Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Swiadkowie Jehowy maja taka zla opinie a katolicy czy protestanci nie

Polecane posty

Gość gość
Mnie Świadkowie Jehowy rozbili rodzinę... Tyle w tym temacie.

Gość Jehowi to sekta
Nibyreligia stworzona przez jakiegos psychicznie chorego czlowieka, ktory wymyslil jakies p*****ly o oczekiwaniu na koniec swiata, dorabiajac sie tylko w ten sposob. Jehowi to jest sekta, stosuja wszelkie mozliwe techniki, zeby werbowac kolejnych adeptow. Dziwi mnie, ze ludzie w dzisiejszych czasach moga byc tak ograniczeni. Ale co sie dziwic, Jehowcy poluja na tych slabych, ktorymi latwo manipulowac****od przykrywka wielkiej milosci, zaufania pozyskuja nowych czlonkow zdzierajac z nich kase. W wielu krajach sa oficjalnie uznani za sekte!

Gość gość
W naszym kraju też tak powinno być. Są niebezpieczni... Moją rodzinę rozbili doprowadzając do rozwodu... Izolują mnie od mojego dziecka. Twierdzą, że chrześcijanie ich dyskryminują, tymczasem to właśnie oni dyskryminują chrześcijan i walczą z chrześcijaństwem wpajając swoim członkom nienawiść do wyznawców Chrystusa. Wystarczy zajrzeć do ich publikacji, by szybko przekonać się, że chrześcijanie to ich największy wróg.

Przeczytanie takiej wypowiedzi od razu poprawia mi humor: "stosuja wszelkie mozliwe techniki, zeby werbowac kolejnych adeptow. Dziwi mnie, ze ludzie w dzisiejszych czasach moga byc tak ograniczeni. Ale co sie dziwic, Jehowcy* poluja na tych słabych, którymi łatwo manipulować pod przykrywka wielkiej milosci, zaufania pozyskuja nowych czlonkow zdzierajac z nich kasę." zamiast *Jehowcy* można podstawić każdą inną zorganizowaną religię. Najbardziej mnie dziwi jak osoba która to napisała jest w stanie "prześwietlić" śj, a nie umie zastosować tego samego rozumowania do swojej organizacji. Jak to powiedział kiedyś mądry człowiek, widzicie źdźbło w oku bliźniego, a nie dostrzegacie belki w swoim.

Moim zdaniem ludzie wcale nie mają ogólnie złego zdania o Świadkach Jehowy, nie podoba się jedynie zwyczaj łażenia ludziom po domach :) ale podobnie krytykowany jest też ksiądz łażący po kolędzie, mało kto się cieszy że przychodzi i coraz mniej ludzi go przyjmuje

Gość gość
brak logiki wyżej czy ktoś widział mohera od którego by biła miłość do bliźniego

Gość oveee
ŚJ mają złą opinię, bo za bardzo się narzucają ze swoją wiarą. Przychodzą pomimo że już byli i wiedzą, że ludzie sobie tego nie życzą. Inną kwestią jest, że w przeciwieństwie do protestantów(czyli mnie :) ) czy katolików, u których jest ta sama Biblia tylko inaczej interpretowana, Świadkowie Jehowi mają swoją własną Biblię, którą sobie przerobili i przetłumaczyli na swój sposób. Nauczają tego, czego w ogóle nie ma w wersji pierwotnej Biblii, dlatego są uważani za sektę. A czy są sektą? Dla mnie tak. Ale nikt nie ma prawa sądzić czy poddawać w wątpliwość ich wiary w Boga, która może być większa niż niejednego z nas. To będzie należało tylko do Boga.

Gość gość
skąd się kuźwa tylu tych protestantów nagle narobiło ? kiedyś była tylko allium z takich znanych ników a teraz strach kafeterię odpalić żeby już ktoś nie twierdził ,ze jest protestantem . To jakaś nowa moda?

Gość oveee
Gdzieś ci ludzie muszą się chować. Ubywa osób z KK i albo zostają ateistami (większość) albo znajdują swoje miejsce w innych kościołach :)

Gość martyna  33
Teraz przeczytalam to wszystko o Swiadkach.Uwazaja oni Jezusa za Syna Bozego to dobrze.Ale jak moga odrzucac ten fakt,ze Jezus jest Bogiem?Podobno czytaja Pismo Swiete,a tam jest napisane ze to wlasnie Pan Jezus jest droga do Ojca w Niebie.Na temat Ducha Sw.w ogole nie chca rozmawiac.A o zeslaniu Ducha Sw.jest napisane w Dziejach Apostolskich.Natomiast jesli chodzi o to stwierdzenie,ze mamy chodzic od domu do domu,to raczej chodzi o gloszenie ewangeli wszedzie gdzie jestesmy.I robic to w miare mozliwosci zeby nie odbierano nas zle.

Gość poborzne katolike
martyna 33: zwalisz mi konia doopom albo tzipom? dam 10 zł i śledzie w oleju 🖐️

Gość oveee
@martyna Oczywiście, że czytają pismo święte ale swoje własne. I tu jest problem, bo oni wierzą, że ich wersja jest prawdziwa.

Gość gość
Martyna to Pan Jezus jest drogą do Ojca w Niebie czy nim jest? Zastanów się jak bez sensu brzmi to co piszesz

Gość gość
Mają taką złą opinię bo to sekta kogo interesuje ten temat zapraszam na forum swiadkowiejehowywpolsce.org

Gość gość
Ta sekta rozwaliła tyle rodzin na świecie że nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego niby są mili niby znają Biblię niby cię kochają ale wszystko do czasu tak naprawdę nie znają Biblię nie kochają cię naprawdę tylko do czasu aż zaczniesz sam myśleć wtedy stajesz się ich wrogiem i niszczą cie psychicznie a nieraz nawet i fizycznie

Gość Znam ich
Byli mi obojętni dopóki nie urobili mi brata. Miałam brata i nie mam brata. Ale zdążyłam ich poznać. Rozbijaja rodziny dlatego że u nich nie ma tolerancji. Dopóki będą z tobą mieć kontakt dopóty maja nadzieję że cię urobią. Jak nie odwracają się i od ciebie. I nieważne czy to matka, dziecko czy ktoś inny bliski Ten przyklejony uśmiech ćwiczą. To nie jest szczera sympatia.Poza tym ich nauka to ciemnota. Ciągle zastraszanie armagedonem i przesuwanie kolejnych jego dat. Wszystko jest grzechem, urodziny, dzień matki, nawet szkolne wycieczki czy zabawy niewskazane. Rycie bereta bez przerwy. I to od niemowlaka Posługują się swoją biblia zrobiona pod siebie. Mają wyryte poszczególne cytaty więcej nic nie wiedzą. Generalnie mało wyjsztalceni bo po co skoro armagedon. Wierzą że są wśród nich tacy którzy bezpośrednio rozmawiają z Bogiem. Jednym słowem bezwzględna fanatyczna ciemnota. Zyjąca mrzonkami ich raju. Typowa niebezpieczna sekta. Trzymajcie się z daleka. Jeśli diabeł istnieje to są zmanipulowanym przez niego tworem.