Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poczatek ciazy i krwawienie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie W poniedzialek zrobilam test, wyszedl pozytywny. Druga kreska byla blado rozowa, ale byla. Na drugi dzien zrobilam drugi test i to samo. Okres mi sie spoznia juz ok 2 tygodni. Poszlam dzisiaj do lekarza zeby to potwierdzic ale ciaza jest zbyt mala zeby cos zobaczyc. Mialam przyjsc za dwa tygodnie na kontrol, ale jak wrocilam do domu zaczelam krwawic. Wczesniej tylko plamilam na pomaranczowo. Udalam sie wiec do tego samego lekarza. Przepisal mi duphaston. Mam lezec i brac 3 tabletki dziennie i za tydzien znowu na kontrol. Prosze napiszcie mi czy ktoras z Was tak miala. Bardzo sie martwie, bo staralismy sie juz jakis czas o dziecko. Karolina

Gość gość
Tak..Ja tak miałam.. Tylko dostałam luteine 3x dzien.. Chcesz wiecej info napisz na @ AnusssiaAngel@wp.pl

Gość gość
Wyslalam Ci wiadomosc na maila.

Gość gość
ja tak miałam! i to plamiłam do polowy ciąży praktycznie ... tez dostałam duphostan a potem luteinę do pochwowo. Owszem nie mogłam się forsować bylam na zwolnieniu ale nie lezalam i dr tez mi powiedział zebym nie lezala bo to i tak niczego nie zmieni! spacerki pomalu spokojnie itd... Ale napisze ci cos jeszcze ja na początku tak plamiłam bylam przerazona wiec pojechałam po raz kolejny na ostry dyżur i tam NORMALNY dr pan Ordynator wzial mnie na bok na spokojna rozmowe i powiem Ci ze powiedział mi wtedy bardza madre słowa po których nie wiem dlaczego ale się uspokoiłam... mianowicie zapytal się mnie czy chciałabym urodzić chore upośledzone dziecko np. z wadami genetycznymi lub innymi ciężkimi chorobami wiec ja mu na to ze NIE! wiec powiedział do mnie tak wracaj do domu i się uspokoj pozwol żeby natura zadecydowala .... jeśli ciaza się będzie rozwijala to oznacza ze zarodek jest silny i zdrowy a jeśli poronie to oznacza ze zarodek jest za slaby czyli "chory" teraz mój Kubus lata po pokoju wydziera się MAMUUUUUU!!!!! i jest zdrowym 2 latkiem. zdrowia i spokoju zycze. pozdrawiam

Gość Justann
Lekarka mi mówiła, że plamienia i krwawienia się zdarzają i nie należy aż tak bardzo panikować. 1. bierzesz tabletki 2. leż i odpoczywaj jak kazał lekarz 3. nie stresuj się na zapas, bo to na pewno Ci nie pomoże. Powodzenia:)

Gość gość
Mam juz jedno dziecko, rozbrykanego 3 letniego chlopca. Ciezko mi bedzie polezec spokojnie, ale na pewno bede sie oszczedzac. Martwi mnie jednak to krwawienie. Wiecie niby dwa testy i dwie kreski, ale krwawie jakbym miala okres. Juz zaczynam sobie wmawiac, ze moze nie jestem w ciazy? Ale dwa testy i pozytywne, to chyba nie wzielo sie z powietrza...

Gość gość
Ja przy takim krwawieniu poroniłam. Nie masz na to wpływu, albo ciąża się utrzyma, albo nie. Jedynie możesz leżeć i brać duphaston/luteine.

Gość gość
Mam nadzieje, ze sie uda...