Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OLSZTYN gdzie rodzić

Polecane posty

Gość gość

Który szpital polecacie?

Gość maniusia333
Rodziłam w miejskim i nikomu nie życzę a odradzam każdy w Olsztynie....Jeśli musisz i zero komplikacji to wojewódzki.

Gość gość
o a czemu, same dobre słyszałam o miejskim! a ten w lesie?

Gość maniusia333
W miejskim trzymali mnie z zanikającym tętnem 3 dni i robili cesarke ekspresem dziecko reanimowali 5 minut po 10 minutach dostało 3 punkty. Miałam sepse sama o mało nie umarłam więcej tłumaczyć nie trzeba. Kobietko dobrze radze nigdy tam. W tym w lesie na Jagielońskiej patrzą tylko jak od ciebie kase wydusić a jak nie to są niemili i mają w nosie a w razie czego maja marny sprzęt i odwożą do miejskiego dziecko a ty zostajesz tam do wypisu.

Gość gość
Hej, za kilka dni będę rodzić w Wojewódzkim. O Miejskim słyszałam złe opinie. Z Malarkiewicza nie skorzystam, bo nie chcę, żeby odwozili mnie do Miejskiego, w razie co.

Gość gość
Ja rodziłam w miejskim i miałam nagłą cesarkę. Tętno dziecko trochę skakało, a ja w ciągu 15 min. byłam na stole, także nie zawsze jest tragicznie.

Gość gość
Kurczę, zawsze znajdą się opinie negatywne i pozytywne. Trzeba w końcu komuś zaufać, niestety.

Gość gość
Nastraszyłyście mnie... Jestem dopiero w 9tc i zaczynam myśleć. Większość ludzi radzi mi Miejski a tutaj... Ostatnio modny też ten malarkiewicz...I w sumie blisko mam.

Gość gość
Pisałam wyżej - będę rodzić w Wojewódzkim za kilka dni, to zdam relację. Może nie od razu, ale jak się ogarnę, wezmę wątek na zakładkę, żeby nie zapomnieć. Pozdrawiam

Gość gość
Dzięki! :) I powodzenia!

Gość gość
Ja akurat rodziłam w wojewódzkim i jestem zadowolona. Wiadomo, że bywa różnie, ja trochę czasu spędziłam na patologii przed porodem i nie mogę złego słowa powiedzieć o opiece. No wiadomo, że są mniej miłe położne i lekarki, ale jak się nie pieścisz i nie zachowujesz jakbyś byłam gwiazdą z pierwszeństwem obsługi, to jest ok. Mój poród sam się zaczął, miałam super położne, nie zostałam nacięta, po porodzie doglądały mnie pielęgniarki od noworodków, bo młoda płakała głodna , a u mnie w dojkach jeszcze nic się nie pojawiło, a siary mało. Także i mi ją dokarmiły, oczywiście za moją zgodą, ale nie patrzyłam na konwenanse i zdanie starszych "doświadczonych" piguł, tylko na dobro dziecka. Najadła się, beknęła, zmieniłam pieluchę i kimała, a ja mogłam odpocząć. Tak samo mogłam oddać małą pod nadzór, jak chciałam prysznic wziąć, a nie było akurat nikogo z rodziny. Także ja ze swojej strony polecam wojewódzki.

Gość gość
Mój prowadzący ginekolog (wspaniały lekarz wg mnie) na pytanie gdzie rodzić najpierw polecił miejski, po czym powiedział, ze wszystko jedno tak naprawdę, bo nigdy nie wiadomo na jaką zmiane sie trafi, także to zalezy od ludzi, a nie od miejsca. W przypadku mocno przedwczenego porodu polecał wojewódzki. Rodziłam w miejskim, szału nie było, ale krzywdy ani dziecku ani mi nie zrobili.

Gość gość
moje 3 kolezanki rodziły w olsztynie, każda w innym, ja jeszcze nie wiem. 1. rodzila w wojewodzkim - zrobili jej cesarke, choc nie bylo to konieczne. tam w ogole robią duzo cesarek, bo za to lepszą kasdę mają. Jak ktoś chce cesarkę, to niech tam idzie - ponad 30% porodow to cesarki (czytalam o tym w necie - rodzic po ludzku). 2. rodziła w miesjkim - opieka ok ale zarazili ją sepsą 3. rodzila w tym prywatnym w lesie. miala mieć cesarkę. osiem (sero!!!!) razy jej się wkłuwali.....

Gość gość
Hej, miałam się odezwać po porodzie, miałam rodzić w Wojewódzkim. Z braku miejsc trafiłam do Malarkiewicza. Polecam z całego serca! Warunki sanitarne super, czysto, ładnie, na sali po porodzie jest się max z jedną kobietą obok. Opieka wspaniała, położne do rany przyłóż. Miałam cesarkę. Pozdrawiam, nie ma co się zastanawiać.