Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nocne karmienie

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny budzicie swoje dzieci w nocy na karmienie?urodziłam wcześniaka i powinien być karmiony regularnie tylko że on w nocy śpi jak kamień.dobrze przybiera,nawet aż za dobrze i nie wiem czy go budzić czy dać mu spokój?

Gość gość
noworodek sam sie budził ale w sumie przez pierwszy miesiąc jak się nie budziła to ja budziłam po 4 godzinach bo podobno moze noworodkowi spac poziom cukru...a póxniej już nie budziłam

Gość gość
moja kazała pediatra co 2 h budzić w nocy , masakra, budziłam co 3 h bo mała spała jak nie iwem i nie chciała jeść na siłę, potem odpuściłam jak się okazało że przybiera ładnie na wadze, mimo że kazali budzić dalej co 2h nie budziłam tak często, generalnie ja urodziłam córkę ważyła 2800 i pediatra suszyła mi uszy ze to za mało a urodziłą się po terminie 5 dni, i że mała jest za mała itp. itd., a moja koleżanka urodziła 3tyg przed terminem córe 2500 i jej pediatra nie kazał budzic w nocy najedzenie itp.... i nie panikował ze malutka jest, więc nie wiem o co tu chodzi:)

Gość gość
Skoro śpi, to niech śpi :)

Gość gość
Ja budziłam co 3 godziny i tak się przyzwyczaił, że jakbym teraz już nie chciała budzić to się nie da, bo sam się budzi max po 3 godzinach. A wcześniej tyle nie potrzebował, bo czasem nie usłyszałam budzika i potrafił przespać nawet 5 godzin. No ale jak przyzwyczaiłam, tak mam...

Gość gość
mi kazali budzić, ale tego nie robila. maly od 1 miesiaca zycia przesypia cale noce od 20-8. i nie jest nam z tym zle ;P

Gość gość
Ja budziłam. Tez mam wcześniaka i kazali budzić

Gość gość
co za głupota.a was tez budza w nocy na jedzenie?no nie,jak jestem głodna obudze się i zjem.

Gość gość
chodzi o ten spadek cukru jak za duże przerwy w karmieniu, nie porównuj dorosłego z noworodkiem.

Gość wifigdańsk
ja nie budziłam jak dluzej spala w nocy ale niewiem jak to jest z wczesniakami,jelsi lekarka tak kazała to moze budz. albo przymajmniej wez do swojego łozka i karm przez sen.

Gość gość
Żadnego z trójki swoich dzieci nie budziłam. Po co? Ani razu nie słyszałam od lekarza żeby budzić. Na początku każde z nich budziło się, czasem co 3-4 czasem co 5 godzin. Ale każde z nich po miesiącu dwóch przesypiało już całe noce.

Gość gość
noworodka należy budzić - niemowlaka już nie koniecznie.. jak z wcześniakami to nie wiem - zależy jaki to wcześniak..

Gość gość
Noworodka też nie trzeba budzić. Po co? Zdrowe donoszone dziecko wybudza się do karmienia samo.

Gość wifigdańsk
ale tu nie piszemy o noworodkach zdrowych donoszonych tylko o wczesniaku.ja moją tez donosiłam i od samego poczatku nie budzilam w nocy ,jak chciala to sama troche poplakiwala.ale z wczesniakami to moze byc co innego.

Gość gość
Mały jest wcześniakiem z 32 tygodnia ale urodził się w dobrym stanie i ważył 2 kg.teraz waży prawie 4kg i ma prawie dwa miesiące dlatego zastanawiam się czy mu tych nocnych karmień nie odpuscić skoro śpi.tak to żeby go rozbudzić przebieram go i jest wielki płacz,trochę mi go szkoda że tak brutalnie przerywam mu sen.W szpitalu przy wypisie mówili żeby pilnować tych trzech godzin a pediatra z kolei na wizycie mówiła żeby dać mu spokój i teraz nie wiem kogo słuchać.