Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc4321

Czy jestem w ciazy

Polecane posty

Gość gosc4321

Kochalam sie z chlopakiem 19stycznia oczywiscie skonczyl mi w srodku. okresu powinnam dostac gdzies 21-22 najpozniej.. mam nieregulrane cykle. Dzis jest 24. Czasami z rana pobolewa mnie brzuch jest to minimalne inny bol jak przed okresem dodam jeszcze czasami cos mnie kluje.. Mierzylam wczoraj temperature pod jezykiem 36,8 dzis tez 36,8. w pochwie zas mierzylam rano bylo 36,7 zmierzylam po polodniu 37.4. Dodam jeszcze ze dzis bez powodu bylam na wszystko zla.. Okresu nie ma, zrobilam test wczoraj byl negatywny. Byc moze za wczesnie jeszcze nie wiem co mam myslec. Jak myslicie czy to ciaza?

Gość gość
I po 5. Dniach masz byc w ciazy tepa palo??ile ty masz lat kobito

Gość gosc4321
wystarczajaco, widac nie masz pojecia o ciazy dlatego tez nie spamuj mi tutaj bo licze na madre odpowiedzi od kobiet ktore moga cos wiedziec na ten temat

Gość gość
19 stycz. byl seks a okres planowo 22 wiec - 19.01 byl twoim nieplodnym wiesz kiedy masz owulacje

Gość gość
a w tamtym miesiacu pierwszy dziien okresu to ktory?

Gość gosc4321
wiem ze to dzien nieplodny, ale to nie wyklucza ciazy. jest tyle przypadkow kobiet ktore kochaly sie w dniach nieplodnych i byly w ciazy, przykladem jest moja kolezanka.

Gość gosc4321
22grudzien

Gość gość
Po pięciu dniach test nic nie pokaże

Gość gosc4321
a czy jest mozliwe ze jestem w ciazy? nawet jesli byly to dni nieplodne

Gość gość
możliwe,zawsze jest ryzyko zajścia w ciążę

Gość gosc4321
teraz np kluje mnie podbrzusze

Gość gość 001
- Po pierwsze po 5 dniach nie możesz być w ciąży bo na zagnieżdżenie potrzeba minimum 6 dni do 12. - po drugie test stwierdzi ciążę dopiero w kilka dni po zagnieżdżeniu więc jego wykonywanie wcześniej niż 14 dni po stosunku jest marnowaniem pieniędzy. A najlepiej po 21 dniach. - Po trzecie. żeby stwierdzić coś na podstawie temperatury to trzeba mierzyć cały cykl albo przynajmniej parę dni przed owulacją ( mieć większość pomiarów) i dotyczy to tylko i wyłącznie temperatury porannej, zaraz po przebudzeniu najlepiej o tej samej porze, mierzonej w pochwie, w ustach lub w odbycie (ale w tym samym miejscu przez cały cykl). Temperatury popołudniowe a nawet te wykonywany później niż zaraz po przebudzeniu są już zakłócone i nie miarodajne. - Po czwarte ciążę stwierdza się na podstawie 18 wyższych temperatur (oczywiście mierzonych jak wyżej opisałam). "Wyższych" oznacza wyższych niż temperatury sprzed owulacji. - po piąte. Chyba mylicie pojęcia. W dni niepłodne nie można zajść w ciążę, bo to by było zaprzeczenie definicji dnia niepłodnego, można jedynie źle określić dni płodne i niepłodne i zajść w ciąże w dzień płodny który określiliśmy lub co gorsza wyliczyliśmy i sklasyfikowaliśmy jako dzień niepłodny. Jest wiele osób które będą twierdzić że zaciążyło w dzień niepłodny ale jestem ciekawa na jakiej podstawie ten dzień określili. Na takiej że miesiączka miała być za dwa dni? Skoro zaszły w ciąże to znaczy ze coś się przesunęło i jakby nie było seksu to okres też by się przesunął. Pamiętajmy że jest różnica między "terminem spodziewanej miesiączki" a "terminem miesiączki". w dużej mierze te terminy się pokrywają ale nie zawsze.

Gość angelka0987
a czy jesli faktycznie zaszlam w ciaze to mozliwe bylo zatrzymanie juz okresu? skoro 19 byl stosunek i juz miesiaczka byla zatrzymana>\>?

Gość gość 001
Nie. Nie mówię że ciąża nie jest możliwa ale że teraz nie jest możliwa w ciągu 5 dni i jeśli masz zatrzymany okres to na tą chwilę mogę śmiało powiedzieć że nie jest to przyczyna ciąży tylko jakiegoś przesunięcia. Zresztą sama powiedziałaś o nieregularnych cyklach więc chyba masz takie sytuacje częściej tylko teraz się strachasz boi był zagrożony stosunek. enter Ciąża wymaga pewnych warunków. Dajmy na to że (teoretycznie) 5 dni temu pechowo trafiłaś i miałaś owulację. To okres powinnaś dostać przynajmniej 12 - 16 dni później. Znaczy się coś się przesunęło i dowiesz się dopiero za 12 - 16 dni. Miesiączka 12 dni po owulacji to jest taki czas optymalny a nawet zagrożony bo jeśli ta faza między miesiączką i owulacją jest krótsza to ciąża się nie utrzyma i tak i następuje tzw mikroporonienie. enter Nie chce mi się tłumaczyć całego procesu zagnieżdżenia ale do niektórych po prostu nie dociera że tego nie można wyliczyć. Tzn można teoretycznie wyliczyć dni płodne ale z poprzedniego cyklu mając już miesiączkę i wiedząc że jest to stan dokonany a nie że "spodziewam się" jej za dwa dni. Jeśli już chcesz wiedzieć kiedy masz dni płodne i niepłodne to proponuję się bardziej zagłębić w temat naturalnych metod planowania rodziny i obserwacji cyklu (zaznaczam że nie kalendarzyk i nie żadne obliczenia tylko obserwacja). Proponuję też poczytać o tym co dzieje się w cyklu kobiety, w cyklu ciążowym i takie tam. Nawet nie musisz z tego korzystać, ale żeby wiedzieć. wiedza potrafi rozwiać wiele wątpliwości i pomaga pozbyć się niektórych obaw. Ja dawno nic nie czytałam więc nawet nie wiem gdzie co teraz znaleźć ale może zacznij na tej stronie. http://28dni.pl/