Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która rodziła z GAZEM ROZWESELAJĄCYM

Polecane posty

Gość gość

Rodziła któraś z gazem rozweselającym? Czy jest to bezpieczne dla dziecka? Jak się po tym gazie reaguje? Mniej boli? Płaci się za to? :-)

Gość gość
Rodziłam z gazem, niewiele pomógł, drętwiały mi nogi, zmienił się głos. Czy jakoś specjalnie pomógł to nie wiem.

Gość gość
Rodzilam w Uk i gaz miałam cały czas w zasiegu reki. Rewelacji nie ma. Pomoglo jedynie przy oddychaniu.

Gość gość
Wcale mniej nie bolalo, jedynie co to wdychajac to mozna na chwile "zapomniec" o skurczach i skupic sie na wdechach i wydechac i rzeczywoscie zmienia troche glos i tak jakby kreci sie po tym w glowie.

Gość gość
Ale gaz rozweselający nie uśmierza bólu...tylko prowadzi do niedotlenienia mózgu dlatego kręciło Ci się w głowie..a niedotlenienie znowu prowadzi do tego, że zaczynasz się śmiać, co w rezultacie może poprawić Ci humor..ale ból jest zbyt duży i zmęczenie itp. więc to nic nie pomaga

Gość gość
Hehe wcale nie bylo mi do smiechu :) chcialam sprobowac tego przy pierwszej ciazy no i szalu nie bylo. Niebawem bede rodzic drugie dziecko i wiem, ze juz na pewno nie skorzystam. Za to zastrzyk domiesniowy z petydyna jak najbardziej - co za ulga przy skurczach rozwierajacych.

Gość gość
Gaz na początku nie pomagał za to mojego partnera rozbawil do łez... W późniejszych fazach musieli mi ta maseczke na sile odbierać bo nie chciałam sie odessać ale pomagało niewiele.... Zastrzyki domiesniowe wielka ulga ale tylko na chwile a mogą podawać co ileś tam godzin... Z prośbą o epidural sie spozniłam (rodzilam w uk) czego nie zamierzam zrobić za kilka miesięcy przy drugim porodzie - wołam o niego od samego początku i nic innego nie chce

Gość gość
pomógł u dentysty a na porodówce tylko doprowadził do wqymiotów :/

ja rodziłam z gazem i sobie chwalę :D na początku kręciło się w głowie, potem dostałam mega głupawki, a jak przyszły mega skurcze to tłumił ból, a regularne wdechy i wydechy naprawdę pomagały (teraz wiem o co chodziło położnej w szkole rodzenia), gaz miałam nawet jak mnie szyli ;) Jakbym miała rodzić ponownie to też z gazem.

Gość gość
dokladnie to samo co gosc wyzej i porodzie w uk.. moj tez mial ubaw ze mne a ja czulam sie jak po kilku drinkach, przeszlam potem na morfine ktora i tak nic nie pomagala...

Gość gość
A mi tylko zdretwial...nos...serio niewiele pomoglo, a czulam mrowienie nosa i troche nog.

ja rodziłam z gazem rozweselającym i niestety on wcale nie rozwesela ani nie uśmierza bólu... jedynie co to trochę rozluźnia i uspokaja, zaczęłam po nim przysypiać między skurczami, czyli takie krótkie drzemki ok 2-4 minutowe