Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamila94

Płyn ejakulacyjny

Polecane posty

Gość Kamila94

Wczoraj tj. 25.01 kochałam się z chłopakiem bez prezerwatywy. Nie skończył we mnie, wytrysk był na brzuch. Ostatnio okres miałam 2.01 zatem mam 24 dzień cyklu. Cykle mam zazwyczaj po 31-35 dni. Czy jest możliwość że doszło do zapłodnienia dzięki płynowi ejakulacyjnemu?

Gość gość
oczywiście że to możliwe, nie musi dojść do wytrysku żebyś zaszła w ciążę... głupota co poniektórych jest przerażająca, nic dziwnego że tyle młodych kobiet zostaje samotnymi matkami, a później skarżą się na facetów.

Gość gość
mam kolezanke ktora sie klocila ze w preejakulacie nie ma plemnikow :D i zaszla :) moze za kare :D

Gość zefir_10
ej, nie stresujcie dziewczyny. Zapłodnienie przez płyn preejakulacyjny może nastąpić w zasadzie tylko wtedy, jeśli poprzedni stosunek miał miejsce powiedzmy godzine przed kolejnym stosunkiem, i facet nie zdążył się wysikać i umyć penisa. Wtedy w płynie, i na penisie, mogą być plemniki z poprzednieg wytrysku. Zaplodnienie przy stosunku przerywanym może nastąpić również jesli facet wyjmuje penisa dosłownie w ostatniej chwili, bo kilka sekund, ale doslownie kilka sekund najwyzej, przed wytryskiem moze nastapic kropelkowanie, tzn wypływ kropelki nasienia. Generalnie nie polecam jako metody stosunku przerywanego, ale naprawde, jak dni są 100 proc niepłodne (kobieta musi miec regularne cykle) to bez wytrysku i zachowaniu ostrożności i wspomnianych wyzej zasad , szanse na zajscie sa niemal zerowe. A takie opowieści że "koleżanka zaszla" to można sobie w du.. wsadzic. Wiadomo jak to ludzie opowiadają, niewiemy jak to dokladnie bylo , moze chlopak myslal ze zdazyl a wyjal w ostatniej chwili itd.

Gość zefir_10
Nie polecam tej metody (lepsza jest gumka + stos.przerywany:)) ale nie znam nikogo kto by zaszedl w ciąże tylko dlatego że chlop wsadził, i dlugo przed wytryskiem wyjal, na dodatek w dni nieplodne. Nie tak łatwo jest w ciaże zajsc, ludzie sie starają , "strzelają" za przeproszeniem do srodka w owulacje i nie zawsze zachodzą. Sam wytrysk w owulacje to bodaj 40 proc szans na ciaże, wysokie prawdopodobienstwo ale nie kazdy wytrysk konczy sie ciażą.

Gość gość
owszem nie każdy kończy się ciążą, ale na ogół jest tak że jak się nie chce mieć dziecka to się zachodzi, a jak się chce mieć to jest problem :) prezerwatywa + stosunek przerywany... to po jaką cholerę w ogóle wchodzić w kobietę jak nie można w niej dojść? Już lepszy oral niż taki stosunek.

Gość gość
nie wszyscy maja plemniki w prejakulacie nie mam dzieci a nigdy sie nie zabezpieczamy

Gość Kamila94
dzięki za odpowiedzi :) czekam do 6.02 i zobacze czy bede miec okres ;) mam nadzieje ze tak

Gość zefir_10
No nie wiem, to takie gadanie, ze jak się nie chce to się zachodzi ..itd. Rozne sa przypadki. W plynie mogą być plemniki ale zazwyczaj slabe , mało ruchome i niezdolne do zapłodnienia, i przede wszystkim mało ich jest. To tez nastepna bzdura powtarzana - "przecież do zapłodnienia wystarczy jeden plemnik!". Tak ale po to jest ich miliony żeby przetrzeć drogę, po to jest wytrysk żeby plemniki miały odpowiednia predkosc itp. Przeciez mezczyzne który ma w nasieniu poniżej ilus tam milionow plemnikow uważa się za niepłodnego. A niby czemu trzeba zawse skonczyc w kobiecie?