Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sok dla dzieci samo zdrowie lepszy od borygo

Polecane posty

Gość gość

Gdy temperatura spada kilkanaście stopni poniżej zera, zamarzają trakcje kolejowe, ale nie soki dla dziec****opularny napój Kubuś Play, pozostawiony na noc w samochodzie, w którym o poranku termometr wskazywał -8 stopni Celsjusza był tylko. schłodzony.

Gość agrafffa
Nie wiem, ja kupuję Jupik, nie próbowałam czy zamarza na mrozie. Jest bez cukrów i konserwantów, dzieciom bardzo smakuje.

Gość renka77
Mnie tam nie dziwi, że nie zamarza, przecież to nie jest czysta woda. Ale też wolę kupować Jupik, bo przynajmniej mniej kaloryczny.

Gość gość
A ja wole soki robic w domu w sokowirowca. Maja mnostwo witamin a nie cukru i chemii i innego przemyslowego przetworstwa. Ponad to marchewki trzeba odcinac nie tylko z dory tzw. zielone ale rowniezz dołu 3cm bo tam kumuluje się cez i kobalt i inne metale cieżkie po wybuchu w Czarnobylu. A kubusiu czy innym ktos to odcina? NIKT A potem sa ciezkie alergie i nawet spiaczki u malych dzieci. Zobaczcie co o tym mowi i o naturalnym zywieniu pediatra i alergolog dr Jadwiga Kempista w wywiadach na youtube.

Gość gość
Do lodow by nie zamarzały na kamien a w lodowce z lodem byly miekkie i do napojow robionych przeyslowo dodaja plyn przeciwzamarzaniowy jak do szyb w autach.

Gość tokaśkaa
Zawsze czytam skład, nie widziałam tam nic niepokojącego.Moje dzieciaczki tylko słodkie napoje lubią. W domu piją też lekkie herbatki owocowe.

Gość gość
Zazwyczaj na jakiś wycieczkach czasem do szkoły kupuję napoje kolorowe w kolorowych butelkach, dzieci je lubią a jak kupując zawsze czytam ich skład.

Gość palssska89
Ja podaje rozne soki, ale też nie popadam w przesade i zabraniam pic dziecku takiego soku jak np. Jupik. Wszystko w normie i bez przesady.

Gość gość
Rzeczywiscie ja tez jestem zwolenniczką tezy ze to co nie jest w jakiś mega ilościach i podawane z głowa nie jest złym rozwiązaniem. A Jupika lubia tez moje dzieci.

Gość ballerina00
jupik jupik i jupik, a czy ktos poczytał jaki to ma skład? Cytuję: "woda , soki owocowe z zagęszczonych soków z: jabłek, pomarańczy, cytryn, winogron, mandarynek, ananasów, moreli, marakui, mango, bananów, guawy, papai, brzoskwiń (20%) , cukier , syrop glukozowo-fruktozowy , regulator kwasowości - kwas cytrynowy , aromaty , przeciwutleniacz - kwas askorbinowy , barwniki: karoteny, beta-apo-8\'-karotenal (C30) , substancja słodząca - glikozydy stewiolowe , substancje wzbogacające: niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6, kwas foliowy". A czemu nie dawac dziecku sokow z warzyw albo owocow w 100%? samemu zrobic albo ekologiczny kupic, np. Rabenhorst? on nie ma cukru ani zadnych aromatow...

Gość gość
Ja moim dzieciom daję zdrowe soki Bobo Fruit http://www.bobofrut.pl/produkty.aspx Uważam, że są najzdrowsze i smakują najlepiej :) + jest bardzo dużo smaków :)

Gość kassandraaa

dokładnie, i argument ze moje dzieci lubią tylko słodkie wydaje mi sie absurdalny. lubią słodkie bo tak się je przyzwyczaiło. soki naturalne, chociazby ten wyzej wspomniany rabenhorst powinien byc nie jakąś dziwną alternatywą tylko produktem domyslnym zaraz po wodzie mineralnej.