Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość making_hope

Jaki kolor włosów wybrać

Polecane posty

Gość making_hope

hej, mam dość ciemną karnację, zielone oczy, mój naturalny kolor wlosow to ciemny blond, jednak od kilku lat farbuję na brąz, niestety mają one ciągle odcień rudy, ze wzgl na to że głównie farbuję szamponetkami by nie nieszczyć zbyt włosów. jaki kolor powinnam wybrać dla mojej cery? myślicie, że blond byłby w porządku?

Gość gość
zrób sobie na tym kolorze co masz ombre albo refleksy blondu, całych nie farbuj na blond

Gość gość
wrzuć zdjęcie albo napisz jakim typem pory roku jesteś

Gość making_hope
właśnie się też nad tym zastanawiałam ;) bo całość wyglądalaby chyba troszkę "sztucznie"?

Gość making_hope
raczej jesień ;)

Gość gość
najlepiej wróć do swoich i na nich zrób pasemka któe beda wyglądały jak malowane slońcem albo ombre.

Gość gość
jesli jesteś jesienią to powinny c*****ować wszelkie odceinie rudości. Myślę że jesteś wiosną, ale nie jestem pewna, a w jakich kolorach czujesz się najlepiej, chodzi mi o ubrania ?

Gość making_hope
hmm, sama nie jestem pewna czy bardziej wiosna, czy jesień.. w rudym jest mi dobrze, ale chciałbym coś zmienić ;) kolory ubrań? kremowy, zieleń, czarny, granat, brąz, niebieski, siwe.. żle czuję się w różu, czerwieni, żółtym...

Gość gość
uważaj z blondem, bo może sztucznie wyglądać. Przykładem sztucznej blondynki jest Barbara Kurdej Szatan, ta aktorka co występuje w reklamie playa Chociaż jest bardzo ładna i jej blond też jest ładny, ani zbyt jasny ani zbyt ciemny, to jednak jakoś jej twarz nie współgra z tym blondem, wygląda sztucznie... widać, że to farbowana blondynka, nie pasują jej takie jasne włosy

Gość making_hope
właśnie takiego efektu ni chcę uzyskać, a obawiam się że mam za ciemną cerę nawet na ciemny blond, i dlatego proszę o rady ;)

Gość gość
Jeśli masz ciemną karnację to blond na pwno nie będzie c*****ował. A już tym bardziej jasny blond. Jak już chcesz mieć koniecznie blond na głowie, to tylko i wyłącznie ciemny, coś w stylu blondu Beyonce ale na twoim miejscu bym nie ryzykowała, kup porządną farbę i farbuj na jakiś ładny brąz. Rozjaśnianie do blondu jeszcze bardziej ci zniszczy włosy niż ciemna farba, więc nie bój się farb Najlepsze są z loreala, dobrze wychodzą na włosach i chyba najmniej niszczą włosy jeśli chodzi o farby drogeryjne. Przynajmniej tak jest w moim przypadku, ale ja rozjaśniam włosy do jasnego blondu (mam bardzo jasną karnację i mi jasny blondzik baaardzo pasuje ;)

Gość gość
teraz w modzie natura !

Gość gość
A swój naturlany kolor włosów jaki masz, chłodny czy ze złotą nutką ?

Gość making_hope
ja myślałam o takim kolorze miodowym, chociaż marzyłby mi się ciut jaśniejszy ;) naturalny mój kolor to chłodny blond, ale on mi się zupełnie nie podoba ;/

Gość gość
Farby loreala tak samo niszczą włosy jak każde inne :) Kup sobie jakąś farbę profesjonalną, bo one mają super gamę kolorystyczną, można uzyskać kolor o jakim się marzy, między takimi farbami znajdziesz kolor brązów które nie będą wpadały w rudości. tutaj znajdziesz wiele fajnych porad odnośnie farbowania i jaka farba uzyskac np fajny braz http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3442912&start=420

Gość making_hope
dziękuję za rady ;)

Gość gość
Tak własnie myślała, ze ty nie jestes ani jesiena ani wiosna. Skoro twój naturlany kolor jest chłodny to jesteś Latem, wszytsko mi na to wskazywało.

Gość gość
Jaki kolor wybrać- swój własny.

Gość gość
Weźcie przestańcie z tymi typami urody od pór roku. Zrobiłam sobie z córkami test. Każda z nas ma inny kolor oczu, inną karnację i inne włosy. I każdej z nas wyszło lato.

Gość malwinaa2

Ja zrobiłam konturowanie w InHarmony. Bardzo fajnie wygląd, wyszczupla twarz dodatkowo, podkresla rysy, ja byłam zachwycona:)