Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mauskaaaaaaaaaaaa

test ciązowy

Polecane posty

Gość mauskaaaaaaaaaaaa

Witam dziewczyny ;) od pewnego czasu staramy się o dziecko z moim facetem :) 9 dni i 13 dni po stosunku testy wyszly negatywne a okres powinnam dostac 4 dni temu . Myslicie że za wczesnie zrobilam i testy sa wiarygodne czy jednak jest szansa na ciąze?

Gość gość
za wcześnie może być aczkolwiek nie musi. 3 tygodnie to jest taki maksymalny czas kiedy test już powinien wykryć. Chyba że znajdziesz czulsze testy.

Gość mamuskaaa
Robilam test boboo podobne 13/14 dni juz powinien wykryc, zwłasza że juz jestem po spodziewanej miesiaczce...

Gość gość
dobrze napisane "spodziewanej miesiączce". termin Spodziewanej miesiączki to nie to samo co termin faktycznie miesiączki bo jak widzisz właśnie spodziewałaś się a nie ma. Ja nie jestem zwolenniczką wykonywania testu w dniu spodziewanie miesiączki chyba że jest to minimum 14 dni po stosunku. po 14 dniach już powinie wykryć ale maks czas życia plemnika 7 dni maksymalny czas na zagnieżdżenie 12 dni, jakieś 6 dni na wykrycie testem i jak w mordę strzelił masz 25 dni. więc jeśli by ci się trafiło że jajeczko wybierze ta długa drogę to test może nie wykryć. Chociaż to mało prawdopodobne bo rzadko kiedy plemniki żyją 7 dni i rzadko kiedy zagnieżdżenie trwa 12 więc przyjmijmy że 21.

Gość gość
Mi na początku ciąży ze trzy razy negatywny wyszedł. Zrób sobie beta hacg z krwi

Gość mamuskaaa
a po jakim czasie robiłas?

Gość gość
myślę, że powinnaś zrobić jeszcze jeden test do upewnienia się, jednak 9 czy 13 dni po stosunku to mało.. skoro starasz się o dziecko to samo w sobie znaczy, że liczysz te 9, 13 dni od stosunku w dni płodne. jeśli mogło dojść do zapłodnienia to przecież nie musiało być od razu po stosunku.. lepiej się upewnić.

Gość gość
szansa zawsze jest, ale moim zdaniem albo za wcześnie, albo najpewniej @ nadejdzie