Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę się doczekać porodu

Polecane posty

Gość gość

Drogie ciężarne ! Wy też tak macie, że już nie możecie się doczekać porodu ? Jestem teraz w 30tc i chciałam bym żeby już był kwiecień i żeby było po wszystkim :)

Gość gość
a ja w 34 i juz marze zeby nie miec wielkiego i ciezkiego brzucha

Gość gość
Też tak miałam i wiem ze jak już brzuszek jest pokaźny to jest ciężko ale lepiej niech wasze maluszki posiedza w brzuszku do terminu .

Gość gość
AUTORKA A to ja nie mówię, że teraz chce rodzić :) tylko chce już kwiecień i mieć to za sobą, a brzuch faktycznie staje się uciążliwy szczególnie jak chce coś przy stopach zrobić, a dzisiaj nasze maleństwo od rana mi się z żebra wbija i już nie wiem co robić żeby przestało, bo to boooolii

Gość gość
A to dopiero 30 tydzień później jeszcze bardziej będzie się rozpychal i będzie miał mniej miejsca.

Gość gość
uwierzcie nie ma co sie spieszyc. tez mi sie wydawalo ze bedzie super extra a teraz dalabym wszystko za jeden dzien odpoczynku

Gość gość
tak pierwszy a co

Gość gość
AUTORKA Tak pierwszy :) a ja bym chciała żeby się urodziło, bo mi się nudzi w domu :P heh poza tym chce mieć już maleństwo przy sobie, chce je przytulić :)

Gość gość
też się kiedyś nie mogłam doczekać porodu, rozumiem co masz na myśli. A teraz to bym znów chciałabym być w ciąży. Tak szybko to mija

Gość gość
AUTORKA Gościu to postaraj się o dzidziusia i będziesz w ciąży hehe

Gość gość
Kinga, a niby w jaki sposób byś to zrobiła ? Nie rozumiem tutaj niektórych mam..dlaczego jak ja się cieszę z ciąży i pare innych mam ze mną to zawsze się znajdzie jakaś, która będzie pisać, że to nie jest fajne itp

napisałabym np że nie mogę siedoczekać keidy będę już mogła przytulić moje maleństwo...albo coś takiego :) słowo "poród" omijałabym szeroooooookim łukiem :p chyba że oczekujesz na cc a nie na prawdziwy poród ;)

Gość gość
Kinga, teraz to pojechalas. "prawdziwy" poród jest mniej bolesny niż cc. Mam porównanie.

Gość gość
ja jednak wolę cc :)

Gość gość
AUTORKA Nie, nie mam cc :) ale to przez poród właśnie moje maleństwo będzie na świecie, poza tym tyle kobiet rodzi i jakoś sobie radzi, to ja też dam rade :) bardzo możliwe, że to bardzo bolesne, ale dam rade :) nie chce cc, po porodzie naturalnym szybko się dochodzi do siebie, po cc niestety o wiele wolniej

Nam zostaly 2 tyg do terminu :) choc mam ogromna nadzieje, ze corka sie troche pospieszy... pierworodna (3l.) byla 5 dni po terminie... czekanie mnie dobijalo...

Gość gość
AUTORKA Ta chwila kiedy się trzyma dziecko pierwszy raz na rękach musi być cudowna :)

Gość gość
Wiem co czujesz autorko ... Jestem w 37 tc i też chciałabym już być po porodzie. I nie jest to moja pierwsza ciąża a trzecia i dlatego też chciałabym żeby Maluszek był już na świecie. Brzuszek już bardzo przeszkadza mi w zajmowaniu się dwójką dzieci tzn. córka ma 6 lat więc jest już w wielu sytuacjach samodzielna, ale synek ma 13 miesięcy i właśnie niedawno opanował chodzenie więc wszędzie go pełno. Porodu się nie boję. Mimo, że dwa razy rodziłam naturalnie to oba porody wspominam dość miło :) ... a i mam nadzieję, że z każdym porodem jest szybciej i łatwiej ... ja na razie u mnie się to sprawdza :)

Gość gość
AUTORKA Miło mi, żę są mamy, które też to czują :) i możemy razem razem podzielić się niecierpliwościami heh

Gość gość
wiecie co tak to czytam i na wstępie mam porównanie poród siłami natury i CC niestety jeden i drugi jest nieprzyjemny z tym że po CC ledwo mnie wyratowali a po naturalnym wzięłam prysznic i zjadłam obiad ale tak po za tym miałam nagłe ostre zapalenie wyrostka robaczkowego i chirurgiczne usuwanie korzenia z zęba bo pani dentystka sobie nie poradziła i z rozwalonym dziąsłem wywaliła mnie z gabinetu do chirurga który mi to usuwał po 3 tygodniach i powiem wam szczerze że ból podczas porodu naprawdę jest znośny widocznie niektóre rodzące panie nie doświadczyły gorszego bólu i dlatego straszą a autorka topiku ma super nastawienie i to jest 99% udanego porodu :)

Gość gość
U mnie 35tydzien i tez juz czekam:) dwa razy juz maluszek sie pchal na swiat wiec juz niedlugo pewnie...:)