Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JUTRO TERMIN lekarka twierdzi ze wszystko pozamykane JEST SZANSA ZE JUTRO URODZE

Polecane posty

Gość ta o 2cm rozwarcia
A ja dopiero 4:/ maz wzial juz od pon urlop a moze tylko 2 tyg wykorzystac;(

Gość gość
Sex, sex i jeszcze raz sex

Gość gość
wszystko jest możliwe, mnie parę godzin przed porodem badała położna miałam ktg i powiedziała że w przeciągu tyg napewno nie urodze, szyjka długa, twarda, zamknięta, skurczy brak a dosłownie 2 godz później odeszły mi nagle wody! (dodam że seksu nie było ;) ) to się zdziwiła :) 6 godz później urodziłam od siebie polecam wysiłek plus ciepła kąpiel

Gość gosc autorka
co wieczor biorę gorącą kąpiel, ganiam po schodach (170 schodów dziennie), myję podłogi na kolanach.. nic nie pomaga

Gość gość
a nie możesz po prostu iść na do szpitala i tam czekać a nie tu szukasz ginekologa czy szamana

Gość gosc autorka
szpital nie przyjmie mnie ot tak, jesli nic sie nie dzieje. każą czekać do 8 dni po terminie, wtedy przyjmą mnie na patologię.

Gość przed drugim
Ja słyszałam o przypadkach w jedną i w drugą stronę: - w jedną - to znaczy że gin powiedział, że szyjka twarda, zamknięta, nie zapowiada się na szybki poród, a dziewczyna jechała jeszcze tej samej nocy rodzić - w drugą - rozwarcie przez tydzień albo i dłużej na 2-3 palce, a poród wywoływany po terminie więc bardzo trudno o jakąś regułę w tym temacie. Ja pierwsze dziecko przenosiłam, więc nastawiam się, że drugie też się urodzi po terminie, chociaż wiadomo, że wszystko może się zdarzyć. Kto wie, czy nie pognam jeszcze dziś w nocy do szpitala ;)

Gość gosc autorka
ja co noc chyba od 2 tygodni czekam zeby ruszyc do szpitala. mam juz dosyc.

Gość ta o 2cm rozwarcia
Troche potanczylam z moja 4latka i tam jakos mi ciagnie brzuch ku dolowi:-) oj juz bym chciala miec to za soba

Gość ta o 2cm rozwarcia
No i kolejny raz wszystko ustalo:( nadal jestem w ciazy

Gość gosc autorka
ja tez nadal w ciąży :) wczoraj mialam skurcze ale po prysznicu ustaly... A juz się cieszylam...

Gość gość
jak sie zacznie to będziecie chciały, żeby jednak ustało ;-) a tak serio ja tak miałam. Urodziłam 10 dni po terminie.

Gość gosc autorka
na pewno tak będzie, ale mimoi wszystko chcialabym zeby się już zaczęło...

Gość gość
ja w to nie uwierzę że w dniu terminu idę do szpitala mówię że czuje się nie pewnie i boję o maleństwo a oni mi mówią że mam przyjść 8 dni po terminie no śmieszne potem są nieszczęścia i dziwić się ja jestem w 37 i nigdy mi nie odmówili badań czy pomocy nawet jak chodziło tylko o wsparcie mnie zmieńcie szpital bo brak słów

Gość gosc autorka
ta o 2cm rozwarcia - co u ciebbie? u mnie ciagle cisza

Gość ta o 2cm rozwarcia
Witam, nadal w dwupaku;:-) w nocy mialam dosc silne skurcze co 5minut tylko bardzo krotkie ok 10-20sek ale niestety nad ranem ustaly, bylam na ktg i nic nie wykazalo, lekarz sprawdzal mi rozwarcie i tez nadal tylko 2cm;( wiec pozostaje mi czekac.. a jak u ciebie? Nadal nic?

Gość gosc autorka
nadal nic. to się chyba nigdy nie skonczY :)

Gość gosc autorka
nadal nic... a ja już chcę :)

Gość gosc autorka
i jak tam? ja ma od rana nieregularne skurrcze, co 7-10 minut, bylamw szpitalu ale odesłali. mysle ze dzis jeszcze się coś ruszy :)

Gość ta o 2cm rozwarcia
Bola cie te skurcze? Bo ja tez mam ale takie bezbolesne, po prostu stawia mi sie brzuch. Sprawdzalam sobie sama stan szyjki i wyczulam ze rozwarcie mam takie na 2 luzne palce:-)

Gość ta o 2cm rozwarcia
I jak tam autorko?

Gość gość
a ja urodziłam w terminie o ! :) dzień przed terminem a była to niedziela i piękna pogoda spacerowałam od rana do wieczora z chłopakiem i w nocy się zaczęło tak koło 23 jechaliśmy do szpitala na następny dzień przed 13 tuliłam córcie :)

Gość gość
Jak ja wam zazdroszczę podejścia, sama jak zbliżał się termin to odliczałam dni jak do własnej egzekucji, tak bardzo się bałam pojechałam na wywoływanie bo byłam kilka dni po terminie, tam w szpitalu przeżyłam kilka dni takiej męczarni, że teraz z drugim dzieckiem czekam na CC. Może to była kwestia przygotowania psychicznego, bo poród postępował u mnie wyjątkowo ciężko a ja ciągle prosiłam o CC i strasznie nie chciałam urodzić sn.