Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

testy ciazowe z allegro

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny kupujecie testy ciazowe na allegro? kosztuja ok 1 zł za sztuke, maja czułość 10 mlu/ml ale czy sa skuteczne?? z gory dziekuje za odpowiedz

Gość gość
A nie możesz kupić w aptece?

Gość gość
czulosc najmniesza jaka tylko moze byc... ale mozesz poczekac kilka dni po dniu spodziewanej miesiaczce i wyjdzie

Gość gość
pisze ze wykrywaja ciaze przed spodziewana miesiaczka... ciekawe ile w tym prawdy.

Gość gość 001
Testy które sprzedaje się w aptekach mają czułość około 20, 25 mlu/ml o ile dobrze pamiętam. Tych bardziej czułych nie dopuszcza się do sprzedaży w aptekach. Ma to też swoje przyczyny jeśli chodzi o statystyki wykrywalności ciąży.. Ciążę można wykryć tym czulszym testem wcześniej, właściwie to można wykryć że doszło do zagnieżdżenia. Z tego co wiem to dużo przypadków zagnieżdżeń kończy się wraz z miesiączką chyba nawet pół na pół i to że wykryje się ciąże wcześniej nie zawsze oznacza że się w tej ciąży będzie. Jakby dopuszczono te czulsze testy to pewnie byłoby więcej wyników fałszywie pozytywnych (a raczej prawdziwie pozytywnych gdzie nie skończyło się ciążą)

Gość gość
Ja przy poprzedniej ciąży testowałem takimi z allegro i prawidłowo pokazywały, na początku były bardzo słabo widoczne kreski, potem mocniejsze. Teraz też się nie zawiodłam, beta z krwi potwierdziła pozytywny wynik. jeśli test jest zrobiony za wcześnie, to rzeczywiście można sobie narobić niepotrzebnie nadzieji, ale po terminie miesiączki, to nie ma znaczenia, czy to test z apteki, czy z allegro

Gość gość 001
Chciałam jeszcze napisać że trudno powiedzieć czy testy są lepsze czy gorsze od tych z apteki. Kiedyś ktoś pisał na kafeterii że właśnie takie testy sprzedaje na allegro i sprowadza je z zagranicy z jakichś klinik gdzie są dopuszczane. Takim testem można wykryć ciąże wcześniej ale i tak jest wskazane testować dopiero po terminie spodziewanej miesiączki ze względu na powody które opisałam wcześniej.

Gość gość
Test z allegro za 1 zł wykrył mi ciążę tydz przed terminem spodziewanej @, dzięki temu od razu wzięłam leki na podtrzymanie i obecnie jestem w 20 tc. A wcześniej dwa razy poroniłam wczesne ciąże, tak więc polecam