Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komu w droge temu czass

Do podroznikow

Polecane posty

Witam. Planuje z mezem pojechac na dluzsze wakacje, typu backpacking. Niestety mamy na to tylko ok 6 tyg. Marzy nam sie podroz Tajlandia-Laos-Wietnam-Kambodza. W gre wchadza wszelkie formy transportu. Juz raz to robilismy niestety od dluzszego czasu praca nie pozwalala nam na tak dlugi urlop.Poza tym wczesniej ktos zaplanowal to a my sie tylko dolaczylismy. Tym razem jestesmy zdani na siebie. W zwiazku z tym bede wdzieczna za jakiekolwiek rady, wspomnienia z waszych wakacji w tych rejonach. Gdzie warto pojechac a gdzie nie, czym? na co uwazac. Troche na ten temat juz czytalam ale z checia poczytam wiecej:) Dodam ze chcemy jechac w okolicach pazdziernik-grudzien.

Gość gość
Polecam podrozowac nocnymi autobusami zaoszczedza sie kase na noclegi I czas, no chyba ze stac cie na przeloty ale to juz flashpacking

Dzieki za rade, na pewno skorzystam. Obawiam sie ze w tak krotkim okresie bede musiala skorzystac z jakis lotow (chyba nie sa tam drogie?) Wolalabym nie, ale zobaczymy. Przydaloby sie co najmniej kilka tyg wiecej ale jak nie polece teraz to pozniej znow przez dluugi czas tego nie zrobie:(

Gość gość
jesli chodzi o tajlandie to mnie najbardziej podoba sie poludnie czyli od krabi w dol zwlaszcza phi phi. krabi jako punkt wypadowy to dobra opcja jest taniej niz na phuket czy phi phi a promem wszedzie doplyniesz za niewielka kase. w bangkoku oprocz tego co kazdy zwiedza polecam wat arun fajnie sie schodzi :D doplyniesz tramwajem. odradzam jechanie z bangkoku do ajutaji czy na most na rzece kwai jak dla mnie nic ciekawego i szkoda czasu,chiang mai tak sobie w pattai nie ma nic ciekawego za wyjatkiem pokazow tresury a w korkach stoisz pol dnia. lepiej od razu na poludnie tanie loty air asia na samui czy krabi, jest tez nocny pociag, z samui czy krabi(polecam plaze railay), prom na phi phi a stamtad na phuket z phuket na similiany wycieczka. phi phi i similiany to to co mnie sie najbardziej podobalo a bylem w wielu turystycznych rejonach, z tych polecanych w przewodnikach nie bylem w parku niedaleko krabi z jeziorem zapomnialem nazwy podobno tez warto. najlepiej wykupic czarter wwa-bkk i bkk-wwa, jak sie poszuka to mozna znalezc dreamlinera w dwie strony za 1500zl(tui i rt ). przelot do kambodzy z bangkoku jest drogi lepiej jechac autobusem w kazdym biurze w bangkoku kupisz bilet a polowe taniej jak kupisz na wlasna reke nie przez biuro. oczywiscie o angakorze pisze, stamtad do stoplicy tez autobusem. w laosie i wietnamie nie bylem. wiem ze do delty mekongu z phnom penh mozna sie dostac autobusem. wietnam planuje odwiedzic w tym roku wiec do pazdziernika napisze swoje uwagi :D

Gość gość
Wietnam to Hanoi, halong bay, miu ne I Ho Chi Minh city

Wow dzieki:) Jak tylko znajde chwile przestudiuje wszystko co napisalas/les.

Gość gość
W takiej jak wydaje mi się trudnej do zorganizowania podróży trzeba wszystko dobrze zaplanować, co z resztą już zostało napisane. Myślę, że należałoby poczytać opinie na temat wszelkich dostepnych obiektów, czy miejsc, żeby nie było przykrych niespodzianek. Dużo jest porównywarek, np. tutaj jedna z pierwszych http://www.noclegopinie.pl/

Gość gość
Również wolę dobrze zorganizowane podróże. Dlatego biuro www.inttravel.pl pomaga mi wszystko ogarnąć, począwszy od tanich biletów, skończywszy na miejscu noclegowym i ubezpieczeniu. Podróżowanie w ten sposób jest o wiele bezpieczniejsze i pozawala w pełni skupić się na wypoczynku.

Gość gość
@komu w droge temu czass My właśnie wróciliśmy z 6 tygodniowego urlopu ;) Zwiedziliśmy m.in. Tajlandię, Wietnam, Kambodżę i Laos. Zaplanowaliśmy sobie to wszystko sami. Część transportu była lotnicza, część autobusem, pociągem i tzw. speedboat. Bardzo polecamy zostanie w Laosiem przez dłuższy czas. Strasznie nam się tam podobało. Nie wiem czy z biurem podróży będziesz w stanie robić/zwiedzać to co chcesz. Na miejscu jest dosyć łatwo. Większość ludzi mówi po angielsku/na migi. Poza tym na każdym rogu jest lokalne biuro podróży, które zabierze Cie chcesz. Tanie bilety co chwilę pojawiają się na stronie Fly4free. Myśmy stamtąd kupili wszystkie loty. Jak jesteś ciekawa, jak dokładnie było w każdym z krajów, cała relacja jest na moim blogu: http://smieszynkatravel.com

Gość gość
jak będziecie organizować wyjazd do RPA to proszę poinformować na swoim Blogu wcześniej , chętnie się dołączymy :)

Gość gość
Oo ktos odgrzebal moj temat! Podroz byla mega! Bardzo dobrze sobie poradzilismy, niezapomniane przezycie. Jeszcze wroce w te rejony :)