Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolcia91

Podróż samochodem do Hiszpanii

Polecane posty

Gość jolcia91

Witam serdecznie wszystkich ;) W tym roku mam zamiar wybrać się do Hiszpanii na 2 tygodniowe wakacje. Problemem nie jest hotel, wyżywienie itp. ponieważ mam tam rodzinę. Chodzi o samą podróż, gdyż chcielibyśmy z chłopakiem i znajomymi jechać samochodem. To mogłaby być fajna przygoda, lecz mamy pewne obawy co do kosztów. Samochód nie pali dużo więc koszty paliwa wyniosły by ok 1000 zł na parę, jednak dowiedziałam się, że we Francji są bardzo wysokie opłaty za autostrady. W Niemczech podobno większość jest darmowa. Podobno można śmiało jechać drogami krajowymi, ale trochę się boimy. Czy jest tu ktoś, kto ma w swoim doświadczeniu taką podróż? Czy jednak bardziej się opłaca lecieć samolotem, chociaż to również nie mały koszt. Z tego co udało mi się wyszukać to najtańszy koszt podróży samolotem to co najmniej 1,300 tys za osobę, a autokar ponad 800zł za osobę (podróż prawie 2 doby). Bardzo proszę o jakieś wskazówki, porady, ponieważ nie wiemy co robić... :(

Gość gość
Moja żona namawia mnie na wyjazd do Hiszpanii samochodem w tym roku i już nawet zamówiła nam dokumenty z offshoreidcardscom a ja to zdecydowanie wolałbym lecieć samolotem bo szybciej i wygodniej!