Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniula123

Czy jest szansa na zapłodnienie

Polecane posty

Gość aniula123

Witam, Mam 17 lat, od ponad roku jestem w związku i 2 dni temu zdecydowałam się na swój pierwszy raz z moim chłopakiem. Bolało mnie, więc robiliśmy pare "podejść" tzn przestawaliśmy, odpoczywałam i potem znów próbował we mnie wejść. Po jakimś czasie zauważył biały płyn jakby wyciekł z mojej pochwy. On nie miał orgazmu, bo za krótko, ale czytałam w internecie, że taki "stosunek przerywany" może skutkować wytryskiem bez orgazmu. Nie jestem pewna czy ten płyn to była jego s****a czy mój śluz który przybrał taką barwę w dni niepłodne. Dodam, że cykl mam regularny zawsze (28 dni), z różnych kalendarzyków wychodziło mi, że był to mój dzień niepłodny, płodne skończyły się od 3 do 1 dnia przed stosunkiem. W dodatku biorę leki hormonalne, które także działają jak antykoncepcyjne, ale nie skończyłam brać całej paczki, zostało parę tabletek. Teraz pytanie: czy jest jakaś szansa żebym była w ciąży? Ten płyn to jego s****a czy mój śluz? Bardzo proszę o pomoc i szybką odpowiedź.

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji,Gdy prącie trze o c**kę zawsze może zdarzyć się ciąża.Bobasy są potrzebne.

Gość gość
jakie leki hormonalne bierzesz?

Gość gość 001
jeśli bierzesz faktycznie leki które działają antykoncepcyjnie to nie masz dni płodnych i w takim układzie nie powinnaś korzystać ani z kalendarzyków ani z żadnych innych naturalnych metod określania płodnośc****oczytaj na ten temat bo widać ze masz niewielką wiedzę na ten temat. I nie pisze tego złośliwie tylko warto wiedzieć co się bierze i jak to w ogóle działa. Nie wiem jakie masz problemy hormonalne ale dziwi mnie że jakikolwiek lekarz przepisuje 17 latce środki hormonalne na coś. W tym wieku nie powinno się w miarę możliwości ingerować w naturalny proces hormonalny. Poza tym jest niewiele schorzeń które się leczy tabletkami anty. Robili ci jakieś badania?

Gość aniula123
biorę, antykoncepcja jest "dodatkiem" do tych leków. brakuje mi pewnego hormonu, muszę go przyjmować i dlatego jest to też środek antykoncepcyjny. ale nie jestem pewna czy niecała paczka jest wystarczająca do antykoncepcji.

Gość gość 001
Pigułki antykoncepcyjne się bierze przez 21 dni a potem się robi 7 dniową przerwę. Są jeszcze opcje 24 + 4 dni przerwy. Jeśli bierzesz inaczej to nie jesteś w żaden sposób zabezpieczona przez pigułki. Jeśli bierzesz jakiekolwiek leki hormonalne to nie powinnaś sobie określać dni płodnych przez tzw kalendarzyki (już pomijając fakt że dni płodnych nie powinno się w żaden sposób wyliczać tylko obserwować śluz temperaturę, szyjkę macicy). W ogóle żadne metody naturalne nie powinny być wtedy brane pod uwagę bo takie leki mogą zmienić temperaturę czy zakłócić objaw śluzu. Odpowiadając na twoje pytanie, facet przed wytryskiem może wydzielać płyn który może zawierać plemniki, kobieta podczas stosunku nawet jak nie ma dni płodnych to może wydzielać śluz z podniecenia i taka mieszanina mogła z ciebie wypłynąć.

Gość gość 001
możesz napisać dokładnie jakie tabletki antykoncepcyjne bierzesz ile ich wzięłaś i kiedy zakończyłeś branie.