maxmonka 0 Napisano Styczeń 24, 2014 Przede wszystkim - dieta 500 kcal jest mocno restrykcyjna więc jak wiadomo nie powinno się jej stosować zbyt długo :) Przykładowy jadłospis jest dość monotematyczny ale wykorzystuję fakt, że mam w ostatnim czasie smak na ogórki :) Niestety zależy mi na dość szybkiej utracie wagi.. która w ostatnim czasie osiągnęła 86kg przy wzroście 167cm wzrostu. Przykładowy jadłospis: I śniadanie: herbata zielona/czerwona, 3 łyżki sera białego półtłustego, łyżka słodkiej śmietanki 12%, 1 łyżeczka cukru II śniadanie: ogórek zielony (180g), sos jogurtowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego, szczypiorek, odrobina soli, pieprz, sok z cytryny przekąska: banan średniej wielkości obiad: czubata łyżka tuńczyka w sosie własnym, 1 ugotowanie jajko na twardo, 5 pomidorków koktajlowych, pół ogórka zielonego, 1 łyżka jogurtu naturalnego, szczypiorek, przyprawy przekąska: 5 migdałów kolacja: taka jak II śniadanie a do tego duuuuużo wody :) Ktoś chętny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 24, 2014 ale Ty tak poważnie? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxmonka 0 Napisano Styczeń 24, 2014 W innym razie nawet bym o tym nie wspomniała :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trener personalny Napisano Styczeń 24, 2014 mam nadzieje ze bedziesz jedyna osoba ktora zastosuje to cos, cos czego z pewnoscia nie mozna nazwac dieta. Jest to skrajnie glupie, bardzo niezdrowe, na pewno spowoduje powazne zaburzenia metabolizmu, co po powrocie do normalnego odzywiania (albo wizycie w szpitalu/smierci) spowoduje olbrzymi efekt jojo. nie ma czegos takiego jak zdrowe szybkie odchudzanie. A jezeli chcecie robic cos niezdrowego to juz chyba lepiej miec lekka nadwage niz anoreksje i inne choroby... Ja jak sie odchudzalem spozywalem dziennie 2500kcal, do tego troche silowni, srednio aktywny tryb zycia i juz. Wystarczy odzywiac sie zdrowo - czyli jesc naturalne rzeczy, tj warzywa, mieso. kasze, ryz. Unikamy mocno przetworzonych produktow tj cukru, bialej maki, wszelkich slodyczy, sosow ,a kilogramy same spadna. i tego wam zycze, madrego odchudzania a nie skrajnie niezdrowej diety! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prot2 Napisano Marzec 10, 2014 Hej, Maxmonka Wiem, że lubisz gotować, nie zastanawiałaś się nad przejściem na paleodietę? Choćby w ramach eksperymentu? http://www.tlustezycie.pl/p/paleo.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mysza_87 Napisano Marzec 10, 2014 Zdecydowanie 500 kcal to za mało, bardzo szybko nadrobisz jesli chcesz schudnąć na stałe zdecyduj się na zdrowe odzywianie, efekty może nie będą szybkie ale na dłużej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach