Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heidy00

sucha twarz

Polecane posty

Gość heidy00

Mam bardzo wysuszoną skórę twarzy i ostatni pojawiają mi się pryszcze na czole potrzebuję czegoś, znacie jakiś sprawdzony krem do nawilżania - oczyszcania? takie dwa w jednym?

Gość gość
Zacznij używać na noc krem z kwasami, a na dzień krem intensywnie nawilżający.

Gość gość
Miałam ten sam problem,poszlam do dermatologa. Nie kazał używać kremów typu Nivea bo one tak naprawde nic nie nawilzaja skóry. Kupuje krem Ziaja,lano krem nawilzajacy na dzien i na noc. Kosztuje 10 zl,jest w tubce. Naprwade mi bardzo pomógł.

Gość gokimo2
Na rynku jest wiele tego typu, spróbuj poczytać w necie jest wiele na ten temat, ja osobiście używam cetaphil.

Gość gość
Na bardzo suchą cerę dobrze robi serum z ceramidami wprowadzone ultradzwiękami. Przed tym dobrze jest zrobić delikatny peeling z kwasami lub peeling kawitacyjny.

Gość gość
a moze bys sie k***a najpierw zainteresowala czemu masz sucha skore i pryszcze na czole? a nie smarowala chemia ktora pogorszy sprawe? krosty na czole zazwyczaj oznaczaja zla diete badz pasozyty w jelitach, to samo sucha skora ktora dodatkowo moze oznaczas odwodnienie

Gość gość
No własnie dlatego, ze ma odwodnioną i odtłuszczoną skórę to zaczęły pojawiać się pryszcze. Ta skóra ma już mikrouszkodzenia, pęknięcia , brak naturalnego płaszcza hydrolipidowego dlatego najlepiej będzie uzupełnic ceramidy, lipidy. Wbrew pozorom nie jest to takie łatwe. Dlatego najlepiej udać się na zabieg z ultradzwiękami.

Gość gość
taak taak, a ty co kolejna pseudokosmetyczka po kursie z jakiegos Zaka?

Gość gość
Rozczaruję Cie, takie są zalecenia kosmetologa :)

Gość sander8
Spróbuj cetaphilem, to dobry produkt.

Gość gość
Oj, chyba niedobry. Dobre produkty nie potrzebują spamerskiej reklamy.

Gość gość
Czy na tym forum nie można już polecić żadnego kosmetyku? Teoretycznie ktoś zadaje pytanie o konkretne kremy, ale żeby nie być posądzonym o spam, trzeba odpowiadać na około, bo jeśli jakiś preparat powtórzy się np. dwa razy w dyskusji, to znaczy, że stoją za tym spamerzy. Do cetaphilu chętnie bym się dołączyła dla przekory, ale jest on dla mnie troszkę za tłusty. Jednak żeby rozjuszyć spamerowych myśliwych napiszę, że do ciała używam cetaphilu. Na dodatek dopiszę jeszcze, że jego działanie jest naprawdę skuteczne, bo jest to preparat specjalistyczny, przeznaczony dla skóry niemowląt, a na dodatek do skóry atopowej. Nie wszyscy muszą o tym wiedzieć, więc powiem, że osoby z atopowym zapaleniem skóry (malutkie dzieci to ciężki przypadek) cierpią okropnie na swędzenie skóry całego ciała. Mają oni często z tego powodu depresje, a maluchy rozdrapują skórę, potem mają nadkażone, ropiejące rany. Cetaphil jest preparatem, który pomaga nawilżyć skórę, NAWET u osób z azs, do tego stopnia, żeby nie swędziała i dała normalnie funkcjonować.

Gość gość
Polecić można, spamować nie można. Znajdź różnice.

Gość gość
Ja do suchej skóry twarzy przestałam ostatnio używać kosmetyków drogeryjnych (niestety nie pomagały) i kupiłam sobie krem z serii dermika pharmatherapy. Nie wiedziałam, że ta marka robi dermokosmetyki, ale spróbowałam, bo lubię nowości i bardzo się opłaciło. Krem jest fantastyczny :)

Gość gość
sander8 Spróbuj cetaphilem, to dobry produkt. co w tym widzisz spamerskiego?

Gość gościówa2
Widać paranoik, też używam Tego kosmetyku:)

Gość gość
najlepsza na świecie jest odzywcza maska do ryjca z Marizy, kosztuje chyba jakos kilkanaście złociszy, a jest tak genialna... a mam skórę atopową i ani nic nie podraznia, wrecz przeciwnie, mam problem z suchoscia i luszczeniem. teoretycznie chyba mozna by to jak krem stosowac, ale tak naprawde raz na jakis czas wystarczy posmarowac cienka wartwa zeby skora doszla do siebie. polecam naprawde.

Gość gość
a na co dzien to olejki. olej kokosowy, arganowy (ten sie bardzo dobrze wchlania i nie zostawia tlustej wartswy zadnej!), z czarnuszki.

Gość kellys66
Cetaphilu używam chyba od około 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolona przede wszystkim z tego, że świetnie nawilża skórę, polecam.

Gość gość
Moje ulubione kosmetyki nawilżające to wszystkie zawierające kwas hialuronowy. Własnie testuję krem z thalgo i krem z arkany i nie mogę się zdecydować który jest lepszy.

Gość gość
Używałam Cetaphil jakiś czas temu dobry przede wszystkim do codziennego stosowania (do oczyszczania).

Gość gość
Emolium jest dla osób z AZS. Jak ktoś ma cerę trądzikową to stan może mu się po emolium pogorszyć.

Gość gość
Przecież to jest krem na zakończenie zabiegu w salonie kosmetycznym. Takie kremy wcale nie są dobre do stosowania na codzień.

Gość gość
www.medest-lichaj.pl/zabiegi-dla-twarzy/revisage-dermapen/

Gość gość
Widziałam na stronie www.indiacosmetics.pl takie serum do twarzy - skóra bardzo sucha, niestety w sprzedaży chwilowo nie widzę, ale opis bardzo fajny. Ten olejek z konopii bardzo fajnie nawilża :) Tak że warto sobie zerkać, czy się to serum pojawi i kupić jak coś :)

Naturalne olejki (np. b. delikatny a nawilżający olejek ze slodkich migdałów np. I Provenzali - certyfikowany i w dobrej cenie), masło Shea (ja osobiście polecam DUAFE). Ale z pewnością NIE syntetyczne, chemiczne coś z drogerii...

Gość kalinka777
Na suchą twarz już od wielu miesięcy stosuję cetpahil i jestem bardzo zadowolona, jeśli ktoś ma problem z suchą skórą to to jest świetne rozwiązanie. Polecam.

Do nawilżenia polecam krem Vichy Aqualia Thermal, są dwie wersje tego kremu, o konsystencji lekkiej do skóry normalnej i mieszanej, i drugi o konsystencji bogatej do skóry suchej i bardzo suchej a nawet do skóry wrażliwej, wzbogacony w glicerynę oraz masło Shea. Ja mam ten pierwszy i jestem zadowolona, łatwo się rozsmarowuje, szybko wchłania i dobrze nawilża.