Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślubobierka2014

SPRAWA Z DRUHNAMI

Polecane posty

Gość ślubobierka2014

Kochane, pomóżcie. Będę miała 4 druhny + 4 drużb :) Sprawa jednak rozchodzi się o druhny... Mianowicie, wymarzyłam sobie, aby miały jednakowe suknie do ziemi i do tego małe białe bukieciki. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz- czy za suknie płacą sobie same druhny ? czy ja?

Gość gość
i wierzysz, że każda z nich będzie wyglądała dobrze w takim samym fasonie? Przecież każda ma inną figurę i każdej pasuje co innego. Jeśli masz taką fanaberię to powinnaś zapłacić za sukienki. Sukienkę, którą sama sobie wybiorę założę jeszcze kiedyś, ale sukienkę wybraną przez kogoś tylko raz...

Gość gość
Daj dziewczynom wybór, niech same zdecydują jakie chcą mieć sukienki. Jak już zależy Ci na elemencie wspólnym to poproś je np o to, żeby miały sukienki jednego koloru np wszystkie w pudrowym różu. Niech krój i fason wybiorą sobie same, żeby były zadowolone i dobrze się bawiły, a nie męczyły w sukience która podoba się Tobie a im nie koniecznie.

Gość gość
Ps. sama byłam druhną dwa razy i nigdy strój nie był nam narzucany. Za pierwszym razem miałam srebrną sukienkę, druga druhna złotą (całkowity przypadek, nie umawiałyśmy się), a za drugim razem miałyśmy obie turkusowe, umówiłyśmy się na jeden kolor, fasony były zupełnie inne, do tego takie same bukieciki i wszyscy byli zadowoleni.

Gość ślubobierka2014
na własnym weselu będę obierać liczne kable :classic_cool:

Gość gość
Jeśli to Twój pomysł, to Ty płacisz.

Gość ślubobierka2014
żeby uciułać na ten ślub i wesele przez trzy lata myliśmy z narzeczonym doopy starym dziadkom w Amsterdamie, więc dla nas każdy grosz się liczy. Wolę żeby same sobie za ubrania druhny zapłąciły.

Gość gość
Jak chcesz, żeby same zapłaciły za sukienki, to nie masz prawa im niczego narzucać.

Gość gość
Naoglądało sie dziewcze amerykańskich romansideł gdzie jak byk 4 lub 6 druhen w jednakowych sukienczynach...Ach jak pieknie i pozagranicznemu! Wszystkie koleżaneczki zzielenieja z zazdrości! A skoro juz ten amerykański sznyt, to dowiedz się ślubobierko, że to amerykańska panna młoda finansuje ubiór druhen - i wtedy ma prawo do wszelkich modowych fanaberii... Ba bywa też, że jak jej zupełnie odwali to dokupuje druhnom również biżuterię i ma przy swoim boku "umundurowane" tak jak chciała druhenki. Tak więc, jeśli sfinasujesz to co sobie wymarzyłaś to być może dziewczyny zgodzą się przyoblec to co jest wymarzone.....

Gość gość
Autorko trochę szacunku dla starszych osob,oby na starość nikt tobie nie musial myc d**y!!!! Jeśli masz fanaberie to sama za nie plac!!!! oj ja bym spieprzala od ciebie wielkim lukiem!!!! gwiazda od siedmiu boleści:(

Gość ślubobierka2014
z gracją i szykiem o******* z połykiem :classic_cool:

Gość ślubobierka2014
jakbyś pracowała i męczyła się z pierdzącym paralitykiem bez zębów to byś mi tu nie truła o szanowaniu starszych. ZesrA sie taki do łóżka a ty go myj :O:O:O

Gość ślubobierka2014
kochane przepraszam, ale to nie ja... to jakiś tandetny podszyw ;/ Rozmawiałam z moimi dziewczynami i powiedziały wszystkie, że godzą się na ten sam krój pod warunkiem, że suknie będą szyte na miarę i na ich kształty. Kwestię dekoldu, pleców i drobiazgów uzgodnimy wszystkie razem :) Bardzo się ciesze, że mam takie zgrane drużki :)

Gość gość
To zmien prace jak ci taka nie odpowiada i zycze choć nie powinnam by jednak ciebie nie miał kto umyc jak się zesrasz w lozku i dostala takich odleżyn,za z bolu będziesz wyc!!!!

Gość ślubobierka2014
a p*****l sie k***o zezowata

Gość ślubobierka2014
matko kochana... jakim trzeba być chamem żeby tak pisać.... ;/

Gość DO SLUBOBIERKI kasia z
Nie przejmuj się co tu piszą, powinny zmienić forum. Ja miałam trzy druhny, moja siostra też, maiłay jednakowe sukienki, takie same buty, takie same fryzury, kolczyki, wyglądały prześlicznie, jest to piękna atrakcja i dziewczyny są doskonałym tłem do zdjęć, robi to wrażenie, pod warunkiem,że są identyczne, jeśli każdy miałaby sobie szyć swój fason to daj sobie spokój i nie zawracaj sobie głowy. oczywiście jest to problem pod tym względem że każda ma inną figurę ,gust i czaserm są fochy, to fakt, ale jak są w miarę zgodne i rozumieją twoje intencje, to ok. NAPRAWDĘ WARTO, nie rezygnuj ze swojego pomysłu i spełnij swoje marzenie, życzę powodzenia ślubobierko

Gość DO SLUBOBIERKI kasia z
Jeśli chodzi o kwestie finansowe, to płaciłam sama za suknie buty, bukiety, póżniej oczywiście wszystko zostało dziewczynom, ale myślę,że warto... może dogadasz się z dziewczynami i chociaż częściowo pokryją koszty,życzę powodzenia

Gość gość
A co w tym ślicznego, że wszystkie wyglądają identycznie? :o To nawet gorsze niż druzyna piłkarska, bo tam przynajmniej maja różne fryzury. :D

Gość gość
na tym to polega,że mają wyglądąc identycznie, inaczej to nie ma sensu...

Gość gość
A co dziewczyny myślicie o dzieciach w wieku tak 6 latek w roli druhen i drużb. Chciałam ubrać moje siostrzenice w takie same sukienki i synka koleżanki w garniturek na swój ślub. Tak sobie wymyśliłam że parka niosłaby nam obrączki no i potem cała czwórka z darami poszłaby w procesji. Znalazłam kilka fajnych sukieneczek w sklepie internetowym blumore. Są tam piękne złote albo myślałam też o koronkowych z tym różowym paskiem albo ewentualnie ecru co wy o nich myślicie?

Gość gość
Znalazłam właśnie zdjęcie dwóch dziewczynek w takich samych sukienkach tam na stronie wydaje mi się, że fajnie to wygląda... http://blumore.pl/2449-5566-thickbox/zlota-sukienka-na-wesele-dla-dziewczynki-74-158-nadia.jpg i druga ta koronkowa też bardzo ładna i pasowałaby do mojej bo też będę mieć z koronki http://blumore.pl/2450-5574-thickbox/sukienka-w-kolorze-ecru-z-koronka-74-158-patrycja.jpg