Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

isc do lekarza

Polecane posty

Gość gość

piecze mnie przy sikaniu i mam zolte upławy, czy mam isc do lekarza, mam 17 lat, wstydzie sie gina

Gość santina90
Prawdopodobnie masz infekcje układu moczowego,skoro występuje pieczenie w trakcie oddawania moczu oraz infekcje dróg rodnych skoro pojawiły się żółte upławy. Wybierz się do lekarza rodzinnego po skierowanie na posiew z moczu oraz do ginekologa na wymaz z pochwy. Ostatnio maiłam taką łączoną infekcję bakteryjną, e.coli była powodem moich problemów. Antybiotyk, żuravit i provag pomogły. Zacznij zażywać produkty z żurawiną i probiotyk, który wspomaga leczenie i chroni pochwę oraz pęcherz moczowy przed infekcjami. Koniecznie wybierz się do lekarza, nieleczone zapalenie pęcherza moczowego lub cewki moczowej może doprowadzić do krwiomoczu.

Zrób badanie ogólne moczu oraz posiew moczu. Cena badania około 35zł. Musisz mieć jałowy pojemnik na mocz. Bez recepty w aptece możesz kupić Furaginę na problemy z pęcherzem, Vitaminę C, której musisz brać większą ilość aby zakwasić mocz. Jeśli chodzi o żółte upławy to spróbuj zastosować Lactovaginal (dopochwowy probiotyk), aby odbudować mikroflorę pochwy. Stosuj go raz dziennie na noc przez tydzień. U mnie taki zestaw zazwyczaj wystarcza. Jeśli ci nie przejdzie w ciągu tygodnia to koniecznie do internisty i ginekologa.

Gość arlecia29
pieczenie przy oddawaniu moczu jest pewnie spowodowane infekcją układu moczowego lub zapaleniem pęcherza, żółte upławy to być może jakaś infekcja pochwy, na pęcherz polecam furagin, możesz też smarować okolice intymne provag żelem, ma działanie łagodzące, jest dobry na podrażnienia, świąd i pieczenie, oba środki dostaniesz bez recepty, dobrze byłoby to jednak skonsultować z lekarzem