Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYPRAWKA co kupić w aptece

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi doświadczone mamy czego będę potrzebowała dla noworodka z apteki? Jakiś płyn do kąpieli, szampon do włosów, sudocrem i co jeszcze??

Gość gość
gaziki jałowe do przemywania pępka ja używałam czystego spirytusu a nie octaniseptu, szampon, zależy co wolisz mydło do ciała czy emulsje do kąpieli, szczoteczkę do włosów dla dziecka, sudokrem lub bepanten lub linomag do wyboru, ja kupowałam sól fizjologiczna i przemywałam oczka.

Gość gość
teraz polecają do tyłka linomag a dla siebie apteczne rzeczy masz?podkłady, majty, tantum rosa?

Gość gość
dla siebie też jeszcze nic nie mam. chcę wszystko zamówić w jednej aptece przez internet i odebrać na miejscu to będę miała sporo taniej dlatego właśnie pytam :) i będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Gość gość
nie przemywa sie zadnym spirytusem kto ci takich glupot nagadal to nie komuna! ja niczym nie przemywalam tylko swieze powietrze i po10 dniach kikut odpadl sam sama sobie przemywaj ranke spirytem zobaczymy jak bedziesz sie czula...

Gość gość
nie żadną wodą!!!jak sie zacznie paprać to dzieciak antybiotyk dostanie, woda nie ma właściwości odkażających, a pępęk trzeba odkażać. Octanisept jest najlepszy, i nie szczypie nic a nic.

Gość gość
wkladki laktacyjne jakies masci na odparzenia sudocrem linomag masz alantan na sucha skore dla dziecka bo nie wierze ze bedzie miec twoje dziecko idealnie gladka skore po porodzie :) moze jakies oilatum do kapieli zeby nawilzac skore zamiast mydla bo mydlo wysusza! 10 lat temu mylo sie dziecko mydlem ! tantum rosa do przemywania krocza po porodzie laktator? aspirator do nosa do wyciagania katarku koszt 20zl wode morska do nosa marimer 25zl

Gość gość
termometr

Gość gość
dziękuję dziewczyny, dużo mi pomogłyście, zaraz sobie rozpiszę wszystko na kartce i będę zamawiać na dniach. Myślałam o kosmetykach firmy hipp dla malucha,ale no nie wiem czy może na początek lepiej zainwestowiać w te oilatum, emolienty itp???

Gość gość
moze jakas masz sobie kup na gojenie sie rany po cesarce jakbys miala cesarke.... mozesz kupiz z hippa emolienty to leki sa dla chorej skory dziecka co ma AZS czyli atopowe zapalenie skory! i nie tylko ale lepiej zacznij od kosmetykow z hipp lub nivea baby

Gość gość
maść na sutki, mustela albo bepanten( mustele nie trzeba zmywać ale jest droższa)

Gość gość
co do apteki internetowej to mogę polecić aleleki.pl - super ceny w porównaniu do stacjonarnych aptek

Gość gość
bephanten też nie trzeba zmywać............

Gość gość
coś na kolkę, może się nie przyda, ale w razie czego potrzebne już, teraz, natychmiast a często w nocy

Gość gość
W aptece to prawie nic. Kosmetyki taniej kupisz w drogerii lub markecie i wcale z nie gorszym składem. Majtek z siatki i Tantum Rosa nie kupuj, bo może wcale nie użyjesz, a potem będą leżały. Majty lepsze są normalne bawełniane. Podkłady albo grube podpaski możesz kupić w drogerii albo markecie. W aptece to co najwyżej sól fizjol. w ampułkach. A pępka nie ruszaj jak nie chcesz żeby się babrał przez ponad tydzień.