Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lyse plamy u kotki

Polecane posty

Gość gość

moja kotka zaczela dostawac lysych plam. Najpierw nad ogonem i tylko tam. ciagle wylizywala to miejsce az do strupow. Poszlam do weta zaplacilam 50 zl za psikniecie czyms tam, lekko pomoglo. Ale po jakims czasie znowu, teraz ma i na tulowiu i grzbiecie plamy az prawie rany bo ciagle sobie wylizuje. Wiekszosc dnia sobie to lize i skubie. I tak juz od miesiaca. Co to moze byc? pani wet mowila ze to od jedzenia, gl od puszek. Nie daje juz mu tych puszek tylko samo suche.Co ciekawe drugiej mojej kotce nic nie jest.Zreszta ta od zawsze karmiona tym samym i nigdy tak nie miala.Czy ktos moze mi cos doradzic??

Gość gość
alergia pokarmowa moze sie pojawic nawet po paru latach :/ to ze drugiej kotce niz nie jest o niczym nie swiadczy niestety moge poradzic tylko weta

Gość gość
ok rozumiem tylko nie stac mnie teraz na weta. dopiero po wyplacie.a czy jesli ubiore kotke w taki specjalny kaftanik zeby nie miala mozliwosci tego wylizywac to pomoze cos?

Gość gość
Sluchaj,nie chce sie madrzyc,ale tn moze byc nurzeniec zwierzecy.Poczytaj o tym,porownaj objawy.Moj pies to mial,futro mu wypadalo plackami.Dopiero 4weterynarz powaznie to potraktowal,pobral probki skory i wyslal do badan.To niebezpieczna i trudna w leczeniu choroba.Moze to byc tez swierzb,to tez kiepsko.Poszukaj prosze w necie info na ten temat,bo to za duzo pisania,by wyjasniac na forum.

Gość gość
uch,mialo byc nużeniec.

Gość gość
ale nuzeniec to objawia sie chyba tylko na glowie i w okolicach uszu.A moja niema tam plam

Gość gość
Jak uwazasz.Moja miala nad oczami,na pyszczju,na lapkach,na grzbiecie.Pa

Gość gość
to alergia na gowniane zarcie, moja kotka tez tak miala! musisz NATYCHMIAST odstawic whiskasa, kitekat i inne gowna, ktorymi ja karmisz. u weta znajdziesz specjalna karme alergiczna, ale najlepiej dawac jej domowe zarcie, mleko, mieso itp.