Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tlusta przesuszona cera

Polecane posty

Gość gość

Hey dziewczyny. Moja cera jest tlusta, nie mam problemu z tradzikiem ( oczywiscie przed okresem mi cos wyskoczy ale to wg mnie norma ) :) od niedawna gdy moja okropna dermatolog przepisala mi zel na tradzik duac ( a podkreslam ze nie mam tradziku tylko same zaskorniki) zaczely sie moje problemy z cera. Zelu nie uzywam juz 2 tygodnie a problemy nie znikaja. Teraz moja skora zrobila sie taka sucha, ponura, brak jej blasku a w dodatku w niektorych miejscach robia mi sie wypieki :( wiec mozna powiedziec ze twarz mam szaro czerwona :( wykluczylam wszystkie kosmetyki ktorych uzywam poniewaz uzywam ich od dluzszego czasu i one na pewno tego niepowoduja. Chce dodac ze teraz moja cera jest okropnie wrazliwa. Kiedys raz w tygodniu robilam takie pozadne scieranie peelingiem, teraz nawet lekkiego nie moge zrobic :( help A i moge uzywac masla kakaowego z ziaji jezeli z zalozenia mam cere tlusta? Nie zapycha to ?? A teraz dla pewnosc***owiem mam o kosmetykach ktore uzywam -peeling przeciwtradzikowy 3 w 1 z under 20 -zel do mycia twarzy przeciwt. z under 20 -krem na zime z lirene -tonik z ziaji ogorkowy / tonik nivea przeciw niedoskonalosciom -krem antybakteryjny ziaja nuno / krem na noc redukujacy niedoskonalosci ivostin -maseczka regenerujaca/oczyszczajaca ziaja -krem na dzien przeciw niedoskonalosciom z nivea HELP :((

Gość gość
Musisz iśc do kosmetyczki/kosmetologa na zabiegi nawilżające do cery wrażliwej :)

Gość gość
Nivea do kosza, Duac odstaw bo jest dla ciebie za mocny i zupełnie ci niepotrzebny. Do mycia płyn micelarny (do cery wrażliwej, polecam Bioderma różowy) i olej (metoda OCM albo olejek myjący). Na dzień lekki krem nawilżający (np. sylveco lekki, biochemia urody antyoksydacyjny, fitomed tradycyjny nawilżający, iwostin rehydrin...) Na noc krem/serum z kwasami (przy wrażliwej cerze z migdałowym, a na strefę z zaskórnikami BHA albo LHA w oleju; kwas azelainowy też będzie OK). Poczytaj też tutaj: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html