Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy może ktoś mi skrócić co się dzieje na Ukrainie bo już nie wiem o co chodzi

Polecane posty

Gość gość

tłuką się i biegają ale o co chodzi?

Gość gość
To samo co w Tajlandii. Wybrali sobie rząd, a teraz im nie pasuje.

Gość gość
no co się dzieje pewnym żydom z Ameryki zamarzyło się państwo żydowskie w Europie i sponsoruje ruch, który ma Ukrainę podzielić, na wschodnią i środkową Pamiętać trzeba ,że część Małopolski i Podkarpacia wg nacjonalistów ukraińskich to Ukraina zachodnia Putin weźmie wschód z z Donieckiem,tam większość to i tak Rosjanie. No i wsio.

Gość gość
mieli niby wejsc do unii, ale janukowycz zyebal sprawe. ludzie wiec wyszli na ulice. to yanukowicz jak lukaszenka ich rozpedzil jak jakies zomo. wiec wychodza dalej trwaja zamieszki. janukowycz wprowadza prawo ktore jest niehumanitarne zero praw czlowieka lamanie podstawowych wolnosci, o wolnosci slow nie wspominajac. no to wyszli i protestują. gdyby polacy mieli jaja jak ukraincy, tusk nie bylby taki odwazny

Gość gość
czyli chodzi o to że ludność chce zmiany rządu który kiedyś wybrali a nie spełnił swych obietnic? przecież rząd i tak nie zostanie zmieniony, bo został wybrany na jakiś czas, jeśli chodzi o politykę to jestem zielona, jak myślicie jak to się wszystko skończy?

Gość gość
ok rozumiem, ogarniam dzięki za wyjaśnienie, teraz chociaż wiem co oglądam, bo tak z doskoku to nie wiadomo o co chodzi

Na Ukrainie wybuchły antyrządowe zamieszki, po tym jak administracja Prezydenta Janukowycza nie podpisała umowy stowarzyszeniowej z Unią Europejską. Obecnie już się jednak uspokoiło.