Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przygotowania do ciazy po poronieniu

Polecane posty

Gość gość

jak przygotowac sie, co robic aby bylo jak najlepiej, zebym potem nie miala pretensji ze to moja wina, ze zrobilam wszystko aby moje dziecko nie umarlo?

Gość gość
A jaka była przyczyna poronienia?

Gość gość
tego nie wiem, nikt nie wie.

W drugiej połowie cyklu bierz duphaston potem zrób test jak ciąża to bierz dalej do 12 tyg

Gość gość
Zanim zajdziesz w kolejna ciaze zrob sobie badania na mykoplazme, ureoplazme i chlamydie dotego posiew na bakterie i grzyby.

Gość gość
a myslicie ze mi lekarz da skierowanie na takie badania? czy bede go musiala blagac?

Gość gość
up:)

Gość gość
pomoze ktos? jakas mila osoba?:)

Gość gość
Ja takie badania robilam prywatnie, caly komplet bakterie, grzyby, wirusy (tarcza, kanal) kosztowaly 200 zl, ale fakt ze liste badan napisal mi lekarz, bo sama nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje.

Gość gość numer jeden
Było to poronienie samoistne? Ja po samoistnym (krwawienie tydzień po dniu spodziewanej miesiączki, wcześniej beta pozytywna) zaszłam w ciążę w kolejnym miesiącu. Gdy już byłam w drugiej ciąży, lekarz skierował mnie na badania (swoją drogą dlaczego nie zaraz po poronieniu), okazało się, że mam bardzo liczne bakterie w moczu coli. Ciąża na szczęście się utrzymała, jestem w 18 tygodniu, ale lekarz powiedział, że najprawdopodobniej przyczyną poronienia były właśnie te bakterie :/ Zrób sobie badanie ogólne moczu i posiew. Do tego badanie krwi i inne badania, jeśli lekarz zaleci. Dodam, że zarówno za pierwszym jak i drugim razem brałam duphaston.

Gość gość
poronienie samoistne w 19 tygodniu ciazy. mam zrobione badania moczu i krwi. czekam na wizyte do ginekologa i zobaczymy co on powie

Hmm.. U mnie w 10tyg stwierdzono puste jajo. Miałam łyżeczkowanie. No cóż moja wina. Przyznam się, że byłam młoda, imprezowałam i wmawiałam sobie długi czas, że brak miesiączki to jakieś problemy hormonalne. Minęło kilka lat i teraz powolutku szykuję się do ciąży. Ginekolodzy powtarzają, że rany po zabiegu pięknie się zagoiły, na ostatniej wizycie ginekolog powiedział, że właśnie mam dni płodne i jajniki pięknie i intensywnie pracują. Okres mam jak w zegarku. No, ale za pięknie być nie może. - Ja mam Rh- , mąż Rh+, a to moja druga ciąża więc może wystąpić konflikt. Po zabiegu dostałam te antyciała, ale wiadomo, że i tak będę musiała zostać objęta dodatkową opieką - W dzieciństwie chorowałam na astmę oskrzelową. Od kilku tygodni czuję, że jak na złość chyba teraz po latach wróciła. Więc kolejna rzecz, która będzie musiała być kontrolowana w ciąży. A teraz póki co łykam sobie witaminki i kwas foliowy, dbam o kondycję, chcę schudnąć z 8kg. We wtorek mam wizytę u alergologa w sprawie tej astmy (trzeba to sprawdzić i coś z tym zrobić zanim zajdę w ciążę). No i choruję na mega łagodną łuszczycę (zaledwie na łokciach), więc o tym też chyba muszę poinformować lekarza. No to się rozpisałam ;). Aha! Na świadome planowanie dziecka decydujemy się za pół roku. Mam nadzieję ze do lipca wszystko sobie poukładam, podowiaduję itd ;)