze wzrokiem szczególnie