Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brfdet4w w432

Jak uratowałam moje włosy przed wypadaniem

Polecane posty

Gość brfdet4w w432

Są różne przyczyny wypadania włosów i różnie się je leczy. Mogą wypadać od stresu, hormonów, z niedożywienia, braku witamin, łupieżu/grzybicy, przesuszenia, nadmiernego łojkotoku itd. Dlatego śmiać mi się chce, jak ktoś poleca "cudowny specyfik, który mu pomógł". Mój pomysł może Wam pomoże, a może nie, ale nic nie szkodzi Wam spróbować, bo... jest DARMOWY. Tak tak, dobrze czytacie. Darmowy

Gość brfdet4w w432
Krótko mówiąc mi pomogło mycie włosów w bardzo chłodnej, niemal zimnej, ale nie lodowatej wodzie. Pomagało też gdy myłam normalnie w ciepłej, a płukałam coraz chłodniejszą i ostatnie kilka razy bardzo chłodną. Wypadanie włosów zmalało o jakieś 95% (z garści dziennie do 5-10 włosów raz na 3 dni). Włosy są lśniące. Dodatkowo polecam zdrowe odżywianie, dużo warzyw i kiszonek oraz od czasu do czasu herbatkę z pokrzywy i ocet jabłkowy. Pozdrawiam

Gość brfdet4w w432
Krótko mówiąc mi pomogło mycie włosów w bardzo chłodnej, niemal zimnej, ale nie lodowatej wodzie. Pomagało też gdy myłam normalnie w ciepłej, a płukałam coraz chłodniejszą i ostatnie kilka razy bardzo chłodną. Wypadanie włosów zmalało o jakieś 95% (z garści dziennie do 5-10 włosów raz na 3 dni). Włosy są lśniące. Dodatkowo polecam zdrowe odżywianie, dużo warzyw i kiszonek oraz od czasu do czasu herbatkę z pokrzywy i ocet jabłkowy. Pozdrawiam

Gość brfdet4
poprostu robicie papke z sera fety i tak trzymacie ok.1 godziny:)

Gość gość
Niby banalne jest to co piszesz ale wierzę, ze pomaga. Zimna woda zamyka łuski włosów. Pokrywa dużo ma krzemu. Zdrowe jedzenie pomaga na wszystko.

Gość gość
ja myję włosy w letniej wodzie, codziennie jem owoc, piję dużo wody albo herbaty, ogorkow kiszonych jem mnostwo, oraz biorę żelazo a mimo to włosy koszmarnie mi wypadają, codziennie zbieram ze dwie trzy garsci, takie kleby :( na cale szczescie mam nadal calkiem gęste... ale martwi mnie to i tak

Gość gość
ja tak myje wlosy od daaaaawna

Gość gość
zelazo plus kwas foliowy bierzcie, oczywiscie nie razem

Gość gość
i gosciowa z 12.19 smigaj na badanie tarczycy

Gość gość
miałam tarczycę badaną, wyniki w normie, ale 3 z kawałkiem tam gdzie dla młodej osoby powinno być 1 (a maksimum to 4 ) , jednak nie chcę jeszcze brać hormonów, po prostu mam za małą tarczycę

Gość gość
Spłukiwanie szamponu i odżywki samą zimną wodą to głupota, bo nie spłucze się tego tłuszczu, łoju i kosmetyków z głowy zimna woda, do tego potrzeba ciepłej... Wiec najpierw spłukać wszystko ciepłą, a potem dopiero zimną jeszcze.

Gość gość
pewnie masz hasmimoto to czekaj az ci wyrosnie wole :/