Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boję się schudnąć

Polecane posty

Gość gość

Mam pewien problem i nie wiem komu o nim opowiedzieć. Mam nadzieję, że zrozumiecie i powiecie co sądzicie. Mam 17 lat i chcę schudnąć. Nie jest ze mną tragicznie, ale zawsze byłam troszkę za duża. Marzę przez całe życie aby mieć płaski brzuszek i tą przerwe udami którą wiele dziewczyn ubóstwia i tak samo dużo jej nie lubi i uważa za paskudną. Ja nigdy takiej nie miałam. Przynajmniej sobie nie przypominam. Wszystko elegancko, jest cel, a jednak... To nie tak, że mam problem z samozaparciem. Potrafię nie jeść i regularnie ćwiczyć. Trochę za mało cierpliwości, ale to nie problem. Nie wiem jak to nazwać, ale boję się schudnąć, mam pewien lęk. Nie wiem nawet jak to opisać i jak się tego pozbyć. Mam chłopaka, mówi, że lubi to jak wyglądam i nie muszę nic w sobie zmieniać, ja jednak chce się zmienić. Tylko czy on będzie patrzeć na mnie tak samo? Czy jeśli będę chudsza to bardziej mnie będzie kochał bo będę ładniejsza? Nie chce tego. Chcę być traktowana tak samo nie tylko przez niego, ale i przez resztę. Co sobie pomyślą ludzie? Z roku na rok jest mi coraz trudniej. Jeśli schudnę to czy będę mieć większy żal do siebie, że nie zrobiłam tego wcześniej? Chcę schudnąć już od podstawówki. Mam bardzo zaniżoną samoocenę mimo to jestem bardzo towarzyska. Tak jakbym miała maskę. Jestem silna a gdy jestem sama jestem słaba i kr**** o czym wie tylko mój ukochany. Mam do siebie coraz większy żal o to, że nie biorę się za siebie... To jak jakaś blokada...

Gość gość
sama niewiesz czego chcesz .ile wazysz ?zaakceptuj siebie taka jaka jestes jesli masz kochajacego chlopaka niejestes chorobliwie otyla to problem polega na tym ze napatrzycie sie w tv na necie itd na te super laski i myslicie ze swiat wam sie polepszy jak tak bedziecie wygladaly jak one usmiechniete cudne bez problemow bo tak kreuja was media a przy okazji robia kase na preparatach tabletkach itd.

Gość gość
nie wyglad sprawia ze ktos cie kocha wiecej lub mniej . kocha cie tak wlasnie jak teraz nie szukaj sobie problemow.moze za chwile powiesz ze niemasz garnca zlota i tez cie niebedzie przez to kochal ?

Gość gość
ile wazysz ?

Gość gość
Przede wszystkim masz problemy emocjonalne i,,, jesteś tłusta,

Gość gość
uuuu to spaslak z ciebie:D

Gość spaślak_
od spaslaka to sie odczep :D

Gość gość
uscisle:P spaslaczka.

Gość spaślak_
juz lepiej :D bo inaczje prosze tantiemy :D