Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martamowii

czy ktoras z was przechodzila z bebilon pepti na pepti dha

Polecane posty

Gość martamowii

mam pyt bo synek pil caly czas zwykle pepti a jak przeszlismy na dha to obsypalo mu buzke policzki i czolo ma suche jak tarka robia sie az zolte strupki czy to moze byc alergia na dha?

Gość gość
Ja synowi już zmieniłam na dha i wszystko jest ok. Zgłoś się do pediatry.

Gość gość
Bo dha zawiera tran rybi i dlatego czesto uczula, bo to jeden z silniejszych alergenow i widocznie twoje dziecko jest uczulone na tran.

Droga Martamowii, Bebilon pepti DHA powstał właśnie z myślą o małych alergikach. To preparat nowej generacji, który w swoim składzie zawiera wielonienasycony kwas tłuszczowy - kwas dekozaheksaenowy, czyli DHA. Kwas tłuszczowy DHA z grupy Omega 3 jest ważnym składnikiem preparatu i wspomaga prawidłowy rozwój wzroku niemowlęcia. Kwas tłuszczowy DHA otrzymujemy z oleju rybiego poddanego odpowiednim procesom produkcyjnym przy zachowaniu najwyższych standardów jakościowych. Przyczyną alergii pokarmowych są najczęściej białka, a nie tłuszcze. Jeśli jednak zaobserwowałaś zmiany skórne u Twojego Maluszka najlepiej skonsultuj się z lekarzem który pomoże ustalić Ci co je wywołało. Pozdrawiam :) Doradca NUTRICIA ------------ Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska – producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań – zapraszam do kontaktu.

Gość gość
Niestety ja mam ten sam problem - odkąd jesteśmy na dha mamy te same objawy: policzki czerwone, suche i w krostkach....liczyłam na to że to coś innego ale nie tylko my mamy takie efekty... po prostu pięknie!

Gość gość
U nas również Bebilon Pepti DHA uczula

Gość gość
To mi stracha narobilyscie... uzywam ostatnia puszka zwyklego pepti. Synek ma uczulenie na zwykle mm, nie na zadne bialka mleka krowiego itp.tylko na cos co "ulepsza"mm. Tylko pepti mu "sluzylo". Teraz spozywa raz dziennie krowie i raz pepti. Boje sie dawac mu tylko krowie mimo ze swietnie toleruje,chcialam jescze z pol roku pepti jak lekarz zalecil,ale.jezeli ten dodatek bedzie mu szkodzil,co jest bardzo mozliwe,bo takie rewelacje mu nie szkodza,to nie wiem co wymyslimy. Pewnie zosatnie tylko krowie.

Gość gość
mialo byc "bo takie rewelacje mu szkodza"

Gość Jarod
Cóż, przedstawiciel producenta za przeproszeniem CHRZANI. Właśnie przerobiliśmy powrót skazy po przejściu na pepti 1 DHA (wystarczyły dwie puszki). I proszę nie wciskać, że "tran nie może uczulać" - bo uczulają "śladowe resztki" białka rybiego w nowym DHA. Po konsultacji z pediatrą wyszperaliśmy w aptece internetowej zwykły pepti 1 i po tygodniu jak ręką odjął. A skąd wiadomo że DHA uczulił? Ano nic innego nie wprowadzaliśmy - w myśl zasady - jedna zmiana i obserwacja tydzień. Oczywiście może młody to przypadek "szczególny" ale po liczbie wpisów na forach internetowych widać że coś się dzieje większej liczbie dzieciaków. Koncerny farmaceutyczne na siłę uszczęśliwiają ludzi nowinkami - a w przypadku małych pacjentów powinny informować o ryzyku i rozważyć dziesięć razy każdą modyfikację produktu.

Gość GosiaMamaMaćka
U nas jest ten sam problem. Poczatkowo dokarmiałam tylko Bebilonem. Mimo mojej diety zaczęły pojawiać się u małego suche placki na policzkach zamieniające się w brzydkie żółte grudki.

Gość GosiaMamaMaćka
Obwiniałam siebie ze zjadłam coś nieodpowiedniego. W między czasie odstawilam od piersi a policzki dalej zaognione. Potem podejrzenia padły na Devikap - też podobno uczula- po odstawieniu trichę poprawy ale dalej brzydkie policzki.

Gość GosiaMamaMaćka
Znalazłam w aptece stary bebilon i zaczełam podawać synowi, policzki pięknie zagoiły się po jednym opakowaniu. Gdy się skończyło dałam bebilon z dha i po dwóch posiłkach znowu czerwone policzki. Ja nie mam wątpliwości teraz od czego to uczulenie!!!! Tylko zwyklego bebilonu brak już w aptekach i co teraz?? Co bedzie jadło moje dziecko???

Gość Jarod
Można zamówić w aptekach internetowych (ja kupiłem najpierw ostatnie dwie puszki koło domu a potem na stronie nowejfarmacji ale jest też w innych)- bez recepty zarówno 1 jak i 2 cena około 22 złotych.

Gość gość
Gosia musisz dzwonic po aptekach ja wczoraj znalazłam 8 puszek stacjonarnie w dwóch aptekach koło domu a jeszcze 5 mam odebrać z apteki bo jest jeszcze w hurtowni .nie dla mnie a dla siostry ona u siebie w mieście też znalazła parę puszek

Gość GosiaMamaMaćka
Tak też zrobiłam. Obeszłam wszzystkie pobliskie apteki i mam zapas mleka. Tylko co dalej niedługo zapasy się skończą i w hurtowniach i aptekach. Trzeba chyba zastanowić się nad zmianą na inne mleko tylko jakie?? Nutramigen??

Gość gość
I nas uczula ...odkąd przeszliśmy z PEPTI na PEPTI DHA dostaliśmy drobne krostki na policzkach...31.07. idziemy do alergologa ...czekaliśmy na niego 6 miesięcy i mamy nadzieje że zmienimy jednak mleko ... Jeśli zje mniej pepti DHA to ma mniej krostek a z rana po 10 godzinach nie jedzenia mleka praktycznie nie ma ich...nasilają się w trakcie dnia a wieczorem już sa policzki czerwone i jest pełno krosteczek jedna na drugiej. Czym wiecej mleka tym większe nasilenie krostek... wystarczy przejść na 2 dni na inne mleko i krostki znikają prawie całkowicie.

Gość gość
Witam, nasz synek też ma takie same objawy jak w temacie, po spożywaniu Bebilonu z DHA. Mamy zamiar z Żoną napisać list do producenta z pretensjami, że przestał produkować bez DHA, nie dając nam wyboru. DHA uczula bardzo mocno.

Gość paraskewia
witam, u syna tez po bebilonie dha straszna wysypka, na twarzy, szyi i w zgięciach nózek i rączek, do tego strasznie swędzi i mały sie drapie i jest bardzo rozdrażniony, przeszlismy na neocate i jest troche lepiej

Gość gość
Moja mała miała 14 m-cy karmiona cycem i kaszkami mlecznymi na śniadanie i kolację i w styczniu zmieniłam proszek do prania,podałam kaszkę truskawkową i mleko Nestle Nan Pro z racji zeby miało wile składników odżywczych bo ma anemię.I wszystko się skumulowało , miała wysypkę na pół brzucha kilka plam czerwonych suchych na plecach ,w zgięciach łokci i kolan.Po kolei wyłączałam z diety i proszek.Lecz się nasilało.Udałam się do pediatry "azs" przepisała bebilon pepti 2 dha i kazała emolientali smarować , nie przechodziło,nasiliło się (nie zauważyłam żeby mała się drapała) wkońcu alergolog przepisał maść robioną ,po 1 dniu przeszło !! cudowne uzdrowienie ! przestałam podawać bebilon dha a wróciłam do kaszek mlecz-ryż , niestety wróciło :( .Wniosek :jednak to nie bebilon moją małą uczula a chyba mleko krowie.Idę na testy ,zobaczymy co wyjdzie.

Gość gość
acha uważajcie na emolienty,bo niestety jak emolium ma mnóstwo parabenów i peg.Najlepszy z emolientów to Balneum.Nikt nie czyta lub nie rozumie składu.Ja niestety przyczyniłam się do poszerzenia tych czerwonych i suchych plam właśnie emolium z mocznikiem.Zaszkodziłam jej niemiłosiernie.Niestety za tą chemię (emolium)trzeba dużo płacić .Polecam równiez Rosmana Babydream.

Gość gość
Moja niunia miala uczulenie na zwykly.bebilon i odkad jej daje bebilon pepti dha to jest wszystko wporzadku