Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tomografia komputerowa

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś z was niedawno robił i coś doradzi? Czy sprzęt czymś się różni? Jakie są terminy? Na co zwrócić uwagę?

Gość gość
W Krakowie terminy są 2-3 miesięczne, chyba, że lekarz zadecyduje iż sprawa jest pilna. Mnie raz trafił się termin za 2 dni. Może pacjent nie dożył? :O Nie wiem o co Ci chodzi z tym sprzętem...Od czego ma się różnić? I o co chodzi z tym zwracaniem uwagi?

Gość gość
Bo mi mówiono, że są lepsze i gorsze tomografy. Nie wiem dokładnie o co chodzi i dlatego jeszcze pytam. W tych lepszych podobno jest mniejsze promieniowanie, albo krócej trwa, są dokładniejsze.

Gość gość
Na pewno jakiemuś choremu, który czeka 3 miesiące na badanie zdarzy się umrzeć. I to nie jednemu.

Gość gość
też jestem skierowana na tomografię z powodu powiększonej śledziony,2 miesi to bardzo dużo, nic dziwnego że w Polsce tyle ludzi przegrywa walkę z chorobą, jeśli do zdiagnozowania trzeba czekać nawet 7 m

Gość ja też piszę
Ja miałam tomografię w kilku szpitalach ale nie widziałam żadnej różnicy w tomografach...Na oko wszystkie takie same a o tym, czy są lepsze czy gorsze nikt nie informuje pacjenta...:D