Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy nastolatków pomocy

Polecane posty

Gość gość

prosze o rade mądre doświadczone mamy, w jaki sposób być konsekwentną w stosunku do 16 latka, nie wraca do domu o umówionej porze, miał byc max o 19 jest już prawie 2 godz spózniony, dobrze wie co robi poprostu olewa kompletnie moje zasady, w jaki sposób go ukarać w jaki sposób yc konsekwentną w stosunku do 16 letniego syna

Gość gość
skoro rozmowy na niego nie działaja, to obetnij mu przywileje- kieszonkowe, komputer

Gość gość
Normalnie konsekwencja zawsze oznacza to samo :) Zabierz telefon, odetnij od internetu- zadziała

Gość gość
no właśnie mysle o komputerze ale on się wymawianże musi odrobic lekcje i jest mu niezbędny, finansowo jest dośc niezależny bo sam robi stronki internetowe i sobie zarabia

Gość gość
no właśnie mysle o komputerze ale on się wymawianże musi odrobic lekcje i jest mu niezbędny, finansowo jest dośc niezależny bo sam robi stronki internetowe i sobie zarabia

Gość gość
Może wypowiem sie jako 19-latka,ktora w wieku 16 lat byla całkiem niedawno :) . Ja wlasnie tak w wieku 16 lat tez taka bylam-mowilam jedno robilam drugie. Tylko moi rodzice trzymali mnie krótko w tym wieku- nie przyszlam na umowiona godzine to na drugi raz nie wyszlam wcale - nie wrocilam po szkole prosto do domu i nie uprzedzilam o tym - na drugi dzien tata/mama byli pod szkola po zajeciach. Nie odbieralam telefonu - to go nie mialam,bo rodzice uwazali ,ze skoro nie ' potrafie sie nim obslugiwac,skoro nie umiem go nawet odebrac (od nich oczywiscie) to nie bede go miala dopoki sie nie naucze.Szybko poskutkowalo :) Ale nigdy rodzice na mnie nie wrzeszczeli,nie mowiac juz o biciu. I jakos nauczyli mnie dyscypliny :)