Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ProszącaP

Drugie dziecko po pół roku od porodu

Polecane posty

Gość ProszącaP

Dziewczyny pomocy! Strasznie się boję konsekwencji, pół roku temu miałam cc, a teraz znów w ciąży jestem nie ukrywam, to wpadka). Bardzo się martwię, że mogą być jakieś komplikacje i będę musiała leżeć w szpitalu, a ja przecież mam drugie maleńkie dziecko! Przeżywała jakaś coś podobnego?

Gość gość
po prostu jak będzie coś nie tak to zrobią ci cesarkę w 35 tygodniu

Gość gość
wściekła macica czy co? wiesz, że to niebezpieczne dla organizmu albo dla życia nawet? ciążą bardzo obarcza organizm. jakies 2 lata temu był artykuł o brytyjce która zmarła bo za szybko zaszła w ciąże i organizm wysiadł. gratuluje głupoty.

Gość gość
bylas u lekarza?moja kol zaszla po roku po cc i opierdziel dostala od lekarza ze to niebezpieczne..szef jej sie rozchodzil ale teraz juz koncowka na razie jest ok

Gość gość
nie panikuj, nie ty jedna. byłaś juz u lekarza? co powiedział? moja kuzynka zaszła po cc 8 mieciecy, urodziła sn bodajże dwa lub trzy tyg przed terminem. wszystko skończyło się dobrze.

Gość gość
szef? :D

Gość ProszącaP
To dopiero 5 tc, do lekarza jestem umówiona na 30. Głupota, bo wpadliśmy? Zdarza się, ale to nie zmienia faktu że się cholernie boję! Ja niby po połogu byłam i doktor powiedział, że po 3 mscach śmiało mogę znów zajść w ciążę, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że to bezpieczne jest.. Conajmniej rok :(

Gość gość
matko nie straszcie jej tępe pipy jej doopa jej sprawa autorko bez paniki nic Ci nie będzie

Gość gość
spokojnie-nie panikuj!! ja zaszlam w ciaze 5 mc od cc i nie bylo ZADNYCH problemow - urodzilam w 39 tygodniu oczywiscie przez cc zdrowego synka, powiem nawet ze druga ciaza byla mimo wszystko lzejsza niz pierwsza, szybko zleciala bo mialam rece pelne roboty przy pierwszym dziecku :-) konsultowalam te ciaze u dwoch lekarzy poza moim prowadzacym i zaden z nich niestraszyl, nie krytykowal itd. nie chodzilam tez czesciej na wizyty niz normalnie, slowem normalna ciaza, jedyne co to od poczatku mowili ze porod tylko przez cc bo przy skurczach partych moze rozejsc sie miejsce ciecia na macicy

Gość Izusienkalala
a tam moja mama zaszła ze mną w ciąże 3 miesiące po porodzie. Koleżanka po cc pół roku po porodzie znowu zasżła w ciążę...jsteś w ciąży i trzeba sie cieszyć a nie już panikowac i wmawiac sobie, że coś będzie nie tak

Gość gość
ja zaszłam dwa tygodnie po operacji i co żyje blizna bolała wszyscy źle życzyli i chyba dlatego jest ok nie martw się na zapas i idź do lekarza :)

Gość gość
spokojnie :), moja bratowa 5 miesięcy po cc zaszła w ciążę i drugie dziecko urodziła sn, bez problemu :)

Gość gość
Ja tak iala, fakt,ze oba SN( zdrowe, ja tez)

Gość gość
e tam, znam wiele matek, co maja dzieci z tego samego rocznika, to jest dopiero wyczyn :D

Gość gość
Cóż przynajmniej teraz przez 9 miesięcy nie będziesz musiała się martwić że zajdziesz w kolejną ciążę

Gość gość
ja mam 2 synkow z tego samego roku - zaden wyczyn, teraz maja 3 i 4 latka i jest super - bawia sie ze soba non stop, nie slucham marudzenia, ze sie nudzi itd, nawet jak ich poloze spac kazdego do jego lozka to rano znalduje mlodszego w lozku starszego ;-)

Gość gość
na pewno będzie dobrze nie ma się co martwić na zapas. Nawet lepiej jak ma się dzieci z mniejszą niż dwa lata różnicą wieku

Gość gość
ze mna na porodówce była dziewczyna która urodzila równo po roku po c c wszystko było ok -musisz być pod scisla uwaga gina i uwazac na siebie tzn. nie szalec z praca i będzie dobrze

Gość ProszącaP
Dzięki dziewczyny podtrzymałyście mnie na duchu, całą noc spać z nerwów nie mogłam, tak się zamartwiam, a przecież to i tak nic nie da...

Gość gość
moja bratowa zaszla w ciaze mies po pierwszej ciazy , porod byl przez cc i drugi tez. Wszystko bylo ok, urodzila w 38tc.

Gość gość
mialo byc ze bratowa zaszla 6 miesiecy po pierwszym cc