Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urządzająca łazienkę

Bardzo mała łazienka jak sobie z nią poradzić

Polecane posty

Urządzał ktoś bardzo małą łazienkę? Moja ma wymiary 2,5x 1,5m i za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać. Macie może jakieś doświadczenia w tym zakresie i chcielibyście się nimi podzielić?

Witaj! Chciałabym się dowiedzieć co w niej upchnęłaś i najważniejsze jak to zrobiłaś? Bo ja muszę zmieścić wannę, pralkę i umywalkę. Nigdzie więcej nie ma na to miejsca, a wanna ze względu na małe dziecko, które boi się kąpać pod prysznicem.

Mam taką łazienkę w bloku. Wygląda to mniej więcej tak: na lewo od wejścia stoi pralka "frania''- używamy jej w tym momencie tylko jako pojemnika na brudna pościel oraz stawiamy na niej koszyk z chusteczkami :) Nad tym mała szafka z lustrem, a obok- zwykła pralka. Na tej pralce stoi lusterko kosmetyczne, koszyczki z "pierdołami". Po prawej od wejścia jest sedes, nad nim szafka, a obok umywalka. Proszek do prania stawiamy pod umywalką. Na przeciwko wejścia wanna, na niej wszystkie kąpielowe kosmetyki :) I tyle, spokojnie mieścimy się tam we dwoje z mężem, kiedy np. myjemy zęby razem :)

Gość gość
Ja mam małą łazienkę, mam mnóstwo "szawko-półek" na ścianach:) plus kabina prysznicowa, wc***pralka:)

Gość gość
a gdybyś kupila kabinę prysznicową z wysokim brodzikiem (46cm) ostatnio taką widziałam to w sumie taka mała wanienka...

Gość gość
Małe dziecko niebawem będzie duże, a Ty zostaniesz z bezużyteczną wanną, przemyśl to.

Tylko zanim dziecko urośnie to ja codziennie będę słuchała wrzasków, że on nie chce tam wchodzić. W naszym przypadku to kwestia tego, że on się boi tych wysokich szklanych ścianek i za żadne skarby nie wejdzie do brodzika, bo już to przerabialiśmy u rodziców naszych. Na szczęście mamy osobne wc, więc chociaż to odpada. Pralka jest z tych chudszych, (45 cm głębokości). Wanna 70x140 się zmieści. Jeszcze tylko kwestia upchnięcia wszystkich szpergałów i to jest największy problem, by zrobić to z gustem i nie zagracić całej łazienki.

Gość gość
Dla mnie te przesłonki, to jest masakra.

Gość gość
a nie lepiej prysznic z wysokim brodzikiem? Dla dziecka można napuścić wody (rozumiem, że dziecko jest małe), a zajmuje połowę mniej miejsca. Też mam malutką łazienkę. Mam tam toaletę, prysznic i umywalkę, wszystko na jednej ścianie. Pralka stoi w kuchni.

Gość gość
ja też niedawno urządzałam małą łazienkę 1,5m x 3m i zastąpiliśmy wannę prysznicem z wysokim brodzikiem, i sprawdziło się świetnie, obie córki kąpią się razem jak w wannie (są jeszcze małe 3 lata i roczek) więc polecam prysznic a nie wanne!!

Gość gość
O tym mówię, taki parawan to koszmar.

Gość A mnie teściowa drażni
przesłonka zmniejszy jej optycznie łazienkę. Ponadto, by ją powiększyć wizualnie naprzeciw drzwi zainstalujcie duże lustro. Szafki to podstawa, ale starczy jedna duża nad pralką, ewentualnie druga z lustrem nad umywalką

Gość gość
ja też jestem ciekawa co macie do powiedzenia.

Gość Instalator
Szczerze mówiąc, to średnio podoba mi się pomysł z głebokim brodzikiem. Jeśli już, to fajnie kupić na przykład odpływ liniowy (Kessel, Vigour, Aco, Mepa) i w ogóle zrezygnować z brodzika. Łazienka się wydaje większa, jak płytki są takie same na całej podłodze. Nawet w małej wannie da się zamontować wannę - niewielką, prostokątną (Koło Spark) albo zwężaną (PoolSpa Leda). Generalnie, warto zapytać o opinię architekta albo instalatora. Ze swojej strony polecam salony Łazienki z Pomysłem (jest ich ok. 20 w Polsce). Przykładowe aranżacje małych łazienek są www i blogu. Np tu: http://www.blog.lazienkizpomyslem.pl/jak-urzadzic-mala-lazienke-przykladowe-aranzacje/

Gość IzusiaMalutka
Chciałam podbić temat... Co to jest ten odpływ liniowy?

Gość gość
Ja mam jakieś 20m łazienkę. Umywalka, kibelek i prysznic. Pralkę mam w pralni. Łazienka wygląda jak wielki pusty pokój. Ale ja mieszkam w domu a nie w klitce.

A może prysznic bez brodzika? Czy mały też będzie się bał ścianek? Bo to świetne rozwiązanie do małej łazienki, tylko trzeba odpowiednio wyprofilować podłogę, żeby woda spływała. I wygląda naprawdę wspaniale, nowocześnie i bardzo elegancko ;)

Gość gość
też bym była za takim rozwiązaniem jeśli chodzi o prysznic. Popatrz sobie na te tutaj np - http://szklarzokuniew.pl/kabiny/ nie dość że mniej miejsca zajmuje to jeszcze lepiej wygląda

Gość gość
piecyk gazowy, jeśli masz, wyrzuć do kuchni nad zlew, obok się zmieści szafka na mokre naczynia. Wyrzucisz rurki gazowe i będziesz mieć trochę miejsca. Zamiast wanny opcją jest prysznic z głębokim brodzikiem, gdzie dziecko wykąpiesz, jak w wannie. Oczywiście wówczas prysznic na elastycznym wężu, nie sztywno, jak w kabinie.

Gość gość
Dużo fajnych dodatków do małej łazienki znajdziesz na www.alishop.com.pl :)

Gość gość
serio?? coz za cudowne linki juz lece i nie, nie uwazam zarabiajacych grosze w necie nastolatkow za debili w koncu frajerow nie sieja sami sie rodza biznesmenami

Gość mikusia90
Też mam małą łazienkę i na poczatku byłam przerażona. Zdecydowaliśmy sie jednak na prysznic i od razu wiecej miejsca jest. Teraz czaję się na pralko-suszarkę z http://www.euro.com.pl/pralki-i-suszarki.bhtml żeby za dużo miejsca nie zajmować a mieć możliwość suszenia ubrań szczególnie zimą.